Florin Bratu, înainte de Turris – UTA, meci între ocupantele locurilor 1 și 3: „Nu are rost să vorbim despre un derby de promovare.” „Armă cu două tăișuri” pe care o vede la arădeni

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 19:40 Campionat
Florin Bratu, înainte de Turris - UTA, meci între ocupantele locurilor 1 și 3:

Turris-Oltul Turnu Măgurele are o victorie și o înfrângere cu Florin Bratu ca antrenor. Liderul Ligii 2 a trecut cu 2-1 pe teren propriu de SCM Gloria Buzău, iar în ultima etapă, weekendul trecut, a pierdut cu 0-1 în deplasare la Metaloglobus. Formația din Teleorman și-a mai pierdut din avansul de puncte pe care îl avea în fruntea clasamentului, iar în această intermediară programată miercuri va avea parte de un nou meci dificil. De la ora 19:30 o întâlnește pe UTA, echipă care e pe locul 3, are cu șase puncte mai puțin, dar are și trei meciuri restante.

Florin Bratu: „UTA impune respect prin numele și istoria ei, vrea să scoată maximum din fiecare meci. Dar, același lucru vrem și noi”

Florin Bratu cunoaște punctele forte ale arădenilor, cât și pe cele slabe și spune că e o armă cu două tăișuri faptul că UTA nu a jucat în ultimele două etape.

„Am prins o zi foarte proastă sâmbăta trecută, dar i-am văzut pe băieți motivați, dornici să aibă o reacție. Antrenez un lot valoros, receptiv și ambițios, care nu concepe să nu-și îndeplinească obiectivul la finalul stagiunii, locurile 1-8. Așadar, nu cred că are rost să vorbim despre un derby de promovare cu UTA, cu atât mai mult cu cât mai sunt multe etape până la final și se mai pot întâmpla multe. Într-adevăr, e un meci între două echipe bune, aflate pe podium, cu jucători peste nivelul Ligii a 2-a, care vor dori să demonstreze mâine că sunt mai buni decât adversarii din fața lor. UTA impune respect prin numele și istoria ei, e Campioana Provinciei până la urmă și vrea să scoată maximum din fiecare meci. Dar, același lucru vrem și noi, conștienți că avem în față o echipă formată cu multă atenție de Gyuszi Balint, un antrenor pe care-l cunosc bine și-l apreciez și cu care sunt coleg la Licența PRO. Într-adevăr, UTA are destule puncte forte, cum ar fi atacul care a înscris multe goluri în acest sezon, inclusiv prin fostul meu elev de la Aerostar, Vali Buhăcianu. Dar, fără îndoială, are și puncte slabe, pe care băieții mei le cunosc și de care vor încerca să profite mâine. Mai rămâne de văzut dacă e un avantaj că UTA nu a mai jucat un meci oficial de 18 zile, e o armă cu două tăișuri aici. O să descoperim mâine dacă e mai bine sau mai rău pentru ei că au stat atâta timp”, a spus, pentru Sport Arad, Florin Bratu.

Pentru meciul cu UTA, Florin Bratu îi va avea la dispoziție și pe fundașii Cătălin Pîrvulescu și Cătălin Savin, reveniți după suspendarea pe care și-au ispășit-o în jocul cu Metaloglobus.

Turris-Oltul și UTA au cele mai bune atacuri în acest moment în Liga 2. Teleormănenii au înscris 22 de goluri în 11 meciuri, în timp ce arădenii stau cel mai bine, cu 26 de reușite în doar opt partide. Și în defensivă, cele două formații sunt în top. UTA are cinci goluri încasate, la fel ca CS Mioveni, în timp ce Turris are șapte goluri primite.

Turris ocupă locul 1 în Liga 1, cu 25 de puncte acumulate în 11 meciuri, iar UTA e pe 3, cu 19 puncte strânse în 8 jocuri. Jocul direct are loc miercuri, de la ora 19:30, pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele, în cadrul etapei a 12-a a Ligii 2.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 19:40 Campionat
Pe aceeași temă