FC Caransebeș, înfrângere aplaudată cu FCM Baia Mare

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 13 Sep. 2015, 13:58 Actualizat: 13 Sep. 2015, 15:48 Campionat

În cea de a treia etapă a Ligii a II-a, Seria a II-a, FC Caransebeș 1913 a întâlnit, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe FCM Baia Mare, într-un meci extrem de așteptat de gugulani, dovadă fiind cei aproape 1.300 de spectatori care au luat loc în tribune. Spre dezamăgirea lor, în prima repriză gazdele au practicat un joc care nu a convins pe nimeni, ba, mai mult, au și intrat la pauză cu un handicap de un gol. La o privire de ansamblu, fără a avea pretenții asupra exactității cifrelor, s-ar putea spune că în prima parte a jocului băimărenii au avut o posesie a balonului undeva la 80 la sută, fiind mai mereu primii la minge și practicând un joc exact, dominându-și adversarii la toate capitolele.

Prima fază periculoasă la poarta caransebeșeană s-a consemnat în minutul 12, când Leonte a șutat puternic din marginea careului, Arnăutu, aflat pe traiectorie, a deviat, de la 8 metri, mingea, numai reflexul spectaculos al tânărului portar gugulan Negrilă făcând ca tabela de marcaj să rămână neschimbată. Negrilă a mai ieșit în evidență în minutul 19, atunci când Leonte a centrat de pe stânga, Ilie, aflat la 10 metri, s-a înălțat și a trimis balonul plasat, cu capul, însă portarul caransebeșean a reușit să respingă.

Tânărul Negrilă nu s-a mai putut opune golului în minutul 34, atunci când R. Lupu a centrat de pe stânga, iar Arnăutu a trimis cu capul de la 8 metri, jos, lângă bara din stânga a porții gugulane, făcând inutilă intervenția goal-keeper-ului.

P.S.: Primul gol al băimărenilor a fost reușit de Arnăutu, însă, conform raportului de arbitraj, cel care a fost trecut ca marcator a fost Radu Leonte. Cum în statistici acesta va fi înregistrat ca marcator și noi suntem obligați să-l trecem tot pe el.

Singura fază notabilă la poarta oaspeților s-a petrecut în minutul 43, când Roman a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, balonul ducându-se puțin pe lângă vinclul drept al porții apărate de Ormenișan.

Spectatorii, iritați de arbitraj

Jucătorii caransebeșeni au ieșit de la cabine însoțiți de antrenorul cu portarii Dan Doran, pe de o parte, și pe de alta de către tehnicianul principal Giovanni Pisano, ambii încercând să-i mobilizeze și să le explice scheme tactice. În pofida acestor încurajări, cei care au înscris au fost tot oaspeții, în minutul 55 R. Lupu centrând de pe stânga, iar Sârbu, aflat la 6 metri, a trimis plasat, cu capul, lângă bara din dreapta a porții caransebeșene, toate eforturile lui Negrilă de a ajunge la balon dovedindu-se zadarnice.

Caransebeșenii au redus din handicap relativ repede, atunci când, în minutul 59, nou-intratul Săulescu a centrat de pe dreapta, fundașii băimăreni au respins, balonul a ajuns la Stoica, acesta a recentrat, iar S. Lupu, aflat la 14 metri, a trimis o torpilă sub transversala porții lui Ormenișan.

Gugulanii păreau să se fi trezit, având o posesie net superioară celei din prima repriză și forțând egalarea, însă ocaziile mari le-au avut tot oaspeții. Astfel, în minutul 73, Balaure a șutat plasat, cu efect, din marginea careului, însă Negrilă a reușit să respingă balonul, iar în minutul 83, același Balaure a centrat de pe stânga, lovitura de cap de la 12 metri, cu boltă, a lui Ster, trecând milimetric pe lângă poarta caransebeșeană.

Dacă până atunci spectatorii au mai trecut cu vederea „micile derapaje” ale „centralului” Mircea Ardelean, care de câteva ori a părut că se uită la alt meci, spre sfârșitul partidei acesta a ieșit tot mai mult la rampă, iritând la maximum tribunele. Printre altele, în minutul 88, caransebeșenii au reclamat un henț indiscutabil în careul băimărean și au cerut penalty, în minutul 89, S. Lupu a fost tras clar de tricou în suprafața de pedeapsă de Străuț, atacantul gugulan prăbușindu-se, însă arbitrul s-a făcut că nu observă nimic, pentru ca în minutul 90+1, la un corner executat de pe stânga de gazde, fază la care înscrierea unui gol de către caransebeșeni era iminentă, același Mircea Ardelean să vadă un fault imaginar în atac.

S-a terminat 1-2, dar, la ieșirea de pe teren, întreg stadionul i-a aplaudat pe jucătorii caransebeșeni pentru prestația din repriza secundă, în timp ce brigada de arbitri a fost întâmpinată de un cor infernal de huiduieli, asezonate cu fluierături, și nu numai.

