Instructaj de anihilare ofensivă! Hermannstadt s-a impus la limită cu Ripensia, după un joc cu foarte puține ocazii, atipic pentru Ciarda Roșie

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 14:02 Campionat

FC Hermannstadt își continuă drumul către Liga 1 după ce a câștigat cu 1-0 la Timișoara, vineri, pe terenul Ripensiei, cu un gol marcat de golgheterul Bogdan Rusu, grație unei centrări a lui Curtean. Bănățenii veniți în Ciarda Roșie au văzut un meci cu mult mai puține faze spectaculoase decât la alte partide ale roș-galbenilor, deoarece sibienii au reușit să anihileze mare parte din jocul combinativ al echipei lui Urican, fără a-și crea ei înșiși prea multe ocazii.

Prima repriză a avut un început foarte timid. Crișan a respins o centrare bună a lui Popa spre Mediop, iar când Rusu a scăpat spre poarta lui Rădulescu a atins balonul cu mâna. Ripensia a încercat cu greu să urce în atac și o putea face prin Mânecan, care a găsit un culoar pe partea dreapta, dar, din nou, centrarea spre „gura de foc” Mediop a fost respinsă de apărarea oaspeților. Nici Sibiul nu a strălucit ofensiv. După un șut ca la rugby al lui Boboc, mult peste buturi, în minutul 37, Bogdan Rusu a avut o foarfecă, din careu, dar mingea s-a dus puțin peste bară.

Ripensia a făcut o singură schimbare, forțată de o accidentare. Rezerva Sibiului a creat faza de gol

Ripensiștii au dorit de la finalul reprizei să-l schimbe pe Bădăuță cu mijlocașul Zurbagiu, dar nu au mai apucat. Atacantul a fost înlocuit la pauză, deoarece șchiopăta, și a fost singura schimbare a bănățenilor tot meciul. Jocul a fost similar celui din prima repriză. Tătar putea să îl învingă pe Rădulescu, care a scăpat mingea după ce  aprins-o sub bară, dar goalkeeperul a reținut la timp. Pelici a știut să schimbe bine, iar în minutul 69, Curtean, jucător cu experiența primei ligi, i-a centrat perfect lui Rusu, care a înscris cu capul.

Ripensiștii au mai avut o singură mare ocazie, la o reluare cu capul peste a lui Mediop, după o combinație cu Călin Toma.

Pelici, apostrofat de un spectator

Supărați probabil și că au văzut mult mai puține ocazii ca altădată, unii suporteri ai Ripensiei au huiduit la final echipa sibienilor. Un spectator mai în vârstă i-a reproșat lui Pelici presupuse trageri de timp ale echipei sale și i-a spus că are „păcălici” în echipă și în Liga 1 va avea soarta celor de la Juventus București. Timișoarenul Pelici i-a replicat doar un „La revedere”, conform proverbului „nimeni nu e profet în țara lui”.

Sibiul a adunat 71 de puncte și e pe locul doi. În runda intermediară, ardelenii vor câștiga la „masa verde”, deoarece aveau meci cu ASA Târgu Mureș. Ripensia e pe locul 10, momentan, cu 36 de puncte și miercuri, de la ora 11:00, va avea meci la Balotești.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FC HERMANNSTADT    0-1
Bogdan Rusu 69′

Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocșan, Apro, C. Toma – Bobină, Mânecan, Laur. Tudor, Dumiter – Bădăuță (Zurbagiu 46′), Mediop
Rezerve neutilizate: M. Contra – Hecsko, Stoi, Golda, M. Toma, Burdeț
Antrenor: Ciprian Urican

Căbuz – Al. Coman, R. Crișan, I. Stoica, Mih. Stancu – D. Tătar (cpt.)(Șt. Blănaru 76′), Boboc – Hergheligiu (P. Petrescu 46′), Danci (Curtean 66′), C. Neagu – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Ciorgovean – Ct. Pîrvulescu, Pamfile, Surugiu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 300; Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Doru Zamfir (Slatina).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto) și sebatataru.ro

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 14:02 Campionat
Pe aceeași temă