„În România se joacă dur”

17 Aug. 2009, 09:39 Campionat
„În România se joacă dur

Italianul de pe banca „șepcilor roșii” a avut sâmbătă primul contact cu fotbalul românesc și spune că a rămas uimit de căldura insuportabilă de la ora jocurilor de ligă secundă și agresivitatea gazdelor.
 

Domnule Palilla, cum a fost primul meci oficial în România?
A fost foarte greu. Am întâlnit o echipă foarte agresivă, care nu s-a prezentat așa cum mi-a fost descrisă. Nu a fost o echipă fragilă, cu jucători fără experiență. Au avut 4-5 jucători foarte buni și cu experiență. Sunt bucuros pentru victorie și îi felicit pe jucători pentru determinare. Este meritul lor că au luptat cu atâta devotament, chiar și după ce am rămas în 10 oameni. Nu multe echipe vor câștiga la Craiova.
 

Cum vi se pare nivelul ligii a II-a din România?
La meciul nostru nu a fost foarte ridicat. Au fost multe fragmentări. A fost practic un război. O bătălie continuă pentru minge. Arbitri au lăsat jocul foarte dur și asta a afectat spectacolul. Comparativ cu fotbalul italian, nivelul este între Serie B și Serie C. Când se jocă fotbal se apropie de Serie B, dar când se mizează pe agresivitate este la fel ca un joc din Serie C.
 

Ce v-a surprins în meciul de la Craiova?
După duritatea cu care juca adversarul m-a surprins căldura. A fost incredibil de cald. La ora jocului erau 40 de grade la umbră. La Craiova e mai cald decât în Sicilia. Nu este normal să joci de la ora 11 pe așa căldură. Acest lucru nu este deloc bun pentru fotbal.
 

„Și în Italia se retrag echipe”
 

Campionatul a început fără ACU și CS Otopeni. Vi se pare ciudat să fie doar 16 echipe în serie?
Sunt probleme cu care se confruntă întreg fotbalul european. Și în Italia au fost fapte de corupție în fotbal sau au existat echipe care au avut probleme cu banii și au fost nevoite să se retragă. Nu este deloc un lucru bun pentru fotbal și eu nu mă bucur de așa ceva. Preferam să fie toate echipele la start și să le batem pe teren.
 

După ce ați văzut primele rezultate, ce șanse credeți că are „U” Cluj la promovare?
La ora asta este foarte greu să vorbești de așa ceva. Nu m-am uitat peste celelalte rezultate pentru că nu mă interesează deocamdată. Sunt preocupat doar de evoluția echipei mele. Abia după 5-6 etape putem vorbi despre echipele favorite la promovare. Deocamdată mai avem lucruri de pus la punct în jocul nostru. Ne trebuie continuitate.

Mă bucur că antrenorii italieni au șansa să antreneze în România. Pentru mine nu este o surpriză că antrenorii italieni au rezulutate aici. Eu cunosc valoarea antrenorilor italieni și știu ce pot
Carmelo Palilla, antrenor „U” Cluj


"Nu m-am supărat pe Borza pentru că a ratat penalty. Mă supără un jucător doar când nu respectă indicațiile și nu stă bine în teren"

Carmelo Palilla, antrenor „U” Cluj

4 promovări are la activ Palilla în Italia: două în Serie B și două în Serie A, dar toate din postura de secund
 

 

articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

17 Aug. 2009, 09:39 Campionat
Pe aceeași temă