Ilie Stan, în extaz după după ce SCM Gloria a învins Petrolul pe „Ilie Oană”: „Când ai ocazia să înțepi adversarul, l-am înțepat”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2019, 14:10 Campionat

SCM Gloria Buzău s-a impus cu 1-0, luni seară, pe „Ilie Oană”, la Ploiești, în etapa a 19-a a Ligii 2, într-un meci în care a avut un singur șut pe poartă, în care a și marcat. În rest, echipa antrenată de Ilie Stan s-a apărat aproape în totalitate și în special pe final a tras de timp pentru a obține un rezultat la care nici nu spera.

Golul reușit de Valentin Munteanu în minutul 49, după ce a preluat o minge prelungită de Valentin Alexandru, după o degajare lungă a propriului portar, și l-a învins pe Raul Avram printre picioare a fost decisiv pentru SCM Gloria la Ploiești. În rest, buzoienii aproape că au fost inexistenți în atac, au fost dominați de o manieră categorică, însă au avut noroc cu ratările mari ale petroliștilor, în special în prima repriză, și cu intervențiile lui Relu Stoian.

Ilie Stan: „Băieții au respectat ceea ce am pregătit”

După fluierul final al arbitrului, Ilie Stan a izbucnit de fericire pe gazon și și-a îmbrățișat frenetic jucătorii. Antrenorul e de părere că SCM Gloria a avut noroc, dar a avut și un portar care a dat siguranță.

„Pot să spun că sunt fericit pentru faptul că am câștigat cele trei puncte. Băieții au respectat ceea ce am pregătit. Bine, și în celelalte meciuri am avut aceeași tactică și, poate, am avut jocuri și mai bune, dar ne-a lipsit puțin șansa. Și aici mă refer în primul rând și la portar, pentru că, dacă ai unul care îți dă siguranță, ați văzut și astăzi că poți câștiga. Dai mai multă încredere colegilor tăi. Și, atunci când ai ocazia să înțepi adversarul, l-am înțepat și am reușit să luăm cele trei puncte”, a spus Ilie Stan la microfonul DigiSport.

Antrenorul echipei buzoiene vrea o unitate mai mare între echipă, conducere și suporteri. „Am trecut și eu printr-o perioadă grea. Au fost multe lucruri care nu mi-au convenit, dar ce să facem, ăsta este fotbalul și încercam să aducem prin joc mai mult spirit. Și mă refer la suporteri, să fie mereu alături de noi, să fim mult mai uniți, atât noi, cât și conducătorii și cei din tribună. Și sunt sigur că lucrurile nu vor fi bune, ci foarte bune”, a mai spus Ilie Stan.

Cu 26 de puncte acumulate la finalul turului, SCM Gloria Buzău a urcat pe locul 8. În 2019 va mai juca încă două meciuri, ambele din retur, cu FK Csikszereda (deplasare) și Ripensia (acasă).

Rezumatul meciului Petrolul – SCM Gloria Buzău:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristian STAVRI / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 26 Nov. 2019, 14:10 Campionat
Pe aceeași temă