Invincibilă de 11 meciuri, Dunărea își face griji înaintea amărâtei ASA Târgu Mureș. Alexa: „Sunt periculoși. Au jucători ușor de motivat”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2017, 18:16 Campionat

Dunărea Călărași și-a întrerupt etapa trecută, la Timișoara, cu Ripensia, seria de 10 victorii consecutive, însă echipa lui Dan Alexa continuă să fie invincibilă de 11 meciuri. Sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, echipa călărășeană primește vizita celor de la ASA Târgu Mureș, într-un joc în care nu concepe decât un nou succes.

Însă, în ciuda tuturor problemelor pe care le are ASA Târgu Mureș, Dan Alexa atenționează că adversarul de sâmbătă poate pune probleme. „ASA are un lot făcut pentru Liga 1. Este o echipă construită de Dinu Gheorghe pentru a promova. Cu acest gând s-a făcut lotul în vară. ASA este o echipă periculoasă, care se confruntă totuși cu probleme. Are mulți jucători tineri dornici să joace și poate mai puțin interesați de latura financiară. Din acest punct de vedere, sunt mai ușor de motivat. Va fi un meci dificil pe care trebuie să-l câștigăm. Din păcate, avem și absențe. Șandru va lipsi în următoarele două-trei jocuri. Missi Mezu are și el probleme. Reintră Tomozei după o lungă perioadă. Va fi greu însă trebuie să câștigăm!”, a spus Alexa într-o conferință de presă.

Alexa își va reîntâlni astfel una dintre echipele pe care le-a pregătit în Liga 1, în perioada 8 august – 22 decembrie 2016.

Brișan: „Ne străduim să creăm toate condițiile pentru performanță”

La conferința de presă a fost prezent și președintele Dunării, cel care a anunțat că principalii finanțatori ai clubului, primăria și Consiliul Județean, depun toate eforturile pentru a crea un cadru propice obținerii unei promovări istorice la Călărași.

„Dan (n.r. – Dan Alexa) a văzut la noi o schimbare. Jucătorii intră în cantonament înaintea jocurilor de acasă. Nu mai dorm aici la stadion, ci la un hotel din oraș. Deplasările noastre se fac în condiții optime. Efectiv nu ne-am mai bătut joc de echipă. Se doarme în hoteluri bune, transportul se face cu autocare moderne, alimentația și vitaminizarea se fac ca la carte. Sunt eforturi care se depun în ideea de a obține rezultatele scontate”, a declarat Brișan, care s-a referit și la lipsa de interes manifestată de sponsorii privați față de Dunărea: „Foarte puțini sponsori au venit spre echipă, deși tribuna oficială e plină de potențiali sponsori. Fotbalul de performanță se face cu bani. În ultima vreme, am inițiat câteva discuții cu câțiva sponsori, nefinalizate, din păcate. Mă refer la sponsorii mari. Au mai apărut firme mai mici care ne sprijină fie cu produse, fie cu bani. Le mulțumesc pentru că ne-au ajutat să depășim această perioadă”.

Brișan a mai spus și că, în acest moment, salariile și primele jucătorilor sunt achitate în întregime.

Revenind la meciul cu ASA Târgu Mureș, promovat sâmbătă, de la ora 11:00, la Călărași, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2, înaintea întâlnirii celor două echipe, Dunărea se află pe locul 2, cu 32 de puncte, în timp ce ASA Târgu Mureș se află pe locul 6, cu 22 de puncte.

Marius ANGHEL 02 Nov. 2017, 18:16 Campionat
Pe aceeași temă