Florin Gardoș deplânge situația în care a ajuns Satu Mare, fără Olimpia și fără fotbal la nivel național. „Rușinos! Nu pot să înțeleg cum a putut să dispară în neant o echipă”

Marius ANGHEL 05 Mar. 2018, 16:13 Campionat
Florin Gardoș deplânge situația în care a ajuns Satu Mare, fără Olimpia și fără fotbal la nivel național.**

Satu Mare a rămas fără club de fotbal în primele trei ligi după ce în această iarnă, la jumătatea competiției Ligii 2, Olimpia s-a desființat din cauza managementului prost care a dus la datorii ce nu au mai putut fi achitate. A fost primul club din acest sezon care a părăsit campionatul eșalonului secund, imediat fiind urmat de ASA Târgu Mureș.

Unul dintre cele mai sonore nume de fotbaliști lansați de Olimpia, Florin Gardoș, deplânge situația în care a ajuns clubul emblemă al orașului și județului Satu Mare. „Cu acest cuvânt, Olimpia, mi-ați provocat o suferință. Nu pot să înțeleg cum a putut să dispară în neant o echipă, un club precum Olimpia Satu Mare. Am mai vorbit cu prieteni, foști colegi și știu că totul s-a petrecut din neglijența, din rea voință sau din nepriceperea unora. În același timp nu pot să înțeleg de ce a fost lăsat clubul pe mâna unor străini. De ce a fost nevoie să aduci antrenori și atâția jucători străini de oraș cu care s-au cheltuit foarte mulți bani. Mi se pare aiurea ca să aduci jucători din alte părți, când la Satu Mare a existat întotdeauna o pepinieră excelentă”, a comentat, pentru Informația zilei, dispariția Olimpiei, Florin Gardoș, care în această iarnă a revenit în fotbalul românesc, la CS U Craiova.

Fundașul cu 14 selecții la echipa națională mai spune că este rușinos ca un oraș ca Satu Mare să nu mai fie reprezentat la nivel național nici de echipe de juniori, însă speră ca autoritățile locale să remedieze situația stricată în această iarnă. „Rușinos! Nu ai echipe de juniori, nu ai viitor. Una peste alta, este cât se poate de trist că la Satu Mare nu mai avem o echipă de fotbal competitivă. Dar, totuși, trebuie să sperăm că se va remedia situația, că Olimpia va fi reinventată și că vom mai avea fotbal de calitate la Satu Mare”, a mai declarat Gardoș.

Lansat în fotbal de Olimpia Satu Mare, Florin Gardoș a evoluat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna și FCSB, iar de la actuala vicecampioană a făcut pasul în 2014 în prima ligă din Anglia, acolo unde a jucat pentru Southampton. Cu echipa engleză încă este sub contract până la vară, iar în această iarnă a fost împrumutat la CS U Craiova. Fundașul speră ca la olteni să treacă peste perioada cu accidentări care l-a ținut o perioadă îndelungată pe tușă și să revină și în atenția echipei naționale.

Marius ANGHEL 05 Mar. 2018, 16:13 Campionat
Pe aceeași temă