Justin Ștefan: „Rapid este un brand, ne-ar părea rău să nu joace în Liga I în sezonul următor”

Mihai Andries 21 May. 2014, 16:30 Campionat
Justin Ștefan:**

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că FC Rapid este un brand, iar conducerea ligii ar regreta dacă acest club nu va putea promova ca urmare a respingerii dosarului de licențiere.

„Nouă, celor de la LPF, ne va părea rău dacă Rapid nu va fi în Liga I în sezonul următor, pentru că până la urmă este un brand și avem nevoie de branduri”, a spus oficialul LPF.

Justin Ștefan este de părere că ierarhia sportivă nu trebuie stabilită prin deciziile unor comisii sau instanțe. „Domnul Gino Iorgulescu a încercat să transmită tuturor cluburilor mesajul că noi nu vrem ca ierarhia să fie stabilită de comisii, fie că este cea de disciplină sau TAS. Mie nu mi-ar plăcea să fiu în locul acelor jucători, să știu că mi-am câștigat pe teren dreptul să promovez în Liga I și să vină o comisie și să îmi ia acest drept. În România exagerăm, o să ajungem să ne judecăm pe cartonașe galbene și roșii la judecătorul de drept comun. Sportul se bucură de autonomie de reglementare, lăsați-o să funcționeze și lăsați-ne pe competiția sportivă și pe cauzele disciplinare să decidem noi ce se întâmplă”, a menționat secretarul general al LPF.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, sâmbătă, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Ultima cale de atac a FC Rapid este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care Rapid primește un răspuns negativ și de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, FC Rapid se află pe locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a eșalonului secund, poziție care îi permite să promoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Mihai Andries 21 May. 2014, 16:30 Campionat
Pe aceeași temă