Ilie Stan s-a mai liniștit după victoria cu Farul: „A fost, așa, un dezechilibru, ceea ce nu era normal.” Antrenorul Gloriei vrea în fruntea clasamentului, „acolo unde ne este locul”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 16:19 Campionat

După o serie de patru meciuri consecutive fără victorie, SCM Gloria Buzău a avut nevoie de jocul cu Farul pentru a câștiga din nou. Trupa lui Ilie Stan s-a impus cu 2-0 în etapa a 15-a a Ligii 2 în fața unui adversar care e prinde cei mai slabi în acest sezon în rezultatele obținute în deplasare, cu doar trei puncte strânse în șapte partide.

Victoria cu constănțenii a fost decisă de golurile marcate de Dragoș Huiban în minutele 45+1, cu capul din 6 metri, după o centrare din lovitură liberă, și 83, reluare simplă dintr-un metru, după ce Muțiu a respins în sus la un alt șut. Înainte de a doua reușită a lui Huiban, fundașul Farului Ionuț Ursu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, luate într-un interval de trei minute.

Ilie Stan: „Au înțeles că fără sacrificiu și spirit de grup nu poți câștiga”

La finalul partidei desfășurate la Buzău, antrenorul SCM Gloria, Ilie Stan, era mulțumit de faptul că jucătorii săi n-au mai comis greșeli.

„A fost un joc muncit, am câștigat trei puncte muncite, într-un meci foarte important pentru noi, în condițiile în care pierdusem la Pitești după greșelile noastre. Astăzi am reușit să eliminăm acele greșeli și după ocaziile bune de joc am luat cele trei puncte. Îi felicit pe jucători pentru că au înțeles că fără sacrificiu și spirit de grup nu poți câștiga punctele puse în joc. Am avut momente bune de joc, momente în care echipa a controlat foarte bine jocul, am avut momente când am avut și ocazii bune. Una peste alta, îi felicit pe jucători pentru cele trei puncte și sper ca marți să reușim să mai aducem încă trei puncte și să urcăm mai aproape de fruntea clasamentului, acolo unde ne este locul”, a vorbit „Iliesta” la conferința de presă.

„Și faptul că nu am primit gol de la o echipă care ne-a depășit în clasament, care a avut meciuri foarte bune până acum și a luat multe puncte, este un lucru bun pentru noi. Exact ce îmi place să spun tot timpul: principiul jocului de bază al nostru este siguranța jocului în apărare. Deci fără gol. Asta nu înseamnă că ne apărăm în cinci, cu doi închizători. Nu. Deci când avem posesia suntem cu toții în atac, când pierdem mingea începe faza defensivă, cu atacantul nostru. Au înțeles băieții și sper ca acest joc să ne deschidă din nou acea plăcere de a juca și spiritul pe care mi-l doresc în cadrul echipei”, a mai spus antrenorul Gloriei.

„Normal că sperăm la promovare”

Ilie Stan a devenit ironic când a fost întrebat de obiectivul echipei și a spus că speră în promovare, deși SCM Gloria nu are acest drept, fiind club de drept public.

„Până la finalul campionatul avem obiectivul să câștigăm cele trei puncte cu Timișoara, marți, și după aia mai vedem ce se întâmplă. Normal că sperăm la promovare, pentru că în returul campionatului o să jucăm la Buzău cu echipele care se bat la promovare. Încă nu am pierdut nimic, doar că a fost, așa, un dezechilibru, ceea ce nu era normal după evoluțiile pe care le-am avut în primele șapte jocuri și am pierdut puncte nemeritat”, a transmis Ilie Stan.

Cu 20 de puncte acumulate în 13 meciuri disputate în 15 etape, SCM Gloria Buzău ocupă locul 8 în Liga 2. Fostul lider al clasamentului din etapele 3 și 4, joacă următorul meci marți, de la ora 16:00, pe teren propriu, restanța cu ASU Politehnica, contând pentru etapa a 11-a. Apoi joacă sâmbătă, de la ora 11:00, tot acasă, cu Metaloglobus București.

Despre meciul de la Buzău, Ciprian Marica, finanțatorului Farului, a postat un mesaj dur, în care a atacat gazdele și le-a acuzat că au pregătit „iarba, vântul, fluierul, totul” pentru a-i pune piedici echipei constănțene, dar și antrenorul Ianis Zicu a taxat arbitrajul lui Robert Avram.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Liviu PK Stoica / Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 16:19 Campionat
Pe aceeași temă