Încă puțin și se termină chinul. VIDEO | Foresta a făcut deplasarea pentru meciul cu Juventus cu doar 13 jucători, mulți dintre ei juniori. Cinci puști au debutat în Liga 2

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 13:32 Campionat

Mai puțin de două săptămâni au mai rămas până la finalul campionatului Ligii 2 și Foresta Suceava se chinuie să încheie cu bine acest sezon în care și-a îndeplinit obiectivul de a nu retrograda. Gruparea din Nord-Est-ul țării are mari probleme financiare, nu poate să-și achite o datorie de 300 de mii de lei la Fisc, astfel că nu mai poate primi nici finanțare nerambursabilă din partea autorităților locale. În aceste condiții, cu jucătorii și stafful neplătit în acest an, Foresta duce cum poate aceste ultime meciuri pe care le mai are de disputat și speră ca în vară să găsească resurse pentru a-și continua activitatea și a nu se desființa.

Dacă deplasarea de la Afumați a făcut-o în ultima clipă, după ce FRF i-a întins o mână de ajutor cu masa și cazarea, asta după ce anunțase în scris că nu se poate prezenta la meci, acum, la București, pentru jocul cu Juventus a avut un lot de doar 13 jucători și patru membrii ai staffului tehnic. Printre jucătorii deplasați s-au numărat și câțiva puști aflați la prima apariție în lotul echipei mari, ca: Oloeriu Onofraș, George Mitrofan, Marius Ilaș, Sergiu Alexandrovici și Alexandru Dănilă, dar și Cătălin Coroamă, care a mai făcut parte de câteva ori din lot în acest an.


Pe banca de rezerve a Forestei se pot observa cele două rezerve, cât și cei patru membrii ai staffului tehnic

Iată jucătorii care au făcut deplasare și care au fost trecuți pe foaia de arbitraj:

Titulari: Alexandru Hînțăscu (1994) – Oloeriu Onofraș (1999), Alessandro Masella (1996)(cpt.), Constantin Aeroaiei (1996), George Mitrofan (1999) – Vasile Dănilă (1996) –  Cătălin Vraciu (1989), Cătălin Coroamă (1999), Marius Ilaș (1999), Cornel Căinari (1988) – Robert Grumezescu (1993);
Rezerve: Sergiu Alexandrovici (1999) – Alexandru Dănilă (1999);
Staff tehnic: Marius Lup (antrenor portari), Bogdan Tudoreanu și Ion Armeanca (ambii masori) și Neculai Grosu (delegat).

Foresta a aliniat astfel 7 titulari care s-au încadrat la categoria Under 21, la fel fiind și cei doi jucători de pe banca de rezerve: Oloeriu Onofraș (1999), Alessandro Masella (1996), Constantin Aeroaiei (1996), George Mitrofan (1999), Vasile Dănilă (1996), Cătălin Coroamă (1999), Marius Ilaș (1999), Sergiu Alexandrovici (1999) și Alexandru Dănilă (1999).

Mihălăchioae și-a reziliat contractul

Sucevenii au plecat ieri către București și nu i-au putut lua în această deplasare pe Lucian Dumitriu și Toma Niga, accidentați, și nici pe Dudu Drugă, Alin Mutu și Andrei Cerlincă, învoiți. În plus, Foresta nu se va mai baga nici pe Ionuț Mihălăchiaoe, fundaș care și-a reziliat contractul zilele trecute și care anunțat că se lasă de fotbal.

„Important este să terminam campionatul, să nu fim exclusi, apoi, la vară, dacă se va găsi vreo soluție financiară, dacă se va mai vrea fotbal la Suceava, vom vedea…”, a declarat, pentru Gazeta SV, antrenorul Forestei, Bogdan Tudoreanu.

5-1 cu liderul detașat după un meci cu 5 debutanți în Liga 2

În ciuda tuturor acestor probleme, Foresta s-a prezentat acceptabil în prima repriză a meciului cu Juventus. Hînțăscu a făcut minuni în poartă cât a putut și după 45 de minute încasase doar două goluri, de la Cristian Bustea (21) și George Călințaru (38). În partea secundă, sucevenii chiar au reușit să reducă din diferență prin Cătălin Vraciu, în minutul 70, după o gafă a lui Ioan Neag, însă, imediat, Alin Ilin (73) a refăcut diferența de două goluri. Tot Ilin (82) a mai punctat o dată, ca rezultatul final să-l stabilească Remus Chipirliu în minutul 85. După ce Aeroaiei a făcut un henț în careu și arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă, Chipirliu a executat, Hînțăscu a parat, dar a respins către Călințaru, iar acesta a pasat la același Chipirliu, atacant ce a înscris în cele din urmă.

VEZI desfășurarea LIVE-TEXT a meciului

Prin comparație, în deplasarea precedentă, la Afumați, cu o echipă mult mai bună, Foresta a pierdut cu 0-6.

Cu Juventus au fost utilizați toți jucătorii deplasați, inclusiv cele două rezerve. Alexandru Dănilă a intrat în minutul 71 în locul lui Marius Ilaș, iar Sergiu Alexandrovici l-a înlocuit în minutul 75 pe George Mitrofan. Au debutat astfel în Liga 2 jucătorii: Oloeriu Onofraș, George Mitrofan, Marius Ilaș, Alexandru Dănilă și Sergiu Alexandrovici.

Foresta rămâne cu 41 de puncte după etapa a 36-a a Ligii 2 și o să se mențină pe locul 12, fiindcă nu poate fi ajunsă în această rundă nici de ASU Poli și nici de Academica Clinceni, ambele cu câte 37 de puncte. În ultimele două etape, gruparea suceveană mai are meciuri cu Olimpia Satu Mare (duminică, pe teren propriu, de la ora 11:00) și Dunărea Călărași (în deplasare, weekendul viitor).

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă