Golul lui Dinu din startul meciului a fost îndeajuns pentru victorie. Gugulanii, mai buni decât „viperele”

FC Caransebeș a întâlnit, miercuri, 18 martie, în etapa cu numărul 20 a Seriei a II-a a Ligii a II-a, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe CSM Râmnicu Vâlcea, pe care a învins-o la limită, scor 1-0. Pe banca gugulanilor a stat „secundul” Alin Paleacu, Artimon fiind suspendat după eliminarea de pe teren din meciul de sâmbătă, cu CS Mioveni, cazul său urmând să fie luat în discuție de Comisia de Disciplină în cursul zilei de joi, 19 martie.

Gazdele au deschis scorul repede, în minutul 5, după un corner de pe stânga executat de Stoica și reluat cu capul în gol de la opt metri de Ciprian Dinu. Caransebeșenii puteau înscrie din nou în minutul 10, atunci când același Stoica a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, obținută de Boștină, portarul vâlcean Andrei Popescu respingând în corner de sub bară.

În minutul 28, Goșa a avut golul în vârful ghetei, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Tomozei și respinsă greșit de portarul A. Popescu, însă reluarea sa pe spate, de la patru metri, a trecut peste transversală. Același Goșa a fost la câțiva centimetri de gol și în minutul 33, când, după o lovitură liberă bătută bine de Stoica, a pus latul la opt metri, însă mingea a întâlnit bara dreaptă, s-a scurs pe linia porții, de unde goalkeeper-ul vâlcean a îndepărtat-o în cele din urmă cu mâna.

Dacă în prima repriză meciul a fost cât de cât echilibrat, dar, e cazul să o spunem, extrem de fragmentat datorită faulturilor – unele brutale – trecute cu vederea de „centralul” Omar Dumitrică din Craiova, ale cărui decizii i-au inflamat la maximum pe cei aproximativ 800 de spectatori din tribune, în partea a doua caransebeșenii au dominat primele 20 de minute. În acest interval s-a înregistrat și ocazia uriașă de a înscrie a lui Boștină, care, în minutul 57, servit excelent de Săulescu, de pe partea dreaptă, a avansat în careu și, rămas singur cu A. Popescu, a șutat de la opt metri, pe jos, însă a făcut-o neconvingător, iar goalkeeper-ul oaspeților a reținut balonul.

În minutul 63 s-a petrecut o fază controversată, atunci când Săulescu a fost luat cu fulgi cu tot, pe sus, de Deaconescu, fiind nevoie de intervenția echipei medicale caransebeșene, care l-a scos pe targă pe tânărul atacant gugulan, Omar Dumitrică, în marea-i mărinimie, arătându-i jucătorului vâlcean doar cartonașul galben. Lovitura liberă a fost executată de Stancu, în careu, mingea a ajuns la Goșa, care a tras necruțător, de la 12 metri, învingându-l pe A. Popescu, însă Dumitrică, parcă pentru a le face și mai tare în ciudă gugulanilor de pe teren și celor din tribună, a anulat golul pe motiv de ofsaid.

În dreptul oaspeților, singurul șut pe poartă din partea secundă s-a înregistrat în minutul 77, când Staicu a tras de la 25 de metri, pe jos, însă Pascal a reținut fără probleme.

După meci, „principalul” Alin Artimon a coborât din tribună și s-a îmbrățișat cu „gladiatorii” care miercuri și-au mai adăugat trei puncte în cont, după care a salutat galeria, „Magica Balta” strigând „Suntem mândri de voi!”.

FC CARANSEBEȘ        1
CSM RÂMNICU VÂLCEA    0

Cip. Dinu ”5

Ad. Pascal – Tomozei, Goșa (cpt.), Cip. Dinu, I. Stancu – Artean, S. Lupu (A. Roman ”87), C-tin. Stoica, Săulescu (Negoescu ”70) – Precup – Al. Boștină (Stoianof ”77)
Rezerve neutilizate: Coca – Al. Manea, Suru, Birău
Antrenor: Alin Artimon

A. Popescu – Samson, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Al. Ionescu – V. Munteanu, A. Neagoe – Deaconescu (M. Staicu ”67), Firțulescu (L. Iordache ”46), Bg. Geantă (Ad. Popa ”79) – Himcinschi
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Codin, M. Ion, Melcea
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 800; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Dragoș Baluna și Alexandru Midvichi (ambii din București); Jucătorul meciului: Constantin Stoica.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă