Frații Herea fac pereche să ducă Metaloglobus în prima ligă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Feb. 2019, 15:52 Actualizat: 04 Feb. 2019, 16:47 Campionat

Fotbalul este cuvântul de bază în familia Herea. Cei doi băieți, Ovidiu (33 de ani) și Claudiu (28 de ani), și-au unit forțele și încearcă să ducă Metaloglobus cât mai sus în liga a doua în acest sezon, pentru ca în următorul să forțeze promovarea pe prima scenă.

Fostul internațional român a făcut pe impresarul pentru Claudiu, pe care și l-a dorit în echipă, așa cum s-a întâmplat și în perioada în care jucau la CS Balotești.

„Am avut și eu un cuvânt de spus în acest transfer și mă bucur că a venit la noi de la Petrolul. Sperăm să facem treabă bună împreună, să terminăm sezonul cât mai sus în Liga a doua”, a spus Ovidiu Herea (foto, în dreapta), mijlocașul Metaloglobusului din vara lui 2018.

„Ovidiu are procente din transfer… (râde) îmi vrea mereu binele și merg pe mâna lui de fiecare dată. Este fratele mai mare și știe ce e bine pentru mine. Sper să mă mai ducă și la alte echipe… Până atunci însă, tragem tare să scăpăm de locurile cu probleme de retrogradare și să urcăm cât mai mult în clasament”, a spus și Claudiu Herea (foto, în stânga), mijlocaș care a început sezonul cu Petrolul, în această iarnă s-a despărțit de echipa ploieșteană, iar apoi a semnat cu Metaloglobus.

O singură dacă au mai jucat cei doi Herea la aceeași echipă, în partea a doua a sezonului trecut, la

Au transferat de la liderul Snagov

Aflați pe locul 16 în Liga a 2-a, cei de la Metaloglobus au făcut multe mișcări de trupe în această pauză competițională. Unele de-a dreptul surprinzătoare. Clubul din București a reușit să aducă întreg stafful tehnic al liderului Sportul Snagov, precum și pe portarul Florin Iacob, dar și alți jucători cu multe meciuri în prima ligă.

„Simțeam că mă afund la Snagov, nu mai exista nicio perspectivă. Știu că e ciudat să pleci de pe primul loc la locul 16, dar consider că e o provocare uriașă în carieră și aveam nevoie de așa ceva. Nu mi-a fost ușor să las în urmă munca de care am depus-o la Snagov. Îi doresc succes lui Eugen Trică, a venit cu un suflu nou și sper să ducă la final cu bine acest sezon. A contat mult și faptul că cei de la Metaloglobus m-au dorit enorm și că Marius Burcă este prietenul meu de nouă ani și ne-am tot tachinat că vom ajunge la un moment dat să lucrăm împreună. Ne dorim să construim o echipă care să termine acest sezon fără emoții. Nu am dorit să stau acasă și să aștept până la vară, eu cred că oportunitățile ți le faci singur, nu vin așa, pur și simplu. Îmi place să lucrez cu oameni care au caracter și de accea am și adus jucători cu care am mai lucrat și pe care-i cunosc foarte bine”, a spus Laszlo Balint, noul antrenor al Metaloglobusului.

„Am ales să plec de la Snagov pentru că voiam să ies dintr-o perioadă aglomerată din punct de vedere psihic… Am lăsat echipa de pe primul loc pentru că nu aveam condiții și eram neplătiți de foarte mult timp. La Metaloglobus nu ne gândim la retrogradare, ci doar să stăm cât mai sus în clasament, să terminăm în primele zece, poate… Oamenii sunt ok cu noi, tot ce ne-au promis au și rezolvat. Sperăm să legăm relațiile de joc cât mai rapid, este destul de greu să reușim omogenizarea într-un timp scurt, dar asta ne dorim pentru a putea obține rezultatele pe care le merităm”, a comentat și Florin Iacob, portarul de 25 de ani care în prima parte a sezonului a apărat în 18 dintre cele 21 de meciuri ale Sportului snagov.

Marius Burcă: „Arătăm mult mai bine acum”

Președintele celor de la Metaloglobus este mulțumit de achizițiile făcute în această iarnă și mărturisește că și-ar mai dori unul sau doi fotbaliști, pentru a fi pe deplin satisfăcut de campania de transferuri din pauza competițională.

„Sunt optimist, am umblat la stafful tehnic, am adus șase jucători și nu ne vom opri aici. Aveam nevoie de întăriri și cu siguranță arătăm mult mai bine decât în prima parte a sezonului și nu se va mai întâmpla nimic din ce am pățit în returul campionatului trecut. Nicio secundă nu am vorbit despre retrogradare, nu luăm în calcul așa ceva, vrem doar să urcăm în clasament, acolo unde ne este locul, de fapt. Pe Balint îl cunosc de nouă ani, am tot ținut legătura în această perioadă, indiferent de echipele unde a fost. Acum am avut șansa că a acceptat propunerea noastră și împreună sunt convins că vom face lucruri importante”, a vorbit și Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus, prezent la al doilea an consecutiv în Liga 2.

Portarul Florin Iacob (25 de ani, ex Sportul Snagov), fundașii Marius Tomozei (28 de ani, ex Energeticianul), Florin Plămadă (26 de ani, ex Petrolul) și Gabriel Frîncu (31 de ani, ex SSC Farul) și mijlocașii Claudiu Herea (28 de ani, ex Petrolul), Alexandru Neagu (25 de ani, ex CS Mioveni) și Robert Vîlceanu (21 de ani, ex Astra) sunt achizițiile Metaloglobusului în 2019.

Articol scris de Ștefan GĂ‚VAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Feb. 2019, 15:52 Actualizat: 04 Feb. 2019, 16:47 Campionat
Pe aceeași temă