Farul vrea să-și repare onoarea în Giulești. „Sper că nu și-au pierdut-o cei rămași în lot”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2016, 12:42 Campionat
Farul vrea să-și repare onoarea în Giulești.**

Șifonați serios în primele două runde ale play-off-ului, constănțenii joacă joi un meci aparent fără miză. Cu orgoliul rănit, dar o atmosferă mai bună în vestiar, „marinarii” trebuie să ia toate punctele pentru a păstra intacte iluziile, mai ales că Rapidul n-a dovedit o formă deosebită în startul play-off-ului.

„Am ratat o șansă uriașă de a ne bate la locul 1, iar mulți au realizat asta când nu se mai putea face nimic. Cum ar fi fost acest meci cu diferență de trei puncte între noi și Rapid? Vă spun eu. Un meci de care pe care, cu Farul echipa în revenire și un moral excepțional. Nu mai este cazul”. Declarația aparține președintelui de la F.C. Farul, Auraș Brașoveanu, și a fost oferită ieri, cu un ton dezamăgit, similar cu cel al suporterilor și apropiaților grupării de pe litoral. Un sezon de primăvară cu 14 puncte risipite aiurea a condamnat Farul la o continuă mediocritate, dar de la ora 17.30 fotbaliștii rămași în strada Primăverii pot arăta că sunt… fotbaliști.

În Giulești, Farul s-a simțit mereu bine, chiar dacă statistica poate fi folosită să combată această idee. Fără succes de șapte meciuri pe terenul Rapidului, Farul a reușit, însă, să lase o impresie excelentă de fiecare dată, iar partida din sezonul regulat a fost una de nivelul Ligii 1, ambele combatante dând totul într-o dispută încheiată cu o remiză albă, dar cu o mulțime de ratări de ambele părți. Spectacol vor să facă și acum jucătorii constănțeni, mai ales că asta le-a mai rămas, calculele fiind împotriva lor, oricâtă bunăvoință ar avea suporterii sau conducătorii. Constanța e la nouă puncte de Rapid și opt de Călărași, ultima în play-off și la jumătatea unei săptămâni rare, cu scandaluri și concedieri masive, Ilie Stan dovedindu-se exact omul de care avea nevoie echipa, adică un dictator.

Dacă i-a și reușit cosmetizarea de primăvară se va vedea astăzi, pentru că un meci cu Rapid nu este unul cu Pojorâta, eliminarea „elementelor disturbatare” fiind una periculoasă într-un moment în care se joacă ultima șansă.

„Noi am fost conștienți de la început că orice meci e o finală și tot noi am sperat că adversarele directe vor greși. Când spun noi spun conducerea administrativă și tehnică, câțiva jucători, dar nu toți au realizat asta. Acum atmosfera în vestiar pare bună. Calmă. Băieții s-au pregătit cum eu nu i-am mai văzut de mult timp și sper să nu fi fost totul doar o piesă de teatru. E păcat că s-a ajuns la acest moment, mai ales că ne-am dat seama că e o problemă de atitudine, apariția auto-mulțumirii fiindu-ne fatală. I-am văzut deconectați după ce am obținut calificarea în play-off, iar faptul că s-au adus problemele personale în vestiar a pus capac, fiecare jucând după ureche, la fel ca într-un film prost. Mie, personal, îmi pare rău că vorbele mele s-au adeverit, iar cei care mă făceau nebun când avertizam că nu avem unitate, ci doar individualități sunt acum de aceeași părere cu mine. Mai avem doar onoarea, pe care sper că nu și-au pierdut-o cei rămași în lot și pe care vreau s-o arate mâine, în Giulești”, a completat președintele Brașoveanu.

Sursa: Observator de Constanța

Marius ANGHEL 21 Apr. 2016, 12:42 Campionat
Pe aceeași temă