Ianis Zicu a taxat arbitrajul după meciul de la Buzău, însă nu contestă victoria Gloriei cu Farul: „Nu am reușit să dăm niciun șut la poartă. Mă doare”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 13:02 Campionat

Farul s-a speriat de posibilitatea de a urca pe podium după desfășurarea etapei a 15-a a Ligii 2, ajutată și de anularea rezultatelor înregistrate în acest sezon de retrasa Daco-Getica, însă scorul obținut în meciul disputat în deplasare la Buzău a fost unul în nota echipei în acest sezon. Constănțenii au pierdut, sâmbătă, 0-2 cu SCM Gloria, și își continuă parcursul fără victorie în deplasare. În cele opt meciuri desfășurate până acum a înregistrat trei remize și cinci înfrângeri, în concordanță cu evoluțiile de pe teren propriu, unde echipa antrenată de Ianis Zicu este invincibilă în cele șapte partide desfășurate în fața propriilor suporteri, în șase câștigând.

Ianis Zicu: „Nu puteam să emitem niciun fel de pretenție la modul în care ne-am prezentat”

Dacă Ciprian Marica a avut un mesaj dur, scris la rece, după meciul de la Buzău, unul în care a atacat Gloria și arbitrajul, antrenorul Ianis Zicu a spus la finalul partidei cu SCM Gloria, la cald, că echipa sa nu putea să emită nicio pretenție la vreun punct, având în vedere faptul cum s-a prezentat pe teren. Zicu a vorbit și despre un arbitraj „foarte părtinitor” gazdelor, însă a spus că nu a fost unul care să influențeze rezultatul final.

„A fost partidă dificilă, așa cum ne așteptam. Cred că astăzi nu puteam să emitem niciun fel de pretenție la modul în care ne-am prezentat. Nu am reușit să dăm niciun șut la poartă. Gloria a fost echipa mai bună, a fost echipa mai organizată, care a încercat de cele mai multe ori să fie periculoasă și ne-a și marcat de două ori. După ce am primit roșu, lucrurile erau deja clare. Din păcate, plecăm iar fără să obținem cel puțin un punct într-o partidă din deplasare. Mă doare, pentru că eram aproape (n.r. – aproape de podium) și e păcat de munca pe care o depunem în fiecare zi, dar asta este.

Pentru mine, de când m-am apucat de antrenorat, astăzi a fost cel mai… nu-mi place să vorbesc despre arbitraj, dar a fost foarte părtinitor. În sensul în care, de câte ori au avut nevoie să iasă din jumătatea lor, au fost foarte multe faulturi date ușor, dar nimic decisiv, care să influențeze rezultatul final și, pe această cale, felicit echipa din Buzău. Eliminarea a fost corectă. A fost galben și la primul fault și la al doilea mi s-a părut că a fost de galben, pentru că era o fază care putea să fie periculoasă pentru gazde. Aceleași faulturi au fost și invers, dar nu s-au dat cartonașe galbene. Deci eliminarea e corectă, dar trebuiau date galbene și pentru Buzău în anumite momente. Aici au fost probleme, modul în care arbitrul a tratat fazele”, a spus Ianis Zicu la conferința de presă.

Rezultatul meciului de la Buzău a fost decis de golurile marcate de Dragoș Huiban în minutele 45+1, cu capul din 6 metri, după o centrare din lovitură liberă, și 83, reluare simplă din 3 metri, după un ricoșeu la un șut blocat. Înainte de a doua reușită a lui Huiban, fundașul Farului Ionuț Ursu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, luate într-un interval de trei minute.

Meciul de la Buzău a fost arbitrat de centralul Robert Avram (Pitești) și asistenții Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița). Rezervă a fost Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea), în timp ce observatori au fost delegați Silviu Crângașu (Ploiești) și Marian Lumânare (București).

Cu 22 de puncte acumulate în 15 etape, Farul se clasează pe locul 4 în Liga 2, la un punct sub Turris-Oltul, ocupanta poziției a 3-a, încă care are 13 meciuri. În runda următoare, Farul joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Pandurii Târgu Jiu, noua ultimă clasată.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Liviu PK Stoica / Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 13:02 Campionat
Pe aceeași temă