Ionuț Badea vrea „plus ofensiv” de la jucători în meciul cu Pandurii și spune care este „motorul echipei” sale. Blejdea nu-și desconsideră fostul club

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 15:30 Campionat
Ionuț Badea vrea

Campionii FC Argeș are un meci facil la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 17:00, în deplasare la Târgu Jiu, cu ultima clasată din Liga 2, Pandurii. Echipa lui Ionuț Badea poate obține prima victorie în acest an, după ce în precedentele două jocuri a înregistrat remize, 1-1 cu „U” Cluj și 1-1 cu CS Mioveni.

Piteștenii sunt favoriți cerți în această dispută, mai ales că Pandurii a încasat câte patru goluri în primele ei două jocuri din acest an, atât de la CSM Reșiți, cât și de la Viitorul Pandurii, adversari clasați mai modest decât Argeșul, iar în această săptămână și-a prezentat „planul B„, semn că nu mai cred în salvarea miraculoasă de la retrogradare.

Ionuț Badea: „Ne așteaptă o partidă contra unei echipe entuziaste, care aleargă foarte mult, însă este lipsită de experiență”

Ionuț Badea vrea ca jucătorii săi să marcheze cât mai mult, pentru a se „debloca” la acest capitol și, în plus, să câștige cele trei puncte pentru „a da valoare muncii pe care o facem împreună încă de la începutul acestui an”, de parcă cealaltă echipă nu a muncit și nu și-ar dori, la rândul ei, să ia toate punctele puse în joc.

„Am venit după două meciuri care ne-au fost la îndemână. Este mare păcat că nu am reușit să facem mai multe puncte. Ne așteaptă o partidă contra unei echipe entuziaste, care aleargă foarte mult, însă este lipsită de experiență. Pe noi ne interesează foarte mult aceste trei puncte pentru a da valoare muncii pe care o facem împreună încă de la începutul acestui an. Fac excepție momentele petrecute la finalul anului trecut, pentru că deja este o resetare, un punct luat de la zero și ca la orice început lucrurile mai pot suferi. Finalitatea a avut de suferit în cele două partide, mai ales în cea cu CS Mioveni. Sper ca acest joc de sâmbătă să fie un plus ofensiv pentru echipa noastră în ideea în care trebuie să păstrăm clar această organizare tactică pe ambele faze, pentru că de aici ne luăm puterea în tot ceea ce am făcut până acum. Ă‚sta a fost motorul acestei echipe. Suntem încă privați de posibilitatea de a folosi niște jucători importanți, dar cei pe care îi folosim au dat maxim până acum. Sper să o facă în continuare și să existe acest plus înregistrat în partea de finalitate. Vreau să putem marca, pentru că, altfel, va fi greu să câștigăm cu orice echipă”, a spus Badea înaintea jocului cu Pandurii.

Andrei Blejdea: „Trebuie să fim atenți și să nu-i tratăm de sus, pentru că vom avea mari probleme”

Golgheterul Argeșului din acest sezon, Andrei Blejdea, cu 11 goluri marcate, a venit la echipa din Pitești chiar de la Pandurii. Atacantul e de părere că fostul său club va fi periculos dacă nu va fi tratat serios, ci ca o „lanternă roșie”. Jucătorii gorjenilor nu au nimic de pierdut și vor să se facă remarcați în aceste ultime meciuri în care vor mai evolua în Liga 2.

„Vom întâlni fosta mea echipă și trebuie să fim serioși. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să-l câștigăm. Adversarul nu are ce pierde și va face tot posibilul să obțină un rezultat bun. Pandurii de acum este o echipă schimbată față de perioada în care eu am jucat acolo. Au mulți tineri în lot care vor să se afirme și nu au ce pierde. Pandurii va încerca să dea tot ce are mai bun pe teren și după cum ați văzut în primele două meciuri din acest retur, au stat foarte bine în prima repriză. Trebuie să fim atenți și să nu-i tratăm de sus, pentru că dacă nu vom face lucrurile astea, vom avea mari probleme. Vreau să dăm totul pe teren și să ne întoarcem cu cele trei puncte puse în joc. Am încredere totală în colegii mei, inclusiv în mine. Eu cred că vom câștiga sâmbătă”, a transmis și Blejdea.

Înaintea meciului de la Târgu Jiu, Pandurii ocupă ultimul loc în Liga 2, 19, cu doar 8 puncte, în timp ce Campionii FC Argeș se situează pe poziția a 5-a, cu 35 de puncte. Jocul are loc sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul Municipal.

În tur, Campionii FC Argeș a câștigat cu 2-1 meciul cu Pandurii Târgu Jiu, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, prin golurile marcate de Cătălin Barbu (17, 79), respectiv Robert Bratu (74). Niciunul dintre acești jucători nu mai sunt la echipele pentru care au evoluat în tur.

Foto: Gabriela NEACȘU / Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă