Ionuț Badea a descris succesul cu Buzăul ca o victorie venită „ca un pansament”, dar și „un nou început pentru mine”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 13:50 Campionat

La a treia încercare, a doua pe teren propriu, Ionuț Badea a înregistrat prima victorie pe banca echipei Campionii FC Argeș. Luni seară, în încheierea etapei a 14-a a Ligii 2, trupa piteșteană s-a impus cu 3-1 în fața adversarei SCM Gloria Buzău, pe un stadion aproape gol.

1-0 mincinos la pauză, 3-1 la final după o a doua repriză spectaculoasă

După o primă modestă în exprimare, Argeșul a deschis scorul în minutul 36, prin Andrei Blejdea, cu ceva noroc, contrar cursului jocului, după ce Buzăul a dominat autoritar. Reacția oaspeților a venit de la Alexandru (42), care nu a putut înscrie însă din 5 metri.

În partea secundă, SCM Gloria a egalat direct din lovitură liberă prin Valentin Alexandru (51), care a bătut pe lângă zid din fața careului. Apoi jucătorii lui Ilie Stan s-au retras inexplicabil de mult, iar argeșenii au prins curaj. Nini Popescu (59) a marcat de la 25 de metri cu un lob sub transversală peste Stoian, care ieșise la 15 metri pentru a boxa în față din capul lui Buhăescu.

Buhăescu (61) ar fi putut închide jocul la scurt timp, însă Stoian a salvat în careul mic, de partea cealaltă Alexandru (82, 83) a avut șuturi puternice, dar Ducan n-a avut mari emoții, apoi a fost rândul lui Stoian să intervină din nou incredibil în fața lui Alin Popa (84), deviind milimetric pe lângă bară. Tot Alexandru (89) și Popa (89) au avut încercări bune de gol într-un minut, iar în prelungiri Andrei Blejdea (90+1) a reușit dubla după ce a fost servit ideal de Cătălin Barbu și a trimis plasat în vinclul colțului lung.

Ionuț Badea: „Victoria a venit ca un pansament în momentul de față”

La finalul partidei, la conferința de presă, Ionuț Badea a spus că această victorie a venit într-un moment oportun, aducând în discuție și trecerea a 12 ani de la decesul lui Nicolae Dobrin.

„Era un moment dificil pentru noi, iar victoria a venit ca un pansament în momentul de față. A venit cu suferință, cu luptă și cu arțag, în condițiile în care am întâlnit o echipă la fel de ambițioasă a ligii a doua, cu un antrenor care nu mai are nevoie de mai laude. Este cine este, iar statele lui sunt vechi în Liga 1, chiar și în Europa. Această victorie este cu atât mai importantă cu cât s-au făcut 12 ani de la trecerea în neființă a lui Gicu Dobrin și gândul nostru se duce și către el. Dar în același timp, este și o mică bucurie pentru suporterii care au venit astăzi la stadion să încurajeze echipa. Mă bucură faptul că au trecut peste momentele acelea emoționale contra jucătorilor și au revenit alături de ei. Îmi doresc continuitate în victorii. Ce s-a întâmplat astăzi, pentru mine și pentru jucători, trebuie să fie o normalitate și indiferent cine poartă tricoul lui FC Argeș, trebuie să înțeleagă că aici este o echipă care are tradiție, o echipă care va avea întotdeauna obiective. Ambiții vor fi întotdeauna. Lucrăm cu o conducere care lucrează cu imaginea. Are nevoie de acest lucru și este normal ca prin victorii să contribuim și noi la acest capital de imagine socială pentru că fotbalul este un fenomen social. Pentru noi e un lucru extraordinar că putem să aducem o bucurie la Pitești”, a spus Badea.

„E un nou început pentru mine”

Pentru Ionuț Badea, victoria cu 3-1 cu SCM Gloria Buzău a reprezentat primul succes pe banca echipei Campionii FC Argeș, după ce a debutat cu eșecul de la Severin, 1-2 cu Viitorul Pandurii, iar apoi a urmat remiza de acasă cu Farul (scor 2-2).

„E un nou început pentru mine. Mă bucură victoria, pentru că putem construi mai departe. Ce m-a preocupat în această perioadă a fost nivelul de încredere al jucătorilor, de stima lor de sine care era foarte scăzută, iar acele mici cadouri pe care le făceam adversarilor, gen pase ușor greșite sau situații de acest gen, nu făceau altceva decât să adâncească această lipsă de încredere și să sporească pe de altă parte încrederea adversarului”, a mai declarat Badea.

Cu 20 de puncte acumulate în 13 meciuri jucate în 14 etape, Campionii FC Argeș ocupă locul 10, fiind devansată de SCM Gloria Buzău la golaveraj. În etapa următoare, echipa piteșteană joacă în deplasare la București, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 13:50 Campionat
Pe aceeași temă