Florin Borța, impresionat de fanii Petrolului: „Nu am văzut așa ceva nici la Craiova”. Fundașul crede în promovare: „Trebuie să sperăm până la final”

Marius ANGHEL 07 May. 2019, 18:00 Campionat

Adus în iarnă de Petrolul de la U Craiova, sub formă de împrumut, Florin Borța (19 ani) s-a impus rapid în echipa ploieștenilor și în acest an a ratat un singur meci, din cauza unei suspendări, după cartonașul roșu primit în partida cu Luceafărul Oradea.

Fundașul originar din Râmnicu Vâlcea a evoluat în total în 11 jocuri pentru Petrolul, iar cu SSC Farul, weekendul trecut, a marcat primul său gol în Liga 2. A înscris pentru 3-0 în minutul 89, după ce Alexandru Stoica i-a așezat mingea cu călcâiul, iar el a trimis cu latul de la 13 metri ușor lateral dreapta la colțul lung. „Este primul meu gol la Liga a 2-a și aș vrea să înscriu cât mai multe goluri până la sfârșitul campionatului”, a spus Borța la finalul meciului de la Constanța.

Întrebat cum au resimțit ei, jucătorii, atmosfera încinsă de la club, după ce înainte cu o săptămână suporterii au făcut scandal din cauza meciul pierdut cu Daco-Getica (1-3), iar Cristi Vlad și-a prezentat demisia din funcția de președinte, Borța a spus că nu a trăit așa ceva nici la Craiova.

„A fost o săptămână foarte grea, cu suporterii, cu ce a fost acolo, nu am văzut așa ceva nici la Craiova. Niște suporteri minunați și trebuia neapărat să învingem la Constanța. Am avut o atitudine foarte bună, am tratat meciul ca pe un derby foarte mare și… cam atât”, a declarat, la microfonul DigiSport, fundașul dreapta de 19 ani.

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Petrolul e pe locul 4, în afara pozițiilor promovabile. Ploieștenii au patru puncte în spatele celor de la „U” Cluj, care ocupă locul 3, cel care duce la baraj, însă continuă să spere. „Noi nu mai trebuie să pierdem niciun meci, trebuie să mergem peste tot la victorie. Șanse mai sunt, de ce nu. Trebuie să sperăm până la final. Eu trebuie să îmi fac treaba cât mai bine la Petrolul și vedem din vară ce va urma, dacă mă întorc la Craiova”, a mai spus Borța, care în prima parte a sezonului a evoluat în trei meciuri de Liga 1, ca titular, la U Craiova.

În următoarea etapă, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 07 May. 2019, 18:00 Campionat
Pe aceeași temă