„U” Cluj pierde acasă cu Metaloglobus, Adrian Falub le dă dreptate suporterilor care i-au cerut demisia: „Am fost jenanți.” Managerul amintește din nou despre aducerea unui antrenor

Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 02:42 Campionat

„U” Cluj a fost aproape să înregistreze cu Metaloglobus rezultatul ei favorit din acest sezon, egalul, 1-1 mai exact. „Campioana egalurilor nestăvilite”, așa cum Universitatea Cluj a fost numită de propria galerie printr-un banner afișat în acest meci, a trebuit să revină pe tabelă, dar în prelungiri a primit lovitura de grație, cedând astfel, cu 1-2, primul joc după o pauză de 11 partide consecutive fără înfrângere, în care obținuse, însă, doar două victorii. Suporterii au scandat în repetate rânduri demisia și jucătorilor să plece, iar, după meci, managerul sportiv antrenor Adrian Falub „și-a pus” cenușă în cap, dându-le dreptate. Totuși, demisia nu și-a prezentat-o.

Daniel Lung a deschis scorul pentru bucureșteni în minutul 28, la capătul unei centrări din corner și a unui balon bâlbâit în careu de clujeni. Fostul CFR-ist Sebastian Mailat (33) i-a readus de ardeleni în joc cu un șut din prima de la 15 metri, tot după un corner, iar în prelungiri, în minutul 90+2, Ovidiu Herea a dat lovitura de grație după un contraatac, o pătrundere în careu pe dreapta și o finalizare cu lot peste portar, la colțul lung, mingea intrând în plasă după ce a lovit bara.

Adrian Falub: „Am fost jenanți. Sunt îndreptățiți să fie supărați, să reacționeze așa”

Prestația modestă la meciul în care „familia U” comemora pierderea de un an a suporterului Radu Țenter, jocul fără idei gândit de Adrian Falub și rezultatele puțin satisfăcătoare i-au determinat pe suporterii Universității Cluj să scandeze demisia antrenorului și urări de plecare a tuturor din club.

După meci, Adrian Falub și-a spus nemulțumirea față de atitudinea jucătorilor săi, lucru pe care l-a tot făcut și în trecut, le-a dat dreptate suporterilor că sunt pe drept nesatisfăcuți, a vorbit din nou despre stabilitate și menținere în Liga 2, dar și-a amintit și despre un lucru pe care l-a spus încă de când a fost numit în funcția de manager sportiv. Că se caută un antrenor care să conducă echipa. Inițial era vorba de această iarnă, acum spune că începând de la vară.

„A fost un joc foarte slab. La modul cum care ne-am prezentat, ca stare de spirit, nu aveam cum să câștigăm partida aceasta. Am fost jenanți, iar lumea are dreptate. Suporterii sunt îndreptățiți să fie supărați, să reacționeze așa. Nu m-a deranjat, sincer, rezultatul final, ci faptul că nu am văzut o echipă cu dorința de a juca, cu spirit de sacrificiu, iar acest lucru îi îndreptățește pe fani. Arătăm ca o echipă ce are o stare de autosuficiență, o atitudine pe care mi-o reproșez în primul rând mie însumi. E responsabilitate mea. Eu nu sunt neapărat antrenor, sunt manager și cred că primul lucru pe care trebuie să-l facem este să stabilizăm echipa, să rămânem în Liga a 2-a și la vară să vină alt antrenor. Sau mai repede. Sper ca jucătorii aceștia să se gândească în primul rând la club și nu la ei. Le-am spus-o și în vestiar, după meci. Îmi asum responsabilitatea pentru modul în care s-au prezentat azi”, a declarat Adrian Falub după înfrângerea cu Metaloglobus.

După meci, jucătorii și Falub au fost băgați în ședință aproximativ o jumătate de oră de suporterii care au rămas la porțile stadionului.

Cu Adrian Falub manager sportiv cu rol de antrenor, numit înaintea etapei a 7-a, în locul lui Cristian Dulca, Universitatea Cluj a înregistrat, pe teren, trei victorii, 12 egaluri și trei înfrângeri. Unul dintre aceste eșecuri, acel 2-3 de la Dunărea Călărași, s-a transformat în victorie la „masa verde”, datorită unei erori a adversarilor.

Cu 27 de puncte, „U” Cluj pică pe locul 14, la cinci puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată de Csikszereda, care joacă astăzi cu Petrolul. Runda următoare va avea un meci „criminal”, la Arad, cu liderul UTA, sâmbătă, de la ora 15:00.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 02:42 Campionat
Pe aceeași temă