Ionuț Badea și Laszlo Balint și-au lăudat reciproc echipele înaintea meicului direct. Cu o victoria la Pitești, cu Argeșul, UTA poate fi noul lider al Ligii 2

Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 18:36 Campionat

Nouă zile vor trece din noiembrie, iar UTA va avea disputate trei meciuri în această lună. Deocamdată, arădenii au pus la păstrare patru puncte după 2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 1-1 cu Universitatea Cluj. După restanța de miercuri, arădenii și-au continuat drumul spre sud, iar sâmbătă înfruntă o altă formație de tradiție, cu pretenții în zona promovabilă, pe Campionii FC Argeș. Mai mult, dacă UTA câștiga la Pitești, va fi noul lider și asta pentru că CS Mioveni are rundă liberă ca urmare a retragerii din campionat a celor de la Daco-Getica.

Pe arena din Trivale se vor afla față în față două echipe care au câștigat împreună opt titluri de campioană a României, „alb-violeții” având în vitrină două trofee, iar „roș-albii” au șase. Gicu Dobrin și Iosif Petschovschi sunt cele mai marcante figuri din istoria celor două grupări, fotbaliști de Top 10 all time în fotbalul românesc. Dar asta în vremurile de glorie, în primul eșalon, pe când se câștigau trofee. Acum, atât FC Argeș, care și-a alipit Campionii în denumire, cât și UTA trag tare să respire măcar aerul primei ligi.

Ionuț Badea: „Un meci cu poate cea mai importantă echipă din liga a doua în momentul de față”

Ca și „Bătrâna Doamnă” și Campionii FC Argeș au disputat o restanță la mijlocul săptămânii din care au scos maxim. Nu fără ceva emoții, căci CSM Reșița a condus cu 2-0 pe arena din Pitești, însă argeșenii au avut puterea și știința să fixeze tabela la 3-2. Arhivat acest succes, „alb-violeții” pun toate tunurile pe echipa momentului în eșalonul secund, așa cum o consideră chiar antrenorul lor.

„Este un meci cu poate cea mai importantă echipă din liga a doua în momentul de față. De ce spun acest lucru? Pentru că e vorba de toată emulația creată în jurul acestei echipe într-un oraș care a suferit pentru fotbal de foarte multă vreme. Ei au avut un program la fel de greu, poate chiar un pic mai greu, legat de aceste restanțe pe care le-au avut, dar au un lot calitativ bun și numeros. E important pentru mine să văd care sunt situațiile după partida cu CSM Reșița pentru că avem la dispoziție o singură zi de antrenament. În baza acestui lucru ne vom bate pentru orice punct. Noi, antrenorii, trăim tot timpul cu ideea că indiferent de scorul de pe tabelă, trebuie să dăm maximum. Poate că sunt momente în care devenim mai efervescenți pe margine, sunt momente în care rămânem într-un profil mai discret, dar lucrurile care se întâmplă în interiorul nostru sunt gândite numai la victorie. Întotdeauna voi gândi că indiferent de scor putem câștiga și asta încerc să transmit și jucătorilor pe care îi antrenez. Deși este un meci foarte dificil sâmbătă, ne vom bate pentru orice punct!”, a spus Ionuț Badea.

Laszlo Balint: „Vom avea în față una dintre cele mai solide echipe ale campionatului”

Campioana Provinciei a „cheltuit” resurse importante miercuri seara, pe Cluj Arena. După sfertul de oră jucat în locul lui Hrezdac, Damian Isac acuză din nou probleme musculare, dar nici Lorenzi nu se simte foarte bine.

„Nu aveam de gând să apelez la Isac la Cluj, dar am fost forțat de împrejurări după accidentarea lui Hrezdac. Din păcate, nu e bine acum, cum și Lorenzi sau Alex Ioniță acuză ceva probleme. Le facem tuturor investigații vineri, la Brașov, să sperăm că nu e nimic grav și măcar pe unul-doi dintre ei să-i putem înscrie pe foaia de joc. A intervenit și suspendarea lui Cipri Rus, așa că e posibil să aliniem mai mult de doi juniori în formula de start, la Pitești. Dar, avem încredere în toată lumea, dacă sunt în lot înseamnă că merită să joace pentru UTA. Ceea ce-mi doresc de la echipă este să transforme supărarea apărută după pierderea celor două pucte la Cluj în energie pozitivă. Ca de fiecare dată, abordăm meciul la victorie, sper doar să avem resursele fizice și, implicit, mentale să ieșim cu fruntea sus de pe terenul unei echipe îndreptățite să lupte pentru primele locuri. E important să fim conectați pe parcursul celor 90 de minute, plus prelungiri”, spune Laszlo Balint.

Vorbind în detaliu despre adversarul de mâine, antrenorul „Bătrânei Doamne” a adăugat: „FC Argeș și-a anunțat încă de la început intențiile de promovare cu Nicolae Dică pe bancă, bazându-se pe un proiect format în jurul unui lot valoros și experimentat, plus câțiva tineri foarte interesanți, care – de altfel -au confirmat și ei deja. Chiar dacă au avut rezultate, cumva, contradictorii, piteștenii sunt pe o pantă ascendentă. Au apelat la Ionuț Badea, unul dintre cei mai valoroși antrenori români și nu vorbesc doar de Liga a 2-a aici. Chiar și revenirea lor de la 0-2 cu Reșița, marcând două goluri în tot atâtea minute spune multe despre forța și mai ales dorința lor de a se relansa în zona promovabilă. Au destulă forță în special în atac, prin golgheterul lor, Blejdea, dar și Buhăescu, un atacant care înscrie constant sezon de sezon. L-au mai și transferat pe Prepeliță la mijlocul terenului, un fotbalist care nu mai are nevoie de nicio prezentare și care aduce mult echilibru pe ambele faze ale jocului. E clar, vom avea în față una dintre cele mai solide echipe ale campionatului, dar, ca și înainte de alte partide, îmi doresc ca noi să fim bine pentru a putea pune în practică principiile pe care le antrenăm”.

Panait e accidentat în tabăra „alb-violeților”, în timp ce de la UTA vor absenta mai vechii indisponibili, Coulibaly, Pușcaș, Ciucur și Stancu, plus suspendatul C. Rus.

Partida dintre Campionii FC Argeș și UTA are loc sâmbătă, de la ora 15:00, pe arena „Nicolae Dobrin” din Pitești și va fi arbitrată de Sorin Costreie (Buftea – Ilfov), iar asistenți sunt Ferencz Tunyogi (Zalău) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Rezervă este Claudiu Marcu (Constanța), în timp ce observatori au fost delegați Lucian Măiereanu (Brașov) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 08 Nov. 2019, 18:36 Campionat
Pe aceeași temă