Flavius Stoican, și critic, dar și laudativ la adresa Petrolului, după succesul cu Ripensia: „Parcă era prea siguri pe noi. Merităm să jucăm în prima ligă”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 14:48 Campionat

Petrolul s-a impus cu 1-0 contra Ripensiei, după un meci în care, dacă ținem cont de valoarea lotului ploieștean și de faptul că o oră a avut om în plus pe teren, elevii lui Flavius Stoican puteau obține mai mult de o victorie la limită.
De altfel, prahovenii au și ratat în prelungiri două șanse incredibile, prin Ștefan Blănaru și Cătălin Ștefănescu.
Stoican a recunoscut lejeritatea elevilor săi, dar a lăudat și evoluția roș-galbenilor. Antrenorul Petrolului a mai precizat că, indiferent de unele sincope, echipa sa merită pe deplin promovarea.

Flavius Stoican a văzut și ratările echipei, dar a preferat să accentueze partea plină a paharului. „Vreau să felicit echipa gazdă, este o echipă care joacă cel puțin defensiv foarte bine. Greu găsești situații, greu găsești spații să-ți creezi ocazii și vreau să-l felicit pe Alex Pelici pentru ceea ce face la această echipă. Este o echipă care, cu siguranță, greu va pierde contra echipelor din fruntea clasamentului sau care își doresc promovarea. În ceea ce privește jocul nostru, am avut și momente bune și momente mai puțin bune. Importante sunt cele trei puncte. Veneam după o perioadă în care n-am jucat. Aveam nevoie să ne recăpătăm încrederea, ritmul de joc. Nu este ușor. Este o victorie importantă. Puteam să mai marcăm goluri, am ratat cu seninătate. Este una dintre probleme la care noi trebuie să fim mai atenți de aici încolo, pentru că ne creăm ocazii și apoi avem emoții pe final de partidă. Cu toate că astăzi nu s-a pus problema câștigătoarei. Chiar dacă am jucat cu un om în plus, am fost echipa care am controlat jocul. Trebuie să mai marcăm la ocaziile pe care ni le creăm”, a declarat tehnicianul Petrolului.

După un 1-0 care i-a ținut cu emoții până la final, Stoican a precizat că vrea victorii mai concludente. „Vreau să marcăm goluri. Pentru că sunt situații în timpul jocului. După un efort uriaș în timpul partidei, poți să faci o greșeală, și te costă. Sunt ocazii pe care putem să le fructificăm, să stăm liniștiți, și astfel este și moralul. Dar una peste alta, sunt trei puncte foarte importante, pentru că pe noi ne interesează în primul rând să jucăm bine. Asta le spun și jucătorilor, rezultatele vin în urma unui joc bun. Cred că suntem echipa care controlăm jocul, avem o posesie cu progresie, avem ocazii. Bravo lor, cinste lor, chiar dacă astăzi se putea și mai bine și tot timpul e loc de mai bine”, a mai explicat Flavius Stoica.

Prea siguri pe succes, Petrolul are față de prima ligă

Deși au avut o oră superioritate numerică, și posesie, jucătorii Petrolului nu au părut că se zbat foarte tare să înscrie și să nu tremure până la final. Antrenorul a spus că a simțit și el acest lucru, dar e mulțumit că vede un progres la echipă.

„Am simțit și eu lucrul acesta. Parcă eram prea siguri pe noi după ce am rămas cu un om în plus. Dar atunci trebuie să fim foarte atenți. Am mai suferit și la meciul de la Călărași. Îmi doresc să nu primim gol, și atunci am primit. Mai avem și noi mult de muncă, dar suntem totuși pe un drum bun”, a punctat Stoican.

După șase etape scurse din Liga 2, Stoican nu se teme să spună că echipa sa are față de promovare. „Avem o echipă de care sunt mândru, cu jucători pe care îi apreciez și merităm să fim în prima ligă. Și nu o spun doar de dragul de a o spune. Simt că am în componență și jucători care pot fae și în Liga 1”, a mai precizat antrenorul „lupilor galbeni”.

Cu acest rezultat, Petrolul urcă pe locul 8, cu 10 puncte. Miercuri, are meci accesibil în Cupa României, cu Sportul Snagov, la Ghermănești. Cele două echipe se vor reîntâlni apoi luni, 16 septembrie, în campionat, dar pe „Ilie Oană”, în etapa a 7-a a Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă