Etapa debuturilor! Și Energeticianul a trimis pe teren, la meciul cu ASU Poli, un jucător de 16 ani. Cum îl descrie Andone pe puști și ce planuri are pentru pauza de iarnă

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 16:14 Campionat
Etapa debuturilor!** Și Energeticianul a trimis pe teren, la meciul cu ASU Poli, un jucător de 16 ani. Cum îl descrie Andone pe puști și ce planuri are pentru pauza de iarnă

Ultima etapă a Ligii 2 programată în 2018 a determinat mai mulți antrenori să dea ocazia mai multor puști să debuteze la acest nivel. Ionuț Popa l-a trimis pe final în meciul SSC Farul – UTA pe Cătălin Vulturar, un mijlocaș ofensiv de doar 14 ani și nouă luni, în timp ce Cosmin Petruescu l-a utilizat în partida ASU Politehnica – Energeticianul pe Denis Radu, un copil de 15 ani și nouă luni.

Tot în acest joc de la Timișoara, la Energeticianul, Bogdan Andone l-a trimis pe teren, în prelungiri, pe Vladuț Vasile Buțurcă (născut pe 1 ianuarie 2002). Acesta este un junior din Valea Jiului care are doar 16 ani. Vlad este fratele lui Alex Buțurcă, fost jucător la Lupeni, iar calitățile sale nu au trecut neobservate.

A venit de la Lupeni la Jiul, unde doi ani de zile a fost pregătit și îndrumat de antrenorul Damian Militaru, iar mai apoi a plecat la Școala de Fotbal de la Târgu Jiu. „Este un copil foarte talentat, a fost și la selecții pentru loturile naționale. Mă bucur că a fost luat la Energeticianul”, a spus Damian Militaru.

Încântat de calitățile jucătorului s-a arătat și Bogdan Andone. „Am avut patru copii la antrenamente, iar eu l-am oprit pe Buțurcă. Este un mijlocaș ofensiv cu calități. De altfel, sunt adeptul de a promova cât mai mulți jucători tineri, cu potențial și de perspectivă. La Timișoara a jucat în ultimele trei minute de prelungire. E un lucru important pentru viitorul lui fotbalistic, a spus Bogdan Andone.

S-a intrat în vacanță

Altfel, Energeticianul a intrat în vacanță până pe data de 14 ianuarie. Antrenorul Bogdan Andone a anunțat că are nevoie de întăriri pe toate posturile.

„Trebuie să ne completăm posturile deficitare, să ne facem un lot de 23 de jucători. Cu mine la echipă țin să le mulțumesc jucătorilor care au dus greul în aceste etape. Am jucat cu un lot destul de restrâns numeric, care a dat dovadă de caracter până la ultimul meci. Sunt conștient că se putea mai mult și am pierdut puncte important la Ripensia ori UTA”, a punctat Andone.

Energeticianul a încheiat prima parte a sezonului pe locul 8, cu 29 de puncte, la egalitate cu UTA, însă arădenii au un golaveraj inferior. Obiectivul cerut de finanțatorul Nicolae Sarcină era însă promovarea. În 21 de etape, echipa de la Petroșani a câștigat opt meciuri, a remizat în cinci și a pierdut altele opt. În această perioadă, formația a fost antrenată de patru antrenori: Cristian Dulca, Goerge Zima, Marin Tudorache și Bogdan Andone.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 10 Dec. 2018, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă