Experiment eșuat! Timișoara, dominată de Juventus în Colentina

13 Nov. 2011, 13:25 Campionat

FC Timișoara s-a prezentat la startul meciului cu Juventus București fără jumătate dintre titulari, antrenorul Valentin Velcea motivând această decizie prin faptul că a dorit să își protejeze vedetele de starea terenului și, în acealași timp, să-i vadă la lucru, într-un meci oficial, pe jucătorii care ar putea reprezenta o soluție pentru viitorul formației de pe Bega.

Experimentul lui Velcea a dat roade doar în primele 20 de minute, în care timișorenii au controlat jocul, pe fondul unei timidități exagerate a gazdelor, vicecampioana României reușind de altfel să deschidă scorul prin Mera (11), dar și să își creeze încă două mari ocazii de gol, ratate de Axente și Popovici.

Totuși, suprafața de joc nu s-a prezentat atât de deplorabil pe cât a lăsat să se înțeleagă tehnicianul bănățenilor (chiar și după finalul jocului), în liga secundă gazonul din Colentina putând fi clasificat printre cele mai bune. Acest fapt a fost demonstrat de echipa gazdă, după ce s-a văzut condusă pe tabela de marcaj. Treptat, Juventus a început să ignore numele adversarului și frica evidentă din startul partidei s-a risipit, ieșind la joc și controlând ostilitățile în ultimul sfert de oră al reprizei. Jocul combinativ din preajma careului timișorean și-a arătat roadele în minutul 39, când Tene a fost angajat în careu cu o pasă peste defensiva oaspeților și l-a lobat pe Lepmets, ieșit în întâmpinare, mingea intrând în poartă cu toată opoziția lui Scutaru, căpitanul vicecampioanei încercând să salveze, in extremis, de pe linia porții. Până la golul egalizator, Juventus și-a mai creat două ocazii mari de gol la șuturile lui Bănuță și Al. Marin, iar până la pauză a forțat permanent, simțind că poate obține mai mult.

În partea a doua, jocul și-a păstrat aspectul, cu Juventus având inițiativa, în timp ce timișorenii au așteptat prea mult greșeala adversarului pentru a da lovitura pe contraatac. Nici intrarea pe teren a lui Dorin Goga nu a schimbat mare lucru în jocul fără orizont al bănățenilor. Până la final niciuna dintre echipe nu a mai reușit să înscrie și partida s-a încheiat cu scorul stabilit la pauză.

Juventus București, una dintre codașele seriei II, a reușit în acest tur performanță de a juca de la egal la egal cu principalele favorite, Gloria Bistrița și FC Timișoara, ambele partide disputate pe teren propriu și încheiate cu același scor, 1-1.

Timișoara face experimente în finalul turului și pierde puncte care se pot dovedi prețioase la finalul campionatului. Marian Iancu nu mai vrea să investească bani în echipă, atâta timp cât autoritățile locale nu se vor implica financiar, singura sursă importantă de venit pentru continuarea activității rămânând eventualele transferuri din această iarnă, principalele ținte fiind vedetele, cele care sâmbătă nu au fost trecute nici măcar pe foaia de joc: Curtean, Sepsi, Ricketts, Tameș, dar și rezerva Goga.

Jocul prestat de bănățeni, în Colentina, a fost poate cel mai slab din acest sezon, dar Valentin Velcea va continua să improvizeze, fiind obligat, chiar dacă nu o spune, de perspectiva sumbră a unui nou exod, precum cel din vară, când numai puțin de 14 jucători au părăsit Timișoara.

Constantin Schumacher are motive de satisfacție, deoarece încet-încet relațiile de joc încep să se lege între tinerii săi elevi și chiar dacă mai apar erori personale poate spera la îndeplinirea obiectivului, salvarea echipei de la retrogradare.

articol și foto de Florin Alboiu

13 Nov. 2011, 13:25 Campionat
Pe aceeași temă