EXCLUSIV: Callatis s-a retras din nou și definitiv!

21 Aug. 2012, 07:00 Campionat
EXCLUSIV:** Callatis s-a retras din nou și definitiv!

Telenovela de la malul mării a mai durat doar până ieri. Dacă în ziua țintarului Ligii a II-a s-a luat decizia de către autoritățile locale să se continue activitatea la Mangalia în al doilea eșalon, de luni totul e istorie. După 50 de ani de la fondare, Callatis Mangalia spune adio fotbalului, primarul fiind cel care a semnat sentința finală.

Motivul principal îl constituie datoriile echipei estimate a fi de 13 miliarde de lei vechi, sumă care urmează a se imputa vechii conduceri a clubului. Din informațiile pe care le avem la această oră, se pare că autoritățile locale vor să îi dea în judecată pe cei care au fost la cârma Callatisului pentru a recupera suma mai sus amintită.

Vestea desființării a căzut ca un trăsnet, în condițiile în care speranța de a vedea în continuare fotbal de Liga a II-a înmugurise în rândul suporterilor echipei după ce antrenamentele se reluaseră și se discutase o colaborare cu Academia Hagi de unde urmau să fie înregimentați în jur de 10-12 jucători. Din acest moment, fotbalul va mai trăi la Mangalia doar în Liga a IV-a, acolo unde evoluează Grupul Școlar Ion Bănescu, dar și noua echipă Municipal Mangalia, la care se pare că se va implica Primăria.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu grupele de juniori, acolo unde existau niște copii talentați la grupele pregătite de Bănică Oprea, Cristi Petcu și nu numai. Cât despre echipa de seniori, notificarea FRF despre retragere se face în zilele care urmează.

În prima etapă, Callatisul ar fi trebuit să se deplaseze la Slobozia, acolo unde ar fi dat piept cu echipa locală antrenată de Marin Dună. În plus, în Cupa României, echipa din Mangalia urma să joace un mare derby contra Farului Constanța

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

21 Aug. 2012, 07:00 Campionat
Pe aceeași temă