EXCLUSIV | Motivul pentru care Paul Batin a dispărut din echipa Concordiei Chiajna. „A preferat să nu arunce o umbră asupra carierei sale”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 13:32 Campionat

Concordia Chiajna nu s-a mai bazat în ultimele cinci meciuri pe cel mai important jucător al ei, Paul Batin (32 de ani), și nu o va mai face nici de acum înainte. Atacantul originar din Baia Mare n-a mai ajuns „la nivelul la care el voia să se ridice”, astfel că a ajuns la un acord cu conducerea clubului pentru încetarea contractului începând cu 1 decembrie 2019. Batin a evoluat în nouă jocuri în acest sezon și a marcat patru goluri pentru Concordia.

Președintele executiv al Concordiei Chiajna, Auraș Brașoveanu, a explicat absența lui Paul Batin din lotul echipei din ultimele meciuri.

„Paul Batin, din motive personale, cu 1 decembrie își întrerupe contractul cu Concordia Chiajna. El a avut niște probleme, nu neapărat de sănătate generală, cât sportivă, de musculatura, din cauza efortului, care l-au împiedicat să mai poată evolua. Nu se mai putea ridica la nivelul la care el voia să se ridice. Se refăcea foarte greu, abia pe miercuri își revenea. Nu era la capacitate fizică maximă și a preferat să nu arunce o umbră asupra carierei sale cu evoluții mai puțin convingătoare. A avut o discuție cu antrenorul și a preferat să meargă să facă niște controale”, a spus Brașoveanu pentru Liga2.ro.

Paul Batin se întorsese la începutul lunii septembrie 2019 la Concordia Chiajna după șapte luni, perioadă în care a jucat în prima ligă din Cipru, la Doxa. Pentru ilfoveni a jucat între 2017-2018, într-un sezon și jumătate de Liga 1. În cariera sa a mai evoluat pentru UTA, Gaz Metan, CFR Cluj (în două rânduri), Pandurii (în două rânduri), FC Brașov, FC Botoșani, Dinamo și Miedz Legnica (Polonia).

Ultimul meci în care Paul Batin a evoluat pentru Concordia Chiajna a fost cel cu Ripensia, pierdut cu 1-2 la Timișoara, pe 2 noiembrie, în etapa a 15-a, când a fost integralist.

Batin a evoluat în 9 meciuri pentru Concordia Chiajna în acest sezon, în toate începând ca titular și în cinci dintre ele fiind înlocuit, și a marcat patru goluri, cu Argeș (1-1), SCM Gloria Buzău (1-2), Metaloglobus (1-1) și FK Csikszereda (1-0).

Cu cele patru goluri, Batin era al doilea golgheter al echipei în acest campionat, după fundașul Alexandru Albu, care are cinci reușite. Pe locul 3 este Bilal Bari, cu două reușite, în timp ce Alexandru Stănică, Costin Ciucureanu, Lucian Ion, Ionuț Păun și Eugen Nica au câte un gol.

La finalul turului, Concordia Chiajna ocupă locul 16, ultimul retrogradabil, cu 21 de puncte. În etapa următoare, Concordia va sta, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica, iar în runda a 21-a, a doua a returului și ultima programată în acest an, ilfovenii o întâlnesc pe teren propriu pe Rapid.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Concordia Chiajna

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă