Gâlcă: „Rezultatul e echitabil, o victorie la Oradea ne-ar îndepărta de zona periculoasă”

Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 17:34 Campionat
Gâlcă:**

După colapsul Gloriei, Șoimii Pâncota s-a mișcat rapid în cazul lui Florin Gîlcă și mijlocașul debuta în „alb-negru” chiar în deplasarea de la Râmnicu Vâlcea. Împotriva celor de la Metalul Reșița, fotbalistul crescut de UTA și șlefuit la Școala de Fotbal Gică Popescu a început partida titular pe banda dreaptă a liniei de mijloc, făcând destul de bine ambele faze ale jocului.

„În tot răul e și un bine, din Liga a 4-a am ajuns în Liga a 2-a, mă bucur de acest pas. A fost decizia antrenorului să joc titular, mă bucur că i-am câștigat încrederea, mi-aș fi dorit să-mi aduc aportul la un rezultat mai bun. Din păcate, nu sunt sută la sută din punct de vedere fizic și mai am de lucrat și la capitolul tactic. Deși îi cunosc pe majoritatea băieților de la Pâncota și nu am avut probleme cu acomodarea, să dezvolți rapid relații de joc cu restul echipei nu e tocmai simplu. Dar, am dat și voi da întotdeauna cât pot din mine”, a menționat Gîlcă.

Fostul „textilist” a admis că remiza cu Metalul Reșița este până la urmă justă. „Se putea mai mult astăzi, am avut situații din care puteam marca, dar egalul este echitabil. Până la urmă e bun și un punct în fața echipei de pe locul 2. Opt puncte acumulate în 12 etape nu sunt multe, dar deocamdată nu suntem pe loc retrogradabil, iar cu o victorie la Oradea ne-am putea îndepărta de zona periculoasă a clasamentului”, a adăugat mijlocașul de 27 de ani. „Și sperăm ca la Bihor să luăm cele trei puncte și să ieșim din aceea zonă periculoasă”.

Președintele Pavel Piroș a apreciat evoluția lui Gîlcă, cu mențiunea că: „Se vede că vine după o perioadă grea la Gloria și nu este în totalitate pregătit fizic și mental pentru meciurile din Liga a 2-a. Dar, cu o pregătire bună, va deveni o piesă important la mijlocul terenului, pe faza de construcție a jocului, acolo unde am suferit puțin în tur”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Nov. 2014, 17:34 Campionat
Pe aceeași temă