INCREDIBIL! Căpitanul liderului Ligii 2 a recunoscut cu nonșalanță să joacă la pariuri. „Mi se par un pic deplasată treaba asta cu interzisul. Îmi fac bilet de acasă și i-l dau unui prieten”

Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 16:34 Campionat

Într-o perioadă în care în special meciurile din ligile inferioare din România sunt suspectate că ar avea o desfășurare corectă, căpitanul liderului Ligii 2, Valentin Bărbulescu (32 de ani – foto text, în dreapta) a recunoscut fără ezitare că joacă la pariuri. Jucătorul Sportului Snagov a spus, la GSP LIVE, că își face biletul de acasă și că nu merge personal în casa de pariuri, ci apelează la un apropiat.

Bărbulescu declară că nu joacă pe meciurile din România, ci pe cele din străinătate, iar regulamentul FRF, care interzice și sancționează astfel de practici, i se pare absurd.

„Da, pariez! Mi se par un pic deplasată treaba asta cu interzisul pariurilor. Dacă eu pariez pe Germania, Anglia, Franța, ce treabă are? E caz penal să pariezi pe propria echipă, da, dar dacă pariez meciuri din străinătate? Îmi fac bilet de acasă, dar nu intru în case, i-l dau unui prieten să bage. Niciodată n-am câștigat la pariuri, poate o singură dată 100 sau 200 de lei”, a spus Valentin Bărbulescu, la GSP LIVE.

În cariera sa, Valentin Bărbulescu a jucat la ACS Berceni, Concordia Chiajna, Petrolul, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, Metalul Reșița, Juventus București, CSM Școlar Reșița și Sportul Snagov.

Conform Articolului 60, punctul 5 din regulamentul FRF, „fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani și o penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

De curând, Cristian Pădurariu, jucător legitimat la ACS Poli Timișoara a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu trei luni și 5.000 de lei amendă pentru că a jucat la pariuri inclusiv împotriva echipei sale. Atacantul a primit o sancțiune redusă, deoarece și-a recunoscut fapta după ce a fost pârât de conducătorii clubului.

Ce face în situația în care rămâne fără bani

Bărbulescu a vorbit și despre ceea ce face în situația în care ajunge să nu-și primească salariul și nu are bani.

„Cel mai dureros e că nu te poți baza niciodată pe ce ai de primit. Știi că o perioadă iei salariu pe 15 din luna respectivă, apoi intervin chestii de altă natură și nu se mai pot plăti salariile. Aici e problema. Am fost și în situații critice. Te împrumuți: «Mariane, ai să-mi dai și mie până săptămâna viitoare?» Dacă banii nu vin nici săptămâna viitoare, îl sun iar: «Mariane, nu s-a rezolvat nici săptămâna aceasta.»

Cel mai mare salariu pe care l-am avut a fost 2.000 de euro. Mai luam prime din când în când, la Petrolul de exemplu mai luam. Două mii de euro e un salariu decent, cred că 50% din populația României și-ar dori să aibă un asemenea salariu”, a spus, la GSP LIVE, Valentin Bărbulescu.

Nu e de acord cu mutarea Sportului Snagov

Căpitanul echipei din Snagov nu e de acord cu șefii clubului, care, în această iarnă, caută din nou variante pentru a muta clubul în localitatea care oferă mai mulți bani pentru susținere financiară. După Mangalia, în aceste zile se vorbește și despre o fuziune cu ACS Poli, echipă care e ultima în Liga 2 și are șanse mici să se salveze de la retrogradare. N-ar fi prima mutare a actualei Sportul Snagov, în echipa având numele de Damila Măciuca și Metalul Reșița.

„Au fost vehiculate mai multe orașe, dar nu sunt de acord. Au mai fost cazuri în trecut ale unor orașe, precum Craiova sau Timișoara, care jucau cu 300 de spectatori în Liga 1. Depinde dacă mergi acolo și ești asimilat de suporteri. De ce te-ai muta într-un oraș fără suporteri?”, a declarat Valentin Bărbulescu, care nici la Snagov nu se bucură de susținerea unui public numeros.

19 meciuri, toate ca titular, și 1 gol sunt cifrele lui Valentin Bărbulescu în acest sezon la Sportul Snagov, liderul Ligii 2 la finalul primei părți a sezonului, după 21 de meciuri

Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă