Farul n-a mișcat în front la Arad, iar UTA câștigă și își asigură locul 1 la finalul turului. Octavian Ursu, decisiv contra „marinarilor mielușei” în deplasare

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 13:31 Campionat
Farul n-a mișcat în front la Arad, iar UTA câștigă și își asigură locul 1 la finalul turului.** Octavian Ursu, decisiv contra

UTA n-a avut nicio problemă să câștige meciul de pe teren propriu cu modesta Farul (scor 1-0), echipă care în jocurile din deplasare din acest sezon a obținut doar trei puncte, fiind una dintre codașele Ligii 2. Cu un astfel de adversar, arădenii au controlat autoritar partida de pe arena Motorul, au irosit mai multe situații de gol și au punctat prin Octavian Ursu în debutul părții secunde, în minutul 51.

Dacă UTA, pe lângă gol, a mai avut ocazii mai mari prin Buhăcianu (10, 45, 62), Ilie (29) și Ciprian Rus (50, 71), în schimb, Farul a reușit pe întreaga durată a partidei să trimită un singur șut pe poartă. L-a reușit Greu în minutul 35, de la 20 de metri central, când Iacob a reținut în doi timpi.

Astfel, cu 35 de puncte acumulate până în acest moment, dar rămasă și cu o restanță, cu Concordia Chiajna, UTA nu mai poate pierde locul 1 la finalul turului. Farul are 25 de puncte și pică pe locul 9, dar nu e sigură nici de acesta, în cazul în care Buzăul câștigă mâine la Ploiești.

–––––––––––––––––––-

Singurul meci din Liga 2 al zilei are loc la Arad, de la ora 11:30, pe arena Motorul, între UTA și Farul, două dintre echipele cu nume ale campionatului și fotbalului românesc. Se întâlnesc liderul clasamentului și ocupanta locului 9 în acest moment, în ultima etapă a turului, dar din care au mai rămas de disputat trei meciuri, incluzându-l și pe acesta, cât și două restanțe, una în care joacă UTA.

Laszlo Balint: „Vom avea în față o echipă Farul imprevizibilă, cu două fețe”

UTA revine acasă după două meciuri jucate la București în care a obținut doar un punct, înregistrând, astfel, după aproape trei luni de zile, o înfrângere (0-2 cu Rapid).

Echipa antrenată de Laszlo Balint dă semne de oboseală după ce în ultima perioadă a avut meciuri din trei în trei zile, însă motivație pentru o victorie cu Farul este din plin. Arădenii vor termina cu siguranță turul pe locul 1 dacă vor câștiga împotriva constănțenilor, iar acest lucru nu ar trebui să fie așa o mare problemă, pentru că adversarii sunt printre cei mai slabi în acest sezon în meciurile desfășurate în deplasare.

Suporterii „Bătrânei Doamne” au înțeles perfect momentul complicat al favoriților și au dat un mesaj de unitate pentru meciul de astăzi. Și antrenorul Laszlo Balint sublinia importanța publicului în special la acest joc. „Mai mult ca oricând, avem nevoie și de susținerea fanilor. Un stadion plin și pozitiv ne-ar ajuta mult, poate fi chiar decisiv pentru cele trei puncte. Vom avea în față o echipă Farul imprevizibilă, cu două fețe. Una și-o arată pe propriul teren, unde a cam bătut pe toată lumea și alta în deplasare, de unde nu s-a întors cu prea multe puncte. Oricum, asta nu trebuie să ne adoarmă simțurile, dimpotrivă, sunt sigur că vom avea o misiune foarte grea. Trebuie să avem în vedere faptul că echipa din Constanța nu a mai jucat un meci oficial de zece zile, e mult mai odihnită și focusată pe acest meci de ceva timp. Pe lângă asta, Ianis Zicu a reușit să formeze un grup bun, cu care a ajuns la un moment dat pe podium și cu care își dorește, probabil, să obțină rezultatul maxim în acest sezon. Farul a adunat mulți jucători de calitate în acest sezon, în special pe axul central, ca Muțiu, Lică, un fotbalist cu care am lucrat și eu la Snagov, Ursu sau Antoche. Mai sunt și Cruceru sau Kanda, cu mențiunea că acesta din urmă va avea, probabil, și o ambiție în plus față de fosta sa echipă. Știm că au și ei ceva absențe, însă nu chiar la nivelul nostru. Dar, nu ne plângem, nu avem scuze și alibiuri, vrem și trebuie să câștigăm acest meci”, a spus Balint.

