Foresta vrea să învingă Baloteștiul pentru a părăsi ultimul loc din Liga 2. „Suntem motivați. Trebuie neapărat să câștigăm”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2017, 14:39 Campionat
Foresta vrea să învingă Baloteștiul pentru a părăsi ultimul loc din Liga 2.**

Antrenorii Nuno Pedro, Sergio Silva, Khalil Chakroun și jucătorii Issaga Diallo și Andrei Cerlincă au dezvăluit ieri ultimele noutăți de la Foresta în cadrul unei conferințe de presă.

Principalul portughez a luat primul cuvântul, referindu-se la confruntarea de sâmbătă, cu CS Balotești, contând pentru etapa a 10-a a Ligii secunde.

„Ne așteaptă un meci dificil, însă fiecare joc este greu în situația în care ne găsim noi acum. CS Balotești este un concurent direct pentru noi în partea de jos a clasamentului, așa că vom face totul să câștigăm. Vom încerca să atacăm, să ne impunem jocul, fiindcă suntem conștienți de faptul că un eventual succes ne va ajuta să părăsim ultima poziție și să începem să urcăm în ierarhie. Suntem motivați, ne-am antrenat bine, însă trebuie să intrăm pe teren concentrați la maximum, astfel încât să nu mai repetăm greșelile de la Sibiu. Știm ce trebuie să facem, jucăm acasă, și sper ca fanii să vină în număr mare la stadion ca să ne susțină, pentru că vom lupta și pentru ei”, a declarat Nuno Pedro.

Nu va putea conta pe cinci titulari

Nu mai puțin de cinci absențe importante va avea Foresta la partida cu CS Balotești. Daniel Pappoe, Alexandru Belevschi, Vasile Dănilă și Charles Acolatse sunt accidentați, în vreme ce Alessandro Masella este suspendat. Acest lucru nu pare însă să-l sperie pe Nuno Pedro.

„Chiar dacă ne vor lipsi cinci jucători, ambiția noastră rămâne aceeași. Nu pot să stau să mă plâng, ci trebuie să găsesc soluții. Am încredere în echipă, în toți fotbaliștii din lot. Trebuie neapărat să câștigăm meciul de sâmbătă. Dacă se va întâmpla acest lucru, va fi meritul jucătorilor, însă dacă vom pierde, atunci va fi responsabilitatea mea”, a precizat Nuno Pedro.

Căpitanul Diallo crede că echipa se află pe drumul cel bun

În condițiile absențelor lui Pappoe și Masella, senegalezul Issaga Diallo rămâne singura certitudine din centrul apărării Forestei în partida cu CS Balotești. În vârstă de 30 de ani, cel mai experimentat jucător din lotul grupării sucevene a câștigat rapid respectul coechipierilor săi, fiind avansat de antrenorii echipei la gradul de căpitan încă de la primul meci.

„M-am acomodat deja cu viața din România, eu fiind și printre primii jucători străini veniți la Suceava. Când am ajuns eu abia începuse să se construiască noua echipă a Forestei. La început a fost mai greu, dar lucrurile au început să se regleze din mers, iar acum cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat Diallo. Acesta spune că nu-l sperie apropierea iernii și scăderea temperaturilor, pentru că are în spate patru ani petrecuți în fotbal în Elveția și unul în Anglia.

„Iar faptul că port banderola de căpitan al Forestei implică o responsabilitate, însă nu reprezintă o presiune în plus pentru mine. În echipă sunt mulți jucători tineri și eu încerc să pun în slujba grupului experiența mea. Până la urmă nu contează atât de mult cine poartă banderola. Pe teren avem câte un căpitan în fiecare compartiment”, a mărturisit fundașul Forestei.

Cerlincă: „S-au adus jucători de valoare, dar deocamdată ne lipsește omogenitatea”

Mijlocașul Andrei Cerlincă este unul dintre ultimii supraviețuitori din echipa de anul trecut a Sucevei. Chiar dacă are abia 22 de ani, Cerlincă a ajuns la o anumită maturitate fotbalistică, iar acest lucru se vede meci de meci în jocul său. A arătat o mare determinare în fiecare meci disputat până acum, fiind cel mai în formă fotbalist al Forestei în prima parte a sezonului de toamnă.

„Mă bucur că evoluțiile mele sunt apreciate și sper s-o țin tot așa, astfel încât să pot ajuta echipa cât mai mult. Acum sunt mulți fotbaliști străini în lot, dar nu există probleme de comunicare între noi, pentru că limba fotbalului este universală. S-au adus jucători de valoare, însă în acest moment ne lipsește omogenitatea. N-am efectuat un stagiu de pregătire împreună, n-am jucat nici măcar meciuri amicale, am fost nevoiți să intrăm direct în campionat. Sunt sigur că odată cu trecerea timpului vom deveni din ce în ce mai puternici”, a precizat Cerlincă.

Partida Foresta – CS Balotești va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul Areni. Foresta e pe ultimul loc, cu 4 puncte, iar Baloteștiul e pe antepenultimul, cu 6 puncte.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 29 Sep. 2017, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă