Înfrângerea dramatică de la Voluntari, pusă pe seama experimentului lui Pană: „Ne-am prezentat execrabil”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2014, 13:25 Campionat
Înfrângerea dramatică de la Voluntari, pusă pe seama experimentului lui Pană:**

După trei rezultate de egalitate în Liga a II-a, FC Farul a înregistrat în etapa a patra primul eșec. Însă ce eșec! 1-5 pe terenul unei nou-promovate, rezultat care i-a dus pe „marinari” pe antepenultimul loc în clasament.
 
FC Farul își dorea cu FC Voluntari primul succes în campionat, însă a ieșit taman pe dos: primul eșec și încă unul usturător, scorul etapei în ambele serii! Constănțenii au mizat pe o nouă așezare de start, 3-4-3, iar președintele Farului, Auraș Brașoveanu, reproșează momentul ales pentru folosirea acestui modul.

Cu o echipă în care s-au găsit mai mulți foști fariști, doi dintre ei și înscriind trei dintre goluri, FC Voluntari, formația nou-promovată, a condus cu 2-1 la pauză, iar în partea secundă, a înscris încă trei goluri, deși, la 1-3, oaspeții au mai aruncat în luptă un atacant, scoțând un fundaș. Au marcat I. Roșu (10), Voduț (27), M. Ene (48, 70), Călințaru (57), respectiv Enciu (28), aflat la a treia reușită pentru Farul dintre cele cinci ale echipei de până acum.

Brașoveanu: „Nu am știut să ne apărăm ca o echipă”

Președintele Farului, Auraș Brașoveanu, a declarat că folosirea sistemului 3-4-3 a fost un experiment riscant, care a costat destul de scump echipa constănțeană. „Nu trebuia mers acum pe această așezare. Momentul nu a fost bine ales. Adversarul era sub presiune, având două înfrângeri în trei meciuri, și era obligat să atace. Nu era momentul să alegem un joc ofensiv. Orice greșeală de-a noastră a fost taxată. I-am facilitat victoria lui FC Voluntari prin folosirea acestei așezări. Reproșez momentul ales pentru modul 3-4-3 și modul cum a fost gândit și abordat jocul de întreg staff-ul tehnic. Sigur, am și eu o vină, pentru că, săptămâna trecută, nu am putut fi aproape de echipă, să iau act de ce ar putea urma, însă nici din discuții nu a reieșit că s-ar putea merge pe acest sistem. Nu am știut să stăm în teren în modulul 3-4-3. Și când mingea era la adversar, jucam tot în această așezare. Orice atac al lui FC Voluntari era un potențial gol. Nu am știut să ne apărăm ca o echipă. Formația noastră nu a creat densitate, era înșirată pe tot terenul. Dacă, la celelalte jocuri, am arătat ca o echipă, acum ne-am prezentat execrabil, nu trebuie să ne ferim de cuvinte. A fost un eșec usturător”, a spus Auraș Brașoveanu.

În urma acestui eșec, „marinarii” au ajuns pe locul 10 în clasament (din 12 echipe), coborând trei poziții față de săptămâna trecută.

FC VOLUNTARI        5
FARUL CONSTANȚA    1

C. Roșu ”10, Voduț ”27, M. Ene ”48, ”70, Călințaru ”57, / M. Enciu ”28

Botaș – Moga, C. Achim, Mitache, Fl. Maxim – S. Rădoi (cpt.) – C. Roșu (G. Deac ”62), Todoran, Călințaru (Lircă ”72) – M. Ene, Al. Zaharia (Voduț ”23)
Antrenor: Ilie Poenaru

V. Neagu – D. Ciobanu, Bg. Straton (cpt.), Miulescu (Muscă ”53) – Băjan, Ochia, Cârstoiu, Bg. Dumitru (Scărlătescu ”64) – Ivănică, M. Enciu (Arotăriței ”87), Szalkai
Antrenor: Marian Pană

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: observator.ro

Marius ANGHEL 22 Sep. 2014, 13:25 Campionat
Pe aceeași temă