FC Olt a ratat șansa de a urca în play-off: „Păcat de ocaziile pe care le-am irosit”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 17:35 Campionat
FC Olt a ratat șansa de a urca în play-off:**
  • După ce au condus pe tabelă, prin „reușita” lui Bobi Verdeș, slătinenii au ratat alte trei mari ocazii de a majora avantajul, în timp ce brașovenii au înscris, în minutul 80, la una dintre puținele situații, meciul încheindu-se cu o remiză, 1-1.


Jocul bun din debutul întâlnirii cu Unirea Tărlungeni a adus repede deschiderea scorului pe Stadionul „1 Mai”. După o centrare de pe dreapta a lui Radovic, Leucuța deviază balonul până la Bobi Verdeș, care reia în plasă, cu capul, din câțiva metri (min. 19). În minutul 24, slătinenii au rămas în inferioritate. După un contact între Covalschi și Vlăsceanu, ambii jucători având o intrare dură, fundașul stânga al celor de la FC Olt a fost cel sancționat de „centralul” Marius Avram, care i-a arătat direct cartonașul roșu.

Chiar și în zece oameni, slătinenii au dominat jocul. Echilibrul numeric a fost restabilit zece minute mai târziu, când Elek a primit al doilea galben, la intervenția tușierului, după ce Avram sancționase alt jucător aflat în apropierea fazei unde s-a comis faultul. Morariu a trecut pe lângă gol înainte de intrarea la cabine, însă reluarea cu capul din apropiere a fost scoasă cu un reflex de ultim moment de portarul oaspeților (min. 37). În actul secund, slătinenii s-au retras, iar adversarii au simțit că pot spera la un egal.

Chiar dacă nu au mai controlat jocul, jucătorii grupării FC Olt au avut alte câteva mari ocazii de a decide meciul. Leucuța, singur în careu, a șutat din lateral, pe lângă (min. 47). Verdeș a trimis un lob de la distanță, însă mingea a lovit bara (min. 56). Mijlocașul stânga Alexandru Leucuța a ratat ocazia meciului. Scăpat singur cu goalkeeper-ul brașovenilor, acesta l-a luat la țintă din 10 metri, irosind șansa de a pune capăt jocului (min. 62).
 
Cum ocaziile se răzbună, oaspeții au dat lovitura la una dintre puținele situații. Gligor respinge greșit o minge centrată, balonul ajunge la Neculai, care șutează de lângă Morariu, învingându-l astfel pe Nuno Claro (min. 80). Slătinenii au irosit astfel șansa de trece pe loc de play-off, pierzând puncte prețioase în fața unui adversar ce putea fi învins cu ușurință. Antrenorul secund al grupării FC Olt, Victor Crângureanu, a pus rezultatul pe seama jocului slab din a doua repriză, când slătinenii s-au retras inexplicabil.

„Am făcut o primă repriză bună, păcat de jocul din a doua repriză, când ne-am retras, cu toate că nu acestea au fost indicațiile. Păcat de ocaziile pe care le-am irosit. Bineînțeles, dacă Leucuța ar fi marcat la acea mare ocazie, cred că la 2-0 se termina totul”, a precizat „secundul” echipei slătinene, imediat după joc.

FC Olt se află la trei puncte de zona play-off-ului, runda viitoare urmând să întâlnească, în deplasare, ultima clasată, FC Caransebeș.

FC OLT SLATINA        1
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1

Verdeș ”19 / Al. Neculai ”80

Nuno Claro – Radovic, Gligor, Ov. Morariu, Covalschi – M. Mihăescu, A. Ignea (Dobricean ”83) – Leucuța, V. Gheorghe (Giurcă ”60), Mihai Căpățînă – Verdeș (Curtuiuș ”69)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Fâșie, Rogoveanu, Fl. Ștefan
Antrenor: Daniel Oprescu
Eliminat: Covalschi ”24 (roșu direct)

Niczuly – P. Chiș (Brujan”57), Forika, I. Șerban, Iaru (Marcaș ”68) – Vlăsceanu, Antoche, Neculai, S. Marin (Petra ”65) – Elek, L. Nicolae
Rezerve neutilizate: Dănălache – Istrofor, Tatarciuc, Sz. Antal
Antrenor: Daniel Bona
Eliminat: Elek ”35 (două galbene)

Stadion: „1 Mai” (Slatina); Spectatori: 1.000; Arbitru: Marius Avram (București); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Ciprian Petre Geambazu (Bușteni); Jucătorul meciului: Roland Niczuly.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 17:35 Campionat
Pe aceeași temă