Fără reacție în fața fanilor furioși după eșecul cu Metaloglobus, Daniel Stanciu a vorbit și el despre situația delicată de la „U” Cluj: „Trebuie schimbată mentalitatea și strategia”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 20:40 Campionat

A fost scandal la Cluj-Napoca la finalul ultimului meci disputat de „U” Cluj pe teren propriu, sâmbăta trecută, cu Metaloglobus, cedat cu 1-2 în minutul 90+2. Suporterii echipei i-au așteptat pe jucători și pe cei din staff în fața stadionului și le-au cerut explicații pentru înfrângerea cu bucureștenii, dar și pentru prestația modestă din acest sezon. La câteva zile distanță, Daniel Stanciu, directorul executiv al clubului, a vorbit și el este despre evenimentele de după jocul din etapa a 24-a.

Înfrângerea suferită în fața Metaloglobusului a dus la răbufnire din partea suporterilor Universității Cluj, care după joc s-au mutat în fața stadionului și i-au așteptat pe jucători și staff și le-au scandat, printre altele: „Plecați cu toții, lăsați-ne, U Cluj nu e o afacere!”, „Mercenarilor”, „Demisia”, „Plecați cu toții”, „Puneți ghetele în cui, jucătorii nimănui” sau „Voi nu meritați la U Cluj să jucați”. În timpul meciului, când scorul era 1-1, rezultatul cel mai des înregistrat de „U” Cluj în acest sezon, galeria a afișat un banner cu mesajul: „Campioana egalurilor nestăvilite”.

În fața suporterilor revoltați a luat cuvântul antrenorul manager sportiv Adrian Falub. „Aveți dreptate, nu avem ce să vă spunem. Primul lucru e să nu retrogradăm și nu vom retrograda. O să facem o echipă care o să promoveze anul viitor”, a spus Falub, în timp ce dintre jucători, cei care au mers în fața grupului au fost Cristian Gavra, Dorin Goga și George Florescu.

Daniel Stanciu: „Nu puteai să ai un dialog”

Printre fotbaliști rămași în spate a fost și directorul general Daniel Stanciu. Retras, rezemat de o mașină, cu privirea îndreptată în jos, cel care are și job de analist tv n-a scos un cuvânt în fața suporterilor furioși. A făcut-o, în schimb, marți, la conferința de presă în care FC Universitatea Cluj și CS Universitatea Cluj au încheiat un protocol de colaborare.

„Nu cred că era un moment bun, pentru că nu puteai să ai un dialog. Până la urmă ce trebuia să vorbesc? Pentru că veneau întrebările din toate direcțiile. Dar am vorbit cu o parte din suporteri. Noi încă nu suntem pregătiți să facem performanță, chiar dacă mulți suporteri ne transmit acest lucru prin pasiunea lor. Universitatea Cluj trebuie să schimbe mentalitatea și strategia”, a spus Stanciu.

Suporterii au cerut demisia conducătorilor, Radu Constantea și Daniel Stancu fiind contestați vehement, dar și a antrenorului Adrian Falub. În schimb, metodistului Mircea Cojocaru i s-a scandat numele, acesta fiind considerat, ca și în precedentul mandat al lui Falub, cât și al lui Bogdan Lobonț, în sezonul trecut, singurul capabil să resusciteze echipa.

Cu 27 de puncte acumulate în 24 de etape, „U” Cluj se află pe locul 14, la doar trei puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată de Concordia Chiajna. Clujenii ar fi trebuit să joace sâmbătă, la Arad, cu liderul UTA, însă campionatul Ligii 2 a fost suspendat până la finalul lunii martie din cauza coronavirusului.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 20:40 Campionat
Pe aceeași temă