Grigoraș, încântat de succesul la scor al Farului. „Mă bucur foarte mult că au înțeles mesajul. Pentru noi a fost finala campionatului”. Pentru constănțeni urmează altă „finală”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 12:14 Campionat

SSC Farul s-a descătușat în meciul de pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, câștigând cu 5-0, obținând rezultatul etapei a 17-a a Ligii 2 și reducând diferența de puncte față de echipele aflate imediat deasupra locurilor retrogradabile.

Echipa lui Petre Grigoraș a defilat în fața unui Luceafăr care atunci când joacă în deplasare pierde pe bandă rulantă în acest sezon. Constănțenii au avut 4-0 până la pauză, după reușitele lui Georgian Păun (14′), Yeboah Twumasi (35′, 45′) și Marius Fotescu (41′), iar în partea secundă și-a trecut numele pe lista marcatorilor și Momodow Jallow (53′). În plus, portarul Mihai Popa a parat un penalty bătut slab de Cătălin Țîră (61′), menținând victoria fără gol primit.

La final, Petre Grigoraș și-a felicitat jucătorii pentru succesul nu neapărat la scor, ci extrem de important pentru menținerea speranțelor de evitare a retrogradării. SSC Farul a făcut 16 puncte și s-a apropiat la două chiar de Luceafărul Oradea, adversarul din această etapă, și Aerostar Bacău, echipele aflate deasupra „zonei roșii”.

„Sunt chiar foarte mulțumit, mai ales că am avut o primă repriză excelentă. În partea a doua a fost și un pic de relaxare. La final am făcut și niște schimbări ale unor jucători care acuzau mici probleme medicale și nu am vrut să risc mai mult cu ei. Nu i-am schimbat pentru că nu au dat un randament bun, i-am schimbat pentru că am considerat eu că mai avem un meci săptămâna viitoare și am ferit niște accidentări. Mă bucur foarte mult că au înțeles mesajul. Am avut săptămâna asta discuții vizavi de importanța acestei partide. Pentru noi a fost finala campionatului, pentru că dacă nu am fi reușit să câștigăm pierdeam puțin contactul cu echipele care se află deasupra noastră și ar fi fost foarte greu sau mult mai greu în continuare. Dar a fost o mobilizare exemplară din partea tuturor și chiar îi felicit încă o dată pentru atitudinea pe care au avut-o. Scorul nu contează sau poate contează pentru moral, poate contează pentru cei din tribună, care o să vină și mai mulți, cine știe”, a spus Petre Grigoraș, care înaintea acestui meci, joi, a împlinit 54 de ani.

Antrenorul Farului și-a avertizat însă jucătorii că va urma un meci la fel de important, cu Dacia Unirea Brăila. „Avem un moral bun pentru meciul următor, din nou pe teren propriu, un joc Brăila, cu care să nu se consideră că este câștigat dinainte. Iată că astăzi au câștigat cu Daco Getica, cea care ne-a surclasat etapa trecută, 3-0, fără drept de apel. Acum au pierdut la Brăila cu 2-1. Dacă nu tratezi serios fiecare partidă apar surprize. Felicit întreaga echipă pentru atitudine, pentru evoluție, dar, în același timp, îi atenționez că vom avea un meci foarte greu săptămâna viitoare și ar fi păcat ca acest rezultat să nu fie încununat și cu o victorie sâmbătă următoare, când, legând două victorii consecutive, ar mai decreți puțin frunțile pentru ultimele trei etape”, a mai comentat Petre Grigoraș.

În etapa următoare, SSC Farul joacă sâmbătă, de la ora 13:00, tot acasă, cu Dacia Unirea Brăila, fosta „lanternă roșie”, care în această rundă a câștigat primul meci în acest sezon, 2-1 cu Daco-Getica. Constănțenii se află pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 16 puncte.

Declarațiile lui Petre Grigoraș:

Rezumatul meciului:

Foto și video: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 12:14 Campionat
Pe aceeași temă