EXCLUSIV | UTA ar putea redeveni o forță! În scurt timp își schimbă finanțatorul: „În cinci ani de zile luăm campionatul. Vreau să mă bat cu Gigi Becali”

Marius ANGHEL 16 Jan. 2018, 13:29 Campionat
EXCLUSIV | UTA ar putea redeveni o forță!** În scurt timp își schimbă finanțatorul:

Compromiterea obiectivului promovării în acest sezon, încă de la finalul primei părți a campionatului, a dus, în această iarnă, la o serie de schimbări importante în cadrul clubului UTA. Echipa din Arad finanțată cu un milion de euro de primărie și care joacă la Șiria, fiindcă în propriul oraș nu mai are niciun stadion disponibil unde să poată evolua în Liga 2, ar putea, în scurt timp, să aibă noi conducători.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, după încheierea primei părți a sezonului, actualii șefi ai „Bătrânei Doamne” și cei care au condus-o din 2013, atunci când a demarat noul proiect, au făcut o conferință de presă în care au anunțat public că primăria Arad și Suporter Club UTA (deținătorii brandului) au fost înștiințate să caute o nouă conducere. Alexandru Meszar, principalul artizan al reformării clubului arădean UTA, a asigurat că, până la aducerea unei persoane „cu potențial financiar, care poate asigura un buget pentru salariile și primele jucătorilor și angajaților și alte tipuri de cheltuieli care nu pot fi plătite din bugetul asigurat de primărie”, actualii conducători vor asigura interimatul, dar va merge pe o „politică low-cost„.

Zis și făcut. UTA a renunțat în scurt timp după acel anunț la majoritatea jucătorilor experimentați, mulți dintre ei aduși special pentru a ajuta la promovare. Branko Grahovac, Sorin Strătilă, Mevlan Adili, Bujamin Asani, Alin Cârstocea, Daniel Florea, Cristian Scutaru, Paul Păcurar și Tomas Å vedkauskas sunt istorie la Arad după ce nu au acceptat noile condiții financiare ale clubului.

„În cinci ani de zile luăm campionatul!”

În tot acest timp, de la acea conferință din decembrie și până acum, prima persoană care s-a arătat dispusă să preia UTA a fost agentul FIFA Florin Manea (foto mic, în stânga). Fiul fostului rapidist Nicolae Manea a purtat deja primele discuții despre „Bătrâna Doamnă”, iar în scurt timp se va deplasa la Arad pentru a se întâlnii cu actualii factori decizionali de la UTA.

Florin Manea a vorbit, la ProSport LIVE, ce planuri are cu UTA. Agentul de jucători spune că vrea ca în cinci ani să câștige Liga 1 cu clubul arădean, dând exemplul Viitorului lui Gheorghe Hagi.

„Aș vrea să pot face ceva pentru UTA Arad. Am jucat acolo, am anumiți parteneri și sper să pot să ajut. Dacă reușesc să fac asta, la cum am lucrurile în plan, sper să reușesc să iau campionatul cu UTA! Singurul lucru pe care mi l-a lăsat tata e un nume, Manea. Nu mă pot face de râs. Dacă ajung să iau UTA, vreau să fiu numărul unu. Vreau să mă bat cu Gigi Becali. Nu am banii lui, dar și Hagi l-a bătut cu trei milioane de euro. Am adunat experiență, am un plan bine stabilit, mă pregătesc de ceva timp. Am bugete, tot, mă pregătesc de trei sau patru ani. La un moment dat vreau să fiu de partea cealaltă a gardului, să vină impresarii la mine și să negociem.

Am dat niște telefoane, mi-am anunțat intenția. Am vorbit cu cei de acolo, cu domnul Meszar, sper să reușesc să vorbesc și cu primarul Falcă. E a doua mea echipă, după Rapid. Oamenii sunt calmi, orașul e frumos, m-am simțit extraordinar acolo. Întâi merg la discuții și voi vedea ce se întâmplă. Cred că dacă se adună oamenii, orașul, toți cei din zonă, în cinci ani de zile luăm campionatul!”, a spus Florin Manea la ProSport LIVE.

După ce s-a trecut la planul „low-cost”, UTA a reușit să-i convingă, deocamdată, doar pe Marius Curtuiuș, Cătălin Hlistei, Norbert Polgar și Richard Filaret, dintre jucători seniori din lot, să continue în „alb-roșu”. Primele noutăți sunt portarul Roberto Bodea (ex Gloria Lunca Teuz Cermei), mijlocașii Darius Buia (ex Gloria Lunca Teuz Cermei) și Mihai Petra (ex ASA Târgu Mureș) și atacantul David Popa (ex Birmingham City).

12 este locul ocupat de UTA la finalul primei părți a sezonului Ligii 2, după 21 de etape. Cu cele 25 de puncte acumulate, echipa arădeană este la doar cinci puncte peste ultimele două retrogradabile și la 17 distanță de locul 3, ocupat de Chindia, cel care ar duce la barajul de promovare. În ultimele două sezoane, UTA a încheiat, de fiecare dată, pe locul 3, ratând accederea în Liga 1 în barajele cu FC Voluntari, respectiv ACS Poli Timișoara.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 Jan. 2018, 13:29 Campionat
Pe aceeași temă