Pisano: „Am făcut cadou victoria oaspeților, pe un platou de argint”

„Sunt foarte supărat după meciul de astăzi, nu pentru că l-am pierdut, fiindcă orice echipă mai suferă înfrângeri, ci pentru modul în care am pierdut aceste trei puncte. Am făcut cadou victoria oaspeților, pe un platou de argint, unor oaspeți care nu sunt decât o echipă obișnuită, de Liga a II-a, care a venit să-și facă propriul joc și nu ne-au lăsat pe noi să ni-l facem, mai ales în prima repriză, când în teren parcă nu s-a aflat echipa mea. Echipa mea a intrat în repriza a doua, când băieții au evoluat cu mai mult curaj. M-a nemulțumit mult atitudinea lor, pentru că, deși am muncit mult la antrenament, am făcut cadou o primă repriză în care, dacă jucam diferit, cu siguranță rezultatul ar fi fost altul. La antrenamente le dăm băieților idei cum să stea în teren, cum să joace. Peste săptămână ne pregătim pentru meciurile de sâmbătă, și când intrăm în teren suferim un blocaj mental. Nu înțeleg de ce, pentru că la antrenamente jucătorii arată că au potențial. Meciul acesta a fost un deja-vu al partidei cu Vâlcea, când prima repriză am făcut-o cadou adversarilor, fără să jucăm, fără să arătăm că avem valoare. Am să discut săptămâna aceasta cu băieții, dacă e vorba de o problemă psihologică, cum de nu reușesc să se mobilizeze în primele 45 de minute. Pe de altă parte, azi am băgat în poartă un tânăr, pentru a face loc în echipă și altora, având în vedere obligația de a avea doi juniori în echipă. Negrilă s-a descurcat destul de bine. Au fost însă jucători cărora le-am oferit încredere și astăzi m-au dezamăgit. Sunt un antrenor cu o mentalitate liberală, le ofer libertate în teren, nu-i pun în zone fixe, nu le trasez o mulțime de sarcini. Ei trebuie să înțeleagă că un meci are două reprize și vom lucra la acest capitol. Și după această înfrângere, așa cum nu ne-am entuziasmat după primele două victorii, vom rămâne cu picioarele pe pământ și vom merge înainte. Vom repara greșelile, campionatul e lung și eu cred că scopul nostru, de a fi în primele cinci echipe, va fi atins”, a spus Giovanni Pisano la conferința de presă de după meci.

Toma: „Suntem echipa FC Baia Mare și nu ne vom considera niciodată out-sideri”

„În primul rând sunt foarte bucuros că am reușit a doua victorie în deplasare. Sunt bucuros că băieții mei continuă pe aceeași linie de seriozitate, de disciplină, de atitudine pozitivă în joc, deși în ultimul timp am jucat din trei în trei zile, dând dovadă de mare caracter, și acest lucru nu poate decât să mă bucure. O luăm pas cu pas, fiecare joc în parte, și pot să spun că până acum am avut noroc, am mers destul de bine. Avem o săptămână liberă, în care vom reuși să ne revenim din punct de vedere fizic, pentru că acuzăm o ușoară oboseală, am jucat două meciuri de cupă, am jucat în campionat, am avut două deplasări destul de lungi, iar săptămâna viitoare ne vom axa mai mult pe refacerea jucătorilor. Suntem o echipă nou-promovată, dar nu ne considerăm așa, suntem echipa FC Baia Mare și nu ne vom considera niciodată out-sideri. Mergem în orice meci la victorie, jucăm la rezultat, am schimbat foarte mult echipa față de anii trecuți, cu fotbaliști care au jucat la echipe importante în Ligile a II-a și I”, a spus după meci antrenorul băimărean Dorin Toma.

FC CARANSEBEȘ    1
FCM BAIA MARE    2

S. Lupu ’59 / Leonte ’34, C. Sârbu ’55

Negrilă – Răducu (Bogdanovici ’67), C. Suciu, Bușu, Livan – Cârstoiu, Suru (cpt.)(Dr. Săulescu ’58) – S. Lupu, C-tin. Stoica, Stelitano (Telecican ’58) – A. Roman
Rezerve neutilizate: Ad. Pascal – F. Pissano, Moisii, Al. Curelea
Antrenor: Giovanni Pisano

Ormenișan – Leonte, Cip. Străuț, Hodor (cpt.), Rz. Lupu – A. Ignea, C. Sârbu (Ster ’63) – Fl. Ilie, P. Păcurar (Codin ’75), Balaure – Arnăutu (V. Pop ’86)
Rezerve neutilizate: Bota – Duruș, Sg. Oltean, D. Munteanu
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 1.300; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Mihai Marius Marica (Bistrița) și Casian Băla (Arad); Jucătorul meciului: Răzvan Lupu.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 13 Sep. 2015, 13:58 Actualizat: 13 Sep. 2015, 15:48 Campionat
Pe aceeași temă