EXCLUSIV | Alexandru Pelici nu a făcut deplasarea cu Ripensia la Buzău și i-a anunțat pe jucători că pleacă. Reacția președintelui clubului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Dec. 2019, 19:33 Campionat
EXCLUSIV | Alexandru Pelici nu a făcut deplasarea cu Ripensia la Buzău și i-a anunțat pe jucători că pleacă.** Reacția președintelui clubului

Final de an incandescent la Ripensia Timișoara. Nu doar Adrian Zaluschi și Marius Fotescu se despart de echipă, ci și Alexandru Pelici. Antrenorul principal nu a făcut deplasarea cu echipa la Buzău, pentru jocul de sâmbătă, informație confirmată de președintele Dumitru Mihu, care spune, totuși, că Pelici mai are contract cu clubul.

Aparent, Alexandru Pelici le-a comunicat jucătorilor că pleacă printr-un mesaj pe grupul echipei, în care le mulțumește pentru tot. Din punct de vedere al antrenorului, este o demisie, în mod evident.

Până la ora publicării textului, Alexandru Pelici nu a răspuns apelurilor telefonice. Liga2.ro a stat însă de vorbă cu Dumitru Mihu, care a detaliat ce s-a petrecut. Președintele și principalul finanțator al Ripensiei spune că i-a cerut timișoreanului să fie și manager.

„Am avut o discuție ieri seară. Mi-am exprimat dorința de a avea un manager la echipă, pentru că, atunci când l-am adus pe Alex Pelici, am spus că vreau un manager și un proiect pe termen lung. Dânsul dorește să fie doar antrenor. Dar vom vedea zilele viitoare ce va fi. El mai are contract șase luni cu noi. Până la discuția de aseară, urma să facă deplasarea la Buzău”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Balanțul cheltuieli-popularitate, nesatisfăcător pentru conducătorul clubului. Sorin Bălu, noul antrenor?

Dumitru Mihu nu a vrut să detalieze ce ar mai fi trebuit să facă Alexandru Pelici în plus pentru a fi manager, față de ce făcea în club. Totuși, președintele a punctat că și-ar fi dorit ca antrenorul să fie mai prezent în mass-media, pentru ca Ripensia să crească și în planul imaginii.

„Fotbalul este un spectacol și trebuie să avem și spectatori. Eu nu-mi doresc un proiect pe termen scurt, pentru că noi suntem o echipă privată, nu avem bani publici. Nu putem să facem fotbal doar pentru fotbaliști și antrenori, cu bani mulți”, a mai precizat Mihu.

Un zvon din Timișoara spune că în locul lui Alexandru Pelici ar putea veni Sorin Bălu, actualul antrenor al CSC Dumbrăvița, echip[ din Liga 3, cel care i-a fost secund la ACS Poli lui Ionuț Popa în prima ligă, alături de Octavian Benga, antrenorul actual al ASU Poli. Întrebat de această variantă, Mihu a râs și a spus că va vorbi mai mult săptămâna viitoare.

Ripensia își încheie meciurile din acest an sâmbătă, pe terenul echipei SCM Gloria Buzău, cu un joc care începe la ora 11:00. Ripensia e pe locul 14, cu 23 de puncte, la doar două lungimi peste Concordia Chiajna, ultima clasată pe locurile retrogradabile..

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Dec. 2019, 19:33 Campionat
Pe aceeași temă