Ianis Zicu: „Nu trebuie să fim relaxați că au jucat din trei în trei zile și ar fi obosiți”

Cât o privește pe Farul, echipa antrenată de Ianis Zicu va încerca la Arad ceea ce n-a putut până acum în acest sezon. Formația constănțeană e printre cele mai slabe, alături de Snagov, Chiajna și Reșița, la puncte obținute din deplasare în acest campionat. Niciuna dintre cele patru cluburi nu a câștigat vreun joc pe teren străin, lucru pe care l-a făcut chiar și „lanterna roșie” Pandurii.

Cu doar trei remize obținute în nouă jocuri desfășurate în deplasare în acest sezon, Farul speră să profite de starea de oboseală a celor de la UTA, care în ultima perioadă a jucat doar din trei în trei zile din cauza restanțelor multiple pe care singură și le-a produs. Echipa constănțeană vine după o săptămână și jumătate de pauză, în timp ce arădenii au jucat în această perioadă două meciuri în plus.

Însă Ianis Zicu nu se bazează pe acest lucru și parcă se teme de adversarul care din ultimele două jocuri, ambele desfășurate la București, a ieșit doar cu un punct. Antrenorului Farului nu-i convine nici faptul că echipa sa va juca din nou pe teren sintetic, dar speră, totuși, să încurce liderul.

„Este un meci greu, au o echipă foarte bună, care a primit un singur gol în meciurile disputate acasă. Preferam să întâlnesc UTA după rezultate pozitive. Nu mă gândesc și nu trebuie să fim relaxați că au jucat din trei în trei zile și ar fi obosiți. Din contră, rezultatele negative pe care le-au avut în deplasare, îi vor motiva suplimentar. Jucăm din nou pe teren sintetic, dar un sintetic mult mai bun. Cel de la Metaloglobus este o rușine, pare un teren de beton. Sperăm să facem un meci bun și oamenii să vadă un joc spectaculos. UTA este favorită, pentru că joacă acasă și este pe primul loc, dar nici noi nu vom lăsa să se întâmple lucrurile așa cum își doresc ei, ci le vom pune probleme. Am încredere în toți jucătorii și sunt convins că putem să scoatem un rezultat bun. Este o distanță mică și față de locurile din față și cele din partea a doua a clasamentului, dar trebuie să privim tot timpul cu încredere doar sus. Ca să putem urca trebuie să facem puncte. Ne așteaptă trei meciuri foarte grele, din care sper să ieșim cu fruntea sus și cu rezultate pozitive”, a spus Ianis Zicu.

„Chiar dacă Farul nu a câștigat foarte multe puncte în deplasare, sunt sigur că ne va pune probleme la Arad dacă nu vom fi echipa ce a legat rezultatele și evoluțiile bune ce ne-au dus pe primul loc în clasament”, a spus și Laszlo Balint despre acest aspect.

Dacă Farul are trei remize și șase înfrângeri, 5-13 golaveraj, în meciurile desfășurate în acest sezon în deplasare, UTA are șase victorii și o remiză, golaveraj 17-1, în jocurile de pe teren propriu.

Înaintea desfășurării etapei a 19-a, ultima a turului, UTA se află pe locul 1, cu 32 de puncte, dar și cu o restanță, iar Farul e pe locul 9, cu 25 de puncte, după ce înaintea începerii rundei era pe 8.

