EXCLUSIV | Cristian Lupuț nu crede că Liga 2 se va relua prea curând: „Pandemia nu a atins vârful până acum.” Explicațiile antrenorului echipei Viitorul Pandurii

Autori: Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ Publicat: 25 Mar. 2020, 14:51 Actualizat: 25 Mar. 2020, 14:58 Campionat
EXCLUSIV | Cristian Lupuț nu crede că Liga 2 se va relua prea curând: „Pandemia nu a atins vârful până acum.”  Explicațiile antrenorului echipei Viitorul Pandurii

Cristian Lupuț (42 de ani), antrenorul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu crede că Liga 2 se va relua în viitorul apropiat. Din cauza pandemiei de coronavirus care evoluează negativ de la o zi la alta inclusiv în România, meciurile de fotbal au fost suspendate, iar antrenorul consideră că situația va persista și în următoarele săptămâni.

După aprecierile lui Cristian Lupuț, cea mai optimistă dată la care Liga 2 s-ar putea relua este începutul lunii iunie. Acesta este sceptic cu privire la data orientativă adusă în discuție de Federația Română de Fotbal, 16 aprilie pentru reluarea antrenamentelor și 16 mai pentru reluarea meciurilor.

„Este foarte greu să cred că se va relua, după tot ce am văzut că se întâmplă la ora asta în România, în toată Europa. Mi-e greu să spun ce se va întâmpla, nici nu știu. Din punctul meu de vedere, la ce văd că e în țară acum… s-a dat o dată de 16 aprilie, dar nu cred că se poate juca. Vârful pandemiei nu a ajuns. Peste câteva săptămâni va fi. Va mai dura după două-trei săptămâni ca să coboare, asta ar însemna mijlocul lui mai. După câteva săptămâni să pui jucătorii la punct, fizic. Sincer, e foarte greu să spunem concret când se poate relua.

Așteptăm să vedem care o să fie decizia Federației Române de Fotbal, când putem relua antrenamentele, când se poate relua competiția. Am vorbit cu cei din conducere, dar trebuie să știm ceva sigur. Să vedem cum ne organizăm. Asta dacă mai începem, nu se știe deocamdată nimic. Preparatorul le-a dat program jucătorilor, încercăm să ne auzim pe grup, pe WhatsApp. Trebuie să rămână în tonus. În fiecare seară, preparatorul fizic și alți oameni din staff monitorizează totul”, a spus Cristian Lupuț pentru Liga 2.ro.

Viitorul Pandurii ocupă locul 10 în Liga 2 după 24 de etape, cu 33 de puncte, fiind la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Farul Constanța, echipe care stau mai bine, însă, la golaveraj.

În România, coronavirusul a infectat, până la publicarea acestui articol, 906 persoane, 86 s-au vindecat, iar 13 au murit.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Autori: Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ Publicat: 25 Mar. 2020, 14:51 Actualizat: 25 Mar. 2020, 14:58 Campionat
Pe aceeași temă