FCM Baia Mare pierde din nou cu „U” Cluj și are emoții pentru play-off. Toma surprinde: „Nu se dorește promovarea”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2016, 10:30 Campionat

Ceea ce se anunța a fi un fapt, se pare că devine un vis. Dacă la începutul campionatului, cât și pe o bună perioadă a parcursului său, Baia Mare era lider în Liga 2, câștiga meci după meci și spera la promovare, acum, cu doar trei etape până la finalul returului, lucrurile s-au schimbat. Jucătorii lui Dorin Toma trec printr-o pasă proastă, nu mai sperie pe nimeni și de trei etape nu reușesc să marcheze. Cu patru puncte obținute din cinci jocuri în 2016, FCM-ul a ajuns pe locul 6 în Seria a II-a, are cu un punct mai mult față de FC Brașov și acum tremură pentru poziția de play-off. Asta cu toate că în iarnă reușea o campanie de achiziții răsunătoare, ce includea jucători ca Emil Dică, Vasilache, Daminuță, Cîrjan, Codoban, Anițoiu sau Bușu.

Sâmbătă, în etapa a 23-a, băimărenii au pierdut pentru a doua oară în acest sezon în fața lui „U” Cluj, scor 0-1, după ce Crișan l-a învins în minutul 74 pe Ormenișan. Maramureșenii nu au reușit să își contruiască ocazii de gol, iar după ce Bogdan Străuț a comis un henț, urmând eliminarea lui pentru cumul de cartonașe galbene, aceștia nu au mai putut ajunge la poarta adversă, fiind concentrați să nu mai primească și alte goluri.

Nici în prima repriză, atunci când se juca de la egala la egal, jucătorii lui Toma n-au fost în stare să pună în pericol poarta clujenilor. Cel mai aproape de gol a fost Balaure (29), atunci când a șutat din marginea careului, însă mingea s-a dus milimetric pe lângă bara din stânga lui Bolboașă. În rest, „U” a fost mai tot timpul perioculoasă pe sinteticul de la baza sportivă „Dan Anca”. Butean (8) a trimis peste transversală din situație de singur cu Ormenișan, Ursu (18) l-a luat la țintă pe portar din mijlocul careului, iar golul lui Butean (34) a fost anulat pentru offside. Pe final de joc, Calcan (76) ar fi putut majora scorul, însă și el l-a nimerit pe Ormenișan.

În urma înfrângerii în fața Universității, echipă care încă are șanse matematice la play-off, dar și a celorlalte rezultate înregistrate în această etapă, FC Brașov a câștigat la Mioveni, iar Șoimii a remizat cu liderul Chindia, FCM Baia Mare se teme pentru poziția ce duce la lupta pentru promovare. „Această înfrângere complică foarte mult lupta pentru play-off a echipei mele. Speram să nu pierdem. Cel puțin aici să facem un punct, dar în acest moment avem nevoie de minim două victorii. Sperăm ca și celelalte rezultate să ne favorizeze. Noi, din păcate, ultimele trei jocuri jucăm numai în zece oameni, jucători eliminați. Nu reușim să facem o echipă standard și acest lucru se resimte, plus celelalte lucruri care le-am avut în perioada de iarnă și neajunsurile care le avem. Suntem multe echipe în situația asta, nu numai noi sau „U” Cluj. Suntem în aceeași situație, încercăm să jucăm, dar exprimarea noastră pe teren se vede poate puțin mai prost. Și a noastră și a lui „U”. Sperăm să prindem play-off-ul. Ne așteaptă două jocuri foarte grele. Avem trei etape cu Mioveni, cu Satu Mare și Vâlcea. Două contracandidate, Vâlcea și Mioveni, și sperăm să ne îndeplinim obiectivul, să ne calificăm în play-off cu minim două victorii”, a declarat, la finalul jocului de la Cluj, antrenorul FCM-ului, Dorin Toma.

„Dacă s-ar dori promovarea nu ar trebui să avem niciun fel de lipsuri, niciun fel de probleme”

Tehnicianul FCM-ului crede că la Baia Mare nu se dorește promovare, deoarece echipa are o mulțime de lipsuri. „Sincer, nu știu dacă se dorește promovarea. Dacă s-ar dori promovarea nu ar trebui să avem niciun fel de lipsuri, niciun fel de probleme. Așa văd eu o echipă care vrea promovarea. Din păcate, din ceea ce înțeleg eu, nu se dorește promovarea. Noi neavând niciun sintetic în Maramureș, neavând niciun teren de antrenament, practic ne-am antrenat doar pe noroaie. Normal că acest lucru pe noi ne-a dezavantajat, dar nu terenul a fost de vină, nu adversarul, în mare parte jocul echipei mele a dus la această lipsă de rezultate. Rezultatele sunt frumoase, răsturnări de scoruri, de situații, dacă noi câștigăm cele șase puncte este foarte bine, dacă nu asta e. Am obiectivul calificarea echipei în play-off. Asta e”, a mărturisit antrenorul echipei de sub Dealul Florilor.

Edilul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat în multe rânduri în acest sezon că echipa are ca obiectiv promovarea, deoarece după trecerea la o singură serie va fi mult mai greu să se îndeplinească acest obiectiv.


 

FCM Baia Mare a jucat cu „U” Cluj în formula: Ormenișan – Străuț, Daminuță, Fl. Ilie, Anițoiu, A. Ignea (cpt.), D. Munteanu (Jurj ’62), Vasilache, Balaure, Codoban (Sg. Oltean ’65), V. Pop (Cîrjan ’75).
Rezerve neutilizate: Bota – Duruș, E. Dică, Codin
Antrenor: Dorin Toma
Eliminat: Bg. Străuț ’72 (cumul de cartonașe galbene)


 

FCM Baia Mare a rămas pentru moment tot pe ultimul loc de play-off, a șasea poziție în clasamentul Seriei a II-a, la egaliate de puncte, 39, cu CS Mioveni și CSM Râmnicu Vâlcea, doar golaverajul făcând diferența între ele. Primele trei clasate, Gaz Metan Mediaș, Chindia Târgoviște și UTA Bătrâna Doamnă, s-au distanțat deja la șapte, respectiv șase puncte. În ultimele trei etape, băimărenii au un program infernat, cu CS Mioveni (a), Olimpia Satu Mare (d) și CSM Râmnicu Vâlcea (a).

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: CJ Sport
 

Marius ANGHEL 20 Mar. 2016, 10:30 Campionat
Pe aceeași temă