Egali de la punctul cu var

Mihai Andries 19 Nov. 2012, 12:23 Campionat

Echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Felix a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 1-1, sâmbătă, pe teren propriu, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, în compania formației vâlcene Damila Măciuca, una dintre cele două revelații ale turului de campionat din seria vestică a Ligii a II-a.

După un început mai bun al oaspeților, care în minutul 3 au expediat un șut de la 22 de metri prin Adrian Popa, puțin pe lângă poarta lui Miron, încet, elevii antrenorului Călin Moldovan au pus stăpânire pe joc și, în minutul 7, Mintaș a trimis peste poartă de la marginea careului, iar în minutul 12, în urma unei incursiuni a lui Scvarczkopf, acesta a șutat de la 22 de metri, din poziție centrală, dar portarul Dragoș Geantă a reușit să rețină.

Deși au avut o anumită dominare, jucătorii gazdă nu au reușit să pună în pericol poarta adversă, oaspeții replicând tăios pe contraatac. În minutul 29, D. Muntean a șutat din unghi pe lângă poartă, iar două minute mai târziu, Scvarczkopf a trimis din întoarcere, de la 17 metri, puțin peste bara transversală.

În minutul 32, antrenorul Călin Moldovan a fost nevoit să efectueze prima modificare, trimițându-l în teren pe C. Roșu, în locul lui Haș, acesta din urmă, părăsind terenul după o accidentare. La două minute de la intrare, C. Roșu a avut o incursiune periculoasă în careul oaspeților, dar a fost blocat în ultimul moment de portarul D. Geantă.

În penultimul minut al primei reprize însă, Albert Voinea de la oaspeți a obținut o lovitură de la 11 metri, după ce fundașul stânga Adam Achim a intervenit neregulamentar în careu asupra lui. Arbitrul Sergiu Popa, din Aiud, i-a acordat cartonașul galben și a dictat penalty pentru oaspeți. Lovitura de pedeapsă a fost executată de același Albert Voinea, acesta izbutind să deschidă scorul.

În repriza a doua s-a jucat ceva mai dârz, cu Luceafărul mai insistent, însă prima ocazie tot oaspeților le-a aparținut și în această parte, prin Albert Voinea, care a șutat de la 17 metri, periculos, dar a scos în ultimul moment Bogdan Miron. Deși au avut posesia, gazdele nu au reușit să se apropie periculos de poarta adversă, în timp ce pe contraatac vâlcenii au rămas periculoși. În minutul 72, Bogdan Geantă, intrat în minutul 64, a avut o șarjă ofensivă pe stânga și a șutat în diagonală din marginea careului, dar pe lângă poartă.

În minutul 74, tehnicianul Călin Moldovan l-a trimis în teren însă pe Zeno Bundea și aceasta s-a observat imediat, fiindcă au apărut și ocaziile la poarta Damilei. În minutul 76, Bundea i-a trimis în careu lui N. Roșu, care a fost faultat de Eduard Stoica. Arbitrul i-a arătat cartonașul roșu vâlceanului și a dictat lovitură de pedeapsă pentru gazde, transformată de același N. Roșu.

Deși pe final au forțat golul victoriei, bihorenii nu au mai avut luciditatea necesară pentru a înscrie și golul doi, încheind la egalitate, scor 1-1, un joc, care, până la urmă, a mulțumit pe toată lumea.

„A fost un joc echilibrat. Nu au fost prea multe ocazii clare de a se marca. Am intrat la pauză cu un avantaj, zic eu, bun, de 1-0, printr-un gol înscris pe final de repriză, care ar fi trebuit să ne dea mult mai multă încredere în repriza a doua. Ar fi trebuit să avem o posesie mai bună, să încercăm să conducem jocul, dar din păcate, unii dintre jucătorii mei astăzi nu au fost chiar la nivelul pe care mi l-aș fi dorit eu”, a declarat, la final, tehnicianul orădean al oaspeților, Erik Lincar.

De partea cealaltă, antrenorul Luceafărului, Călin Moldovan a spus: „A fost un joc echilibrat, așa cum ne-am așteptat, cu o echipă din partea superioară a clasamentului. Din nou, ca de multe alte ori, la prima greșeală am fost taxați. Am luat gol în minutul 44, de la un adversar care totuși nu ne-a pus probleme, nu ne-a pus poarta în pericol. În prima repriză jocul a fost mai echilibrat, oricum știam desre ei că în meciurile din deplasare au fost mult mai puternici în prima repriză. Am încercat să nu le oferim această ocazie de a fi periculoși, dar am greșit o dată și am fost taxați. În repriza a doua am dominat categoric, dar n-am avut luciditatea necesară și au apărut niște greșeli tehnice, de transmitere, și de aceea nici nu am reușit să avem foarte multe ocazii de gol”.

Luceafărul Felix – Damila Măciuca 1-1 (0-1)
Au marcat: N. Roșu (min. 77 – 11 m) / A. Voinea (min. 44 – 11 m)

Luceafărul: Miron – D. Muntean, Letan (cpt.), Mintaș, A. Achim – Pocean – Blănaru (min. 78 I. Pantea), Haș (min. 32 C. Roșu), Svarczkopf, N. Roșu – G. Popescu (min. 74 Bundea).
Antrenor: Călin Moldovan

Damila: D. Geantă – Samson, A. Stoica, Posteucă (min. 45 Melcea), E. Stoica (min. 76 eliminat) – M. Iordache, Lircă (min. 90+1 Militaru), I. Stoica (cpt.), A. Popa – A. Voinea, Codin (min. 65 B. Geantă). Antrenor: Erik Lincar

Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Ferencz Tunyogi (Zalău)

Text și foto: eBihoreanul

Mihai Andries 19 Nov. 2012, 12:23 Campionat
Pe aceeași temă