În sezonul trecut, UTA s-a impus cu 4-2 pe teren propriu cu Farul, iar la Constanța cele două echipe au înregistrat o remiză, scor 1-1. De atunci și până acum, loturile celor două cluburi s-au schimbat aproape în totalitate.

Meciul care începe de la ora 11:30, pe arena Motorul din Arad, va fi arbitrat de centralul Adrian Illyeș (Ploiești) și asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova); Rezervă este George Cătălin Roman (Grădinari – Timiș), în timp ce observatori au fost delegați Marcel Savaniu (Brașov) și Ionel Poclid (Timișoara).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 19

COMENTARIUL LIVE:

â–ºUTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bustea – Oroian, Dam. Isac (Hrezdac 79′), Lorenzi, Oct. UrsuCip. Rus (cpt.)(Al. Ioniță 88′), Buhăcianu (R. Moise 90+4′)
Rezervă neutilizate: Bolboașă – Deta, Vulturar, Miculescu
Antrenor: Laszlo Balint

â–ºFarul: Muțiu (cpt.) – Cană, V. Lică, I. Ursu, D. Panait – Antoche, Greu – Kanda, Ant. Cruceru (Doumbia 59′), P. Petre (Hordouan 67′) – D. Toma (Bodea 46′)
Rezerve neutilizate: Udeanu – R. Zamfir, C. Zamfir, Halep
Antrenor: Ianis Zicu

â–ºMin 90+5 Final de partidă. UTA câștigă cu 1-0 meciul cu Farul și își asigură locul 1 la finalul turului. Farul continuă să aibă prestații modeste în deplasare, să nu aibă nicio victorie și se menține la mijlocul clasamentului

â–ºMin 90+4 Schimbare la trecerea timpului la UTA. Iese Valentin Buhăcianu și intră Romario Moise

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 89 Contră a UTA-ei, Buhăcianu pătrunde în viteză pe stânga până în careul mic, pasează în fața porții, dar Oroian nu urmărește faza

â–ºMin 88 A doua înlocuire la UTA. Iese Ciprian Rus și intră Alexandru Ioniță

â–ºMin 79 Prima schimbare la UTA: iese Damian Isac și intră Denis Hrezdac

â–ºMin 71 Rus primește în careu de la Buhăcianu, preia în față și șutează cu șiretul din 8 metri ușor lateral stânga, iar Muțiu prinde. Publicul oftează

â–ºMin 70 Octavian Ursu primește și el cartonașul galben după ce simulează un fault în fața careului farist, după un contact cu Lică

â–ºMin 69 Greu trage mult peste poartă din fața careului

â–ºMin 67 Ultima schimbare la Farul. Iese Patrick Petre și intră Denis Hordouan. UTA n-a făcut nicio schimbare până acum

â–ºMin 62 Octavian Ursu pasează ideal în față pentru Buhăcianu, scapă singur spre poartă, însă Muțiu îi iese în întâmpinare la marginea careului și reușește să respinge din picioarele atacantului utist

â–ºMin 62 Damian Isac vede cartonașul galben după ce îl faultează din spate pe Kanda

â–ºMin 59 Farul schimbă din nou. Iese Antonio Cruceru și intră Madikaba Doumbia

â–ºMin 54 Diego Lorenzi primește și el cartonașul galben pentru un fault momis într-o fază anterioară

â–ºMin 54 Bodo Kanda pică prea ușor după un duel cu Melinte în careu și vede cartonașul galben pentru simulare

â–ºMin 51 1-0 După un contraatac pornit pe dreapta, Oroian primește, avansează până în marginea careului, pasează în centru, ușor înapoi, pentru Octavian Ursu, care preia și trage cu dreptul lângă bara din stânga, făcând inutil plonjonul lui Muțiu 

â–ºMin 50 Rus preia în careu la 8 metri lateral dreapta și luftează incredibil, dând pe lângă minge

â–ºMin 47 Ciprian Rus preia pe piept pe linia de 16 metri, central, trage din drop cu lob, dar pe direcția lui Muțiu, care prinde fără probleme

