Grozavu a vorbit în Zăvoi despre Staicu, vârful „suflat” CSM-ului. „Nu l-am luat să slăbim pe Vâlcea, ci să ne dea goluri și nouă”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 18:23 Campionat
Grozavu a vorbit în Zăvoi despre Staicu, vârful

Pentru cei 1.500 de suporteri vâlceni prezenți sâmbătă la meciul cu Gaz Metan a fost un sentiment ciudat să îl vadă în postura de adversar pe Marius Staicu, jucător care în prima parte a sezonului Ligii 2 înscria aproape meci de meci pentru CSM Râmnicu Vâlcea. Titular în atacul Gazului împotriva fostei sale echipe, Staicu a fost însă bine anihilat de stoperii Pîrvulescu și Ionuț Stoica, astfel că, deși a dovedit multă determinare, vârful nu a avut nicio minge utilă pentru a-și pune în valoare execuțiile precise. Timișoreanul a fost schimbat în minutul 64, moment în care a fost aplaudat de toți spectatorii pentru aportul important adus echipei în prima parte a sezonului. Înlocuitorul său, Gavra, a marcat unicul gol al meciului în minutul 85, astfel că Gaz Metan s-a impus în Zăvoi și a făcut un pas mare spre play-off.

Tehnicianul echipei Gaz Metan, Leo Grozavu, a explicat la conferința de presă că așteaptă ca atacantul venit de la Râmnicu Vâlcea să se adapteze cât mai rapid la noua sa formație. „Încercăm să îl încadrăm și pe Staicu în ceea ce jucăm noi. Trebuie să avem răbdare. Staicu a fost un marcator la Vâlcea, juca alt sistem, dar și în fotbalul mare, dacă un jucător vine din postura de golgheter, nu înseamnă că dă același randament la altă echipă. El a suferit mult în iarnă, a dat jos și niște kilograme pe care era normal să le dea jos ca să poată da randament. Noi cerem atacanților nu doar să speculeze, ci și să facă efort pentru echipă. Nu i-a fost ușor, dar s-a străduit. E cam devreme să spun dacă va fi un plus pentru noi, dar în acest meci a făcut un joc bun de echipă, s-a luptat, ne dorim un atacant care să marcheze. Nu l-am luat să slăbim pe Vâlcea, ci să ne dea goluri și nouă, este golgheterul seriei, e clar că îți oferă anumite garanții, dar nu e ușor când schimbi sistemul, mediul și să dai de altă filosofie de pregătire”, a declarat Leo Grozavu.

În prima parte a sezonului, Marius Staicu a jucat pentru CSM Râmnicu Vâlcea în 17 meciuri și a reușit 13 goluri. Vârful originar din Timișoara a anunțat că a primit oferte din prima ligă, fapt care l-a determinat să ceară inițial o mărire de salariu la Vâlcea și plata unor bonusuri restante. Cum jucătorul și managerul Lucian Munteanu nu au căzut la un acord financiar, s-a ajuns la rezilierea acordului cu clubul, chiar înainte de plecarea în vacanța de iarnă.

Ulterior, Marius Staicu a semnat cu Gaz Metan Mediaș, formație care, beneficiind de cel mai mare buget dintre cluburile din Seria Vest, rămâne principala favorită la promovare.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 18:23 Campionat
Pe aceeași temă