EXCLUSIV | Gesturi incredibile ale fanilor timișoreni. Ce au putut face după ce au luat bătaie de la rivalii dinamoviști

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 10:31 Campionat
EXCLUSIV | Gesturi incredibile ale fanilor timișoreni.** Ce au putut face după ce au luat bătaie de la rivalii dinamoviști

Săptămâna trecută, una din știrile care au ținut capul de afiș al site-urilor sportive și nu numai a fost cea despre bătaia între fanii lui Dinamo și cei ai Timișoarei. Cum scandalul s-a lăsat cu opt suporteri ai „câinilor” reținuți pentru 24 de ore, era de așteptat ca lucrurile să degenereze într-un mod negativ. Nu s-a întâmplat așa, pentru că viața „ultras” are propriile legi pe care mulți dintre noi nu le putem înțelege, iar ProSport vă spune întreaga poveste ce a urmat bătăliei.

În înregistrarea video de mai sus, se poate vedea cum două grupuri de suporteri își împart pumni, picioare și inclusiv scaune în cap. Pe terenul de luptă, fanii dinamoviști au fost cei care au reușit să biruiască, dar la final, cel puțin conform regulilor lumii din care fac parte, timișorenii au fost cei care au ieșit cu fruntea sus grație gesturilor pe care le-au făcut față de rivali în ciuda conflictului fizic din care au ieșit cu coada între picioare.

În drum spre Arad, acolo unde urmau să înfrunte UTA în Cupa României, „câinii” s-au oprit la Timișoara pentru o răfuială cu rivalii istorici ce reprezintă cel mai important oraș din Banat. Bătaia a fost urmată de o intervenție a Poliției, care i-a reținut pentru 24 de ore pe huligani, decizie care părea să deschidă drumul unui destin mai aspru pentru roș-albi.

I-au scăpat de arest și le-au dat și mâncare

Nu a fost așa, pentru că cei care i-au salvat au fost chiar rivalii timișoreni. Conform informațiilor obținute de ProSport, aceștia au refuzat să depună plângere împotriva dușmanilor de pe terenul de luptă și, astfel, „câinii” au putut să simtă aerul libertății după ce mandatele de reținere au expirat.

Dacă asta ar fi fost tot poate lucrurile nu ar fi fost chiar așa impresionante, dar datele pe care ProSport le-a strâns din ambele tabere sunt cu totul surprinzătoare. De parcă refuzul de a colabora cu autoritățile nu era destul, timișorenii au făcut și un alt gest față de dinamoviști. Fanii „violeților” le-au oferit rivalilor aflați în arest mâncare și au avut grijă ca aceștia să nu resimtă prea tare vitregiile pe care lipsirea de libertate le aduce cu ea. Pentru că așa e lumea ultras și noi, cei mulți, nu avem cum s-o înțelegem.

Articol scris de Nicu BĂ‚DESCU

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 10:31 Campionat
Pe aceeași temă