â–ºMin 46 S-a reluat meciul de la Arad

â–ºMin 46  Ianis Zicu face o primă schimbare. Iese Daniel Toma și intră Alexandru Bodea

â–ºMin 45+2 Pauză la Arad. UTA și Farul sunt la egalitate, scor 0-0, după un meci dominat aproape total de gazde, însă cu puține șanse de gol

â–ºMin 45+1 Patrick Petre se remarcă și el cu ceva în acest meci: e surprins în offside după o pasă primită din flancul stâng

â–ºMin 45 Situație mare pentru UTA. Buhăcianu primește la 13 metri central, trage, Lică deviază și mingea trece puțin pe lângă bara din stânga. Muțiu plonjase și părea că era pe minge

â–ºMin 43 Octavian Ursu bate puține peste vinclul din dreapta o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral dreapta

â–ºMin 40 Centrare a lui Tomozei dintr-un corner de pe dreapta, Lorenzi deviază cu capul de la prima bară, însă mingea trece paralel cu linia porții, prin careul mic, și nimeni nu intervine

â–ºMin 36 La o minge trimisă înalt în careul Farului, Buhăcianu și Lică se dau cap în cap, nu atât de tare pentru a se trânti pe jos și a cere sprijim medical, așa cum o fac

â–ºMin 35 Prima șansă a Farului. Greu trage de la 20 de metri central, iar Iacob reține în doi timpi, cu ceva emoții

â–ºMin 29 Octavian Ursu centrează din lovitura liberă de la 18 metri lateral dreapta, iar Ilie pune capul din 6 metri și trimite peste poartă

â–ºMin 28  Daniel Toma intră tare asupra lui Oroian în dreapta careului, după un corner bătut scurt din dreapta, iar arbitrul dă lovitură liberă pentru UTA și cartonaș galben pentru farist

â–ºMin 20 Octavian Ursu preia și trage cu pământul de la 20 de metri central, însă Muțiu reține fără probleme

â–ºMin 14 Oroian trage cu latul de la 18 metri central, după o pătrundere din dreapta, însă o face slab, iar Muțiu reține lângă bara din dreapta sa

â–ºÎn acest moment, UTA stă cel mai bine în Liga 2 la goluri marcate, 32, iar la goluri primite, cu 12 încasate, e pe poziția a 2-a. Pe locul 2 la atac e Turris (loc 5), cu 30 de goluri marcate, iar pe locul 1 la apărare este ASU Poli (loc 8), cu 10 primite. Farul are 20 marcate și 15 primite.

â–ºMin 13 Oroian îi pasează din nou lui Buhăcianu, care centrează în careu, iar Lorenzi reia cu capul peste transversală

â–ºMin 10 Prima ocazie a meciului. Isac pasează pe culoar în careu pentru Buhăcianu, care se demarcă de adversarul său direct și finalizează din 5 metri lateral dreapta destul de mult pe lângă bara a doua

â–ºMin 8 Galeria echipei UTA asigură fondul sonor al meciului. Pe teren, UTA domină ușor. Nu au fost ocazii până acum

â–ºFarul stă astfel în meciurile din deplasare din acest campionat: 0 victorii, 3 egaluri, 6 înfrângeri, 5 – 13 golaveraj, 3 puncte. Echipa constănțeanță e pe locul 17 din 19 în clasamentul meciurilor din deplasare. UTA e pe 3, cu 13 puncte, iar lider e CS Mioveni, cu 16 puncte, la egalitate cu Petrolul.

â–ºÎn acest sezon, UTA are următoare linie de clasament în meciuri desfășurate pe teren propriu: 6 victorii, 1 egal, 0 înfrângeri, 17 – 1 golaveraj, 19 puncte. UTA e pe locul 4 în clasamentul meciurilor de acasă, unde lider este chiar Farul, cu 22 de puncte, la egalitate cu Turris.

â–ºMin 1  A început partida de la Arad

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 13:31 Campionat
Pe aceeași temă