Ianis Zicu vede o UTA rănită, nu obosită înaintea meciului cu Farul: „Preferam să o întâlnesc după rezultate pozitive.” „Marinarii” sunt „mielușei” în deplasare

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 09:51 Campionat
Ianis Zicu vede o UTA rănită, nu obosită înaintea meciului cu Farul:

În ultima etapă a turului, Farul joacă la Arad, duminică, de la ora 11:30, cu UTA, liderul clasamentului, și va încerca ceea ce n-a putut până acum în acest sezon. Echipa constănțeană e printre cele mai slabe, alături de Snagov, Chiajna și Reșița, la puncte obținute din deplasare în acest campionat. Niciuna dintre cele patru cluburi nu a câștigat vreun joc pe teren străin, lucru pe care l-a făcut chiar și „lanterna roșie” Pandurii.

Ianis Zicu: „Nu trebuie să fim relaxați că au jucat din trei în trei zile și ar fi obosiți”

Cu doar trei remize obținute în nouă jocuri desfășurate în deplasare în acest sezon, Farul speră să profite de starea de oboseală a celor de la UTA, care în ultima perioadă a jucat doar din trei în trei zile din cauza restanțelor multiple pe care singură și le-a produs. Echipa constănțeană vine după o săptămână și jumătate de pauză, în timp ce arădenii au jucat în această perioadă două meciuri în plus.

Însă Ianis Zicu nu se bazează pe acest lucru și parcă se teme de adversarul care din ultimele două jocuri, ambele desfășurate la București, a ieșit doar cu un punct. Antrenorului Farului nu-i convine nici faptul că echipa sa va juca din nou pe teren sintetic, dar speră, totuși, să încurce liderul.

„Este un meci greu, au o echipă foarte bună, care a primit un singur gol în meciurile disputate acasă. Preferam să întâlnesc UTA după rezultate pozitive. Nu mă gândesc și nu trebuie să fim relaxați că au jucat din trei în trei zile și ar fi obosiți. Din contră, rezultatele negative pe care le-au avut în deplasare, îi vor motiva suplimentar. Jucăm din nou pe teren sintetic, dar un sintetic mult mai bun. Cel de la Metaloglobus este o rușine, pare un teren de beton. Sperăm să facem un meci bun și oamenii să vadă un joc spectaculos. UTA este favorită, pentru că joacă acasă și este pe primul loc, dar nici noi nu vom lăsa să se întâmple lucrurile așa cum își doresc ei, ci le vom pune probleme. Am încredere în toți jucătorii și sunt convins că putem să scoatem un rezultat bun. Este o distanță mică și față de locurile din față și cele din partea a doua a clasamentului, dar trebuie să privim tot timpul cu încredere doar sus. Ca să putem urca trebuie să facem puncte. Ne așteaptă trei meciuri foarte grele, din care sper să ieșim cu fruntea sus și cu rezultate pozitive”, a spus, la conferința de presă, Ianis Zicu, care, în final, a făcut referire și la ultimele două jocuri rămase de disputat pentru echipa sa în 2019, cu Rapid (acasă) și Dunărea Călărași (deplasare).

Ștefan Cană: „Nu este imposibil să câștigăm”

Fundașul Ștefan Cană se așteaptă la, poate, cel mai greu meci din deplasare al echipei sale, însă, totodată, spune că o victorie la Arad nu ar fi imposibilă.

„Avem un meci foarte greu, poate cel mai greu. Este o deplasare lungă, întâlnim echipa de pe primul loc și jucăm din nou pe teren sintetic. Trebuie să avem atitudinea bună și să ne luptăm până în ultimul minut, pentru că nu este imposibil să câștigăm. Este un sezon foarte dificil, cu multe echipe bune, primul al meu la seniori și îmi doresc să joc cât mai mult”, a spus și Ștefan Cană, utilizat în 13 meciuri în acest sezon.

Înaintea desfășurării etapei a 19-a, ultima a turului, UTA se află pe locul 1, cu 32 de puncte, dar și cu o restanță, iar Farul e pe locul 8, cu 25 de puncte.

Dacă Farul are trei remize și șase înfrângeri, 5-13 golaveraj, în meciurile desfășurate în acest sezon în deplasare, UTA are șase victorii și o remiză, golaveraj 17-1, în jocurile de pe teren propriu.

În sezonul trecut, UTA s-a impus cu 4-2 pe teren propriu cu Farul, iar la Constanța cele două echipe au înregistrat o remiză, scor 1-1. De atunci și până acum, loturile celor două cluburi s-au schimbat aproape în totalitate.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Farul Constanța

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 09:51 Campionat
Pe aceeași temă