Farul, încrezătoare că poate să-i producă prima înfrângere Mioveniului. Ianis Zicu: „Invincibilitatea lor trebuie să ne motiveze”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2019, 19:13 Campionat

Farul revine acasă după remiza obținută la Pitești, 2-2 cu Campionii FC Argeș, și este încrezătoare că poate produce în etapa a 14-a a Ligii 2 ceea ce n-a putut nimeni până în acest moment. E îndreptățită să spere că va învinge noul lider CS Mioveni, singura echipă care în acest sezon nu a pierdut, având în vedere rezultatele obținute în fața propriilor spectatori. În șase meciuri desfășurate la Constanța, trupa antrenată de Ianis Zicu are cinci victorii și o remiză cu Petrolul.

Ianis Zicu: „Cu 2-1, 3-2 sau 5-4, este mai puțin important cu cât câștigăm”

Ianis Zicu speră într-un succes, neinteresându-l scorul sau câte goluri va primi echipa sa. Acesta e de părere că invincibilitatea Mioveniului trebuie să-i motiveze pe jucătorii săi.

„Suntem pregătiți să jucăm un fotbal bun, să facem lucrurile pe care le pregătim zi de zi. Întâlnim echipa cea mai echilibrată din Liga a 2-a din punct de vedere valoric, tehnic și fizic. Sunt jucători cu o capacitate fizică extraordinară, au experiență mare și de Liga 1, sunt neînfrânți de 20 de meciuri, dar lucrul acesta cred că pe noi trebuie să ne motiveze, pentru că, până la urmă, noi suntem echipa formată în vară, o echipă tânără și putem să arătăm că avem valoare și mai mare decât cea arătată până acum.

Important este că echipa mea, în ultimele două meciuri, a demonstrat că poate să întoarcă un rezultat. Este un lucru foarte important pentru mine. Îmi făceam griji că suferim din acest punct de vedere, că nu marcăm goluri. Acum am marcat, am și primit, până la urmă fotbalul este făcut ca un spectacol pentru oameni. Contează mult ca noi să facem în fiecare moment lucruri pe care le pregătim și să câștigăm meciuri. Cu 2-1, 3-2 sau 5-4, este mai puțin important. Avem tot timpul respect pentru adversar, nu încercăm să fim cu nasul pe sus niciodată, dar nu trebuie să ne abatem de la drumul nostru de a încerca să câștigăm fiecare meci.

Îmi doresc ca oamenii să vină la stadion, să încurajeze băieții tot timpul, pentru că și ei își doresc foarte mult să crească și ca fotbaliști. Sunt convins că atunci când au publicul de partea lor, mai ales în momentele grele, sunt mult mai motivați și dau mult mai mult pe teren”, a spus Ianis Zicu la conferința de presă.

Dan Panait: „Nu cred că va fi un meci special, așa cum nu a fost nici cel cu „U” Cluj”

Mioveniul n-a mai pierdut de 15 meciuri consecutive, indiferent că a jucat în actualul sau în sezonul trecut al Ligii 2 ori în Cupa României, iar în ultima partidă a remizat la Cluj, 2-2 cu „U”.

Fundașul Dan Panait nu e impresionat de parcursul Mioveniului din acest sezon.

„Nu cred că va fi un meci special, așa cum nu a fost nici cel cu „U” Cluj. Ei au un lot foarte bun și un joc consistent, dar noi vom încerca să facem aceleași lucruri, să jucăm ceea ce pregătim la antrenamente și ce învățăm din partidele precedente, să vedem ce am greșit și ce am făcut bun. Tragem concluziile și încercăm să arătăm mai bine de la meci la meci. Este un moment în care trebuie să demonstrăm că ceea ce am făcut în ultimele două meciuri nu este întâmplător. Suportul publicului este foarte important pentru moralul nostru și aduce un plus de calitate în jocul nostru la fiecare meci”, a spus și Panait.

Înaintea meciului direct din etapa a 14-a, Farul ocupă locul 9, cu 19 puncte, în timp ce CS Mioveni e pe prima poziție, cu 27 de puncte.

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 25 Oct. 2019, 19:13 Campionat
Pe aceeași temă