Între derby-ul cu mare rivală și meciul de Cupă cu ACS Poli, ASU Poli merge la victorie cu Pandurii: „Trebuie să dispară tot entuziasmul și să ajungem concentrați”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 12:16 Campionat
Între derby-ul cu mare rivală și meciul de Cupă cu ACS Poli, ASU Poli merge la victorie cu Pandurii:**

ASU Poli Timișoara joacă, sâmbătă, la Motru, în etapa a 13-a a Ligii 2, cu Pandurii, formație care traversează o perioadă problematică, cu greve ale jucătorilor la antrenamente. Pentru alb-violeți, meciul vine între marea victorie cu UTA și partida din Cupa României cu ACS Poli, de aceea, înainte de joc, cuvântul cheie este concentrarea.

Timișorenii au tot lotul valid, cu excepția lui Mera, care a primit cartonașul roșu direct la meciul cu UTA. Bogdan Andone vrea ca echipa să fie concentrată și spune că nu îl preocupă problemele pe care le întâmpină Pandurii.

„Sper ca băieții să fii trecut peste victoria din meciul cu UTA. E un lucru foarte important, venim după o serie de trei meciuri cu victorii, ultima foarte importantă pentru club și pentru noi. Până sâmbătă trebuie să dispară tot entuziasmul și să ajungem concentrați la ora meciului. Pandurii e o echipă imprevizibilă, cu tineri de perspectivă, cu calități. Trebuie să fim foarte atenți, concentrați, să nu facem greșeli, să îi forțăm noi să facă greșeli și să profităm de ele. Eu îmi pregătesc echipe pentru ce avem noi de făcut, nu mă interesează ce face adversarul. Jucătorii trebuie să rămână concentrați la ce ne propunem și în funcție de asta, să vină și rezultatul pe care ni-l propunem. Nu cred că o echipă mă poate surprinde cu un anumit sistem de joc”, a declarat Andone.

Bănățenii vin după trei victorii: „Suntem un grup la bine și la rău. Acum avem altă motivație”

Unul dintre ce mai în formă jucători de la ASU Poli este Deian Sorescu. Pentru mijlocaș, meciul cu UTA a fost primul derby real, dar, acum, se gândește doar la întâlnirea cu Pandurii.

„Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că a fost o victorie mare pentru noi. Trebuie să ajungem la Motru bine pregătiți și să respectăm tot ce ne cere antrenorul. Am parcurs o formă bună din puncutl meu de vedere, mă bucur că-mi ajut echipa, mă bucur pentru că suntem acolo. Suntem un grup la bine și la rău. Acum avem altă motivație, venim după trei victorii, mergem cu gândul de a câștiga orice meci”, a declarat Sorescu.

Timișorenii mizează pe faptul că gorjenii nu au făcut meciuri grozave la Motru

Fundașul Dănuț Bilia va fi, cel mai probabil, căpitan la acest joc, în absența lui Iona Mera. Jucătorul își amintește că ASU Poli a câștigat la Motru acum două sezoane, la vremea aceea, cu satelitul gorjenilor din Liga a 3-a, Pandurii 2.

„Trebuie să mergem cu gândul la victorie. A trecut meciul cu UTA, a fost frumos, dar gata. Important e ce facem de acum înainte. Sper să repetăm același joc și același rezultat. A fost atunci o victorie frumoasă la Motru, în prima etapă din retur. Se poate obține o victorie, Pandurii e o echipă tânără, care are probleme mai ales acasă, ei în deplasare au un joc mai bun”, a declarat Bilia.

Meciul dintre Pandurii și ASU Poli se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, și nu va fi televizat. Oltenii sunt pe locul 13, cu 14 puncte, în timp ce timișorenii sunt pe locul 7, cu 19 puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Jozsi

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 12:16 Campionat
Pe aceeași temă