Gloria, bătută acasă de codașa seriei, Dunărea Galați

Adrian Soare, Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 11:59 Campionat

Jucătorii lui „Vioară” nu au învățat nimic din acel eșec suferit etapa trecută la Suceava, ci din contră. Echipa buzoiană s-a făcut de râs și în fața propriilor suporteri, pierzând cu scorul de 1-2, meciul disputat împotriva codașei clasamentului, Dunărea Galați.

Cu unii jucători care încă mai hibernează și alții luați de la ,,sold-uri”, Gloria nu putea emite pretenții la un rezultat pozitiv. Asta, chiar dacă avea în față o adversară venită din postura de cea mai modestă formație din serie și a evoluat aproape o oră cu un om în plus. Oaspeții și-au arătat însă colții după doar câteva minute de la începerea meciului, când, la prima lor acțiune ofensivă, au reușit să finalizeze prin Bîtfoi (4), cu largul concurs al goalkeeperului buzoian. Atacantul Dunării Galați a șutat din unghi de la șapte metri, iar Stoicescu a comis-o ca în curtea școlii, scăpând balonul printre picioare.

După acest gol gruparea antrenată de Enache a prins curaj în timp ce Gloria a uitat pentru ce se afla pe dreptunghiul verde. Gălățenii puteau lovi din nou, dar mingea trimisă cu efect de Vraciu (24), din apropierea careului mic, a întâlnit bara. Puțin mai târziu, Neagu (33) a văzut cartonașul roșu ca urmare a unui fault dur comis asupra lui Dumitru.

Gazdele au avută o mică tresărire în atac după ce Pușcașu (37) l-a încercat pe portarul Miron cu un șut de la 18 metri, reținut în doi timp. În finalul primei reprize Vraciu (45) a trimis o ,,torpilă” de la distanță care se ducea în vinclu, dar Stoicescu a avut o intervenție providențială, respingând în corner.

Buzoienii au restabilit egalitatea în mitanul secund după ce Crețu (75) a fructificat cu un șut de la marginea careului mic pasa lui Abba. Când toți credeau că meciul se va încheia nedecis, Dunărea Galați a lovit din nou, de această prin Gohoreanu (90+2), care a concretizat pe tabelă un contraatac rapid și astfel Gloria Buzău a înregistrat a doua înfrângere consecutivă de la reluarea campionatului.

GLORIA BUZĂ‚U
DUNĂ‚REA GALAȚI
1-2

Bîtfoi ”4, Crețu ”75 / Gohoreanu ”90+2

Stoicescu – B. Dumitru, Vlaicu, Bârsănel, Scarlat – G. Marcu (cpt.) – M. Lazăr (Abba ”46), Pușcașu, N. Crețu, Burlacu (Bobe ”79) – Pantelie (Moise ”69)
Antrenor: Viorel Ion

Miron – Radu, I. Ursu, Șomodean (cpt.), Sorin Cucu – Vraciu, V. Ion (Asanache ”79), Stelian Cucu, Cenk (Gohoreanu ”70) – C. Neagu, Bîtfoi (M. Matei ”65)
Antrenor: Costel Enache
Eliminat: C. Neagu 33 (roșu direct)

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 11:59 Campionat
Pe aceeași temă