Egal tot mai apăsător pentru Pandurii! Bogoi vede partea plină a paharului, Augustin Călin e mulțumit cu punctul luat de Balotești

Obligată să câștige restanța din etapa a 26-a cu contracandidata CS Balotești, pentru a nu-și compromite șansele de salvare, Pandurii Târgu Jiu a obținut doar o remiză astăzi, scor 1-1, pe terenul din Motru, și a rămas în subsolul clasamentului, pe ultimul loc.

Începutul jocului a fost favorabil gazdelor, care au deschis scorul în secunda 70, prin Adrian Șut, acesta învingându-l pe portarul advers printr-o frumoasă execuție, de la 17 metri. Echipa antrenată de Adrian Bogoi a dominat clar prima repriză, însă n-a reușit să mai valorifice ocaziile avute. A mai înscris, într-adevăr, un gol, dar acesta a fot anulat, pe motiv de offside, în minutul 27, când George Tudoran izbutise să trimită balonul în plasă.

Având în prima repriză un singur șut pe spațiul porții, și acela izbutit tocmai în minutul 39, de Lucian Ion, oaspeții au ieșit mult mai deciși de la cabine, iar, în minutul 49, Ovidiu Herea a trimis balonul în plasă, însă golul a fost anulat, tot pe motiv de offside. Același experimentat Herea a izbutit în cele din urmă să egaleze, în minutul 69, când, pe contraatac, a trimis balonul pe lângă portarul Răzvan Stanca.

Finalul a fost unul tensionat, iar în minutul 3 al prelungirilor, Brian Lemac l-a lovit cu capul în ceafă pe Alexandru Gheorghe, care întârzia repunerea balonului în joc, gest pentru care atacantul gorjenilor a văzut cartonaș roșu. 

S-a încheiat 1-1 și Pandurii a obținut primul punct, după patru etape de secetă. 

Bogoi: „Nu schimbă prea mult datele problemei această remiză. Lemac va plăti

„Am avut multe ocazii, în special în prima repriză. Din păcate, pentru noi, s-a terminat 1-1. Aveam nevoie de cele trei puncte, dar nu schimbă prea mult datele problemei această remiză. Mai sunt etape de disputat, dar va trebui să câștigăm meciurile de acasă. Lemac va plăti pentru gestul său. Trebuia să-și vadă de jocul lui”, a spus antrenorul Adrian Bogoi.

Sâmbătă, Pandurii nu va juca, dar va lua cele trei puncte, după ce adversara Olimpia Satu Mare s-a desființat.

Călin: „Un punct foarte important pentru noi”

Alta a fost atmosfera în tabăra ifvovenilor, care, după acest rezultat, au păstrat distanța de șase puncte, față de gorjeni. „Felicit adversarii pentru jocul prestat. Ne-au surprins cu vivacitatea lor, cu agresivitatea lor, chiar prin posesie. Mă și întrebam, pe parcursul primei reprize, cum poate o asemenea echipă să fie în subsolul clasamentului. Ne-au dominat clar în prima parte. În repriza secundă ne-am dat și noi seama ce avem de făcut și am reușit să egalăm. Am mai avut și un gol anulat, pe nedrept, zic eu. După cum a decurs prima repriză, e clar că nu e echitabil rezultatul. Noi suntem o echipă pragmatică, nu prea ne intereseză să facem spectacol, ci să obținem puncte. Acest egal e foarte important pentru noi, fiindcă e obținut pe terenul unei echipe bune, cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării”, a declarat antrenorul Augustin Călin. 

Echipa sa a adunat șapte puncte în ultimele trei etape și se menține deasupra liniei retrogradabile, pe locul 14, după ce a depășit retrasa ASA Târgu Mureș.

PANDURII TÂRGU JIU – CS BALOTEȘTI   1-1
Adrian Șut 2′ / Ovidiu Herea 69′

Rz. Stanca – Băjan, Turda, Celea, Cr. Munteanu (cpt.) – D. Pîrvulescu (Maxin 73′), Raiciu, Brînzan, Șut – C. Ionică, Tudoran (B. Lemac 52′)
Rezerve neutilizate: Moga – Vodă, Cenaj, Goșa, Dănescu
Antrenor: Adrian Bogoi
Eliminat: Brian Lemac 90+3′ (roșu direct)

Eșanu – C-tin. Dedu (Al. Gheorghe 67′), Flămânzeanu, Marciuc, N. Filip – M. Neagu (Cl. Herea 46′), Ov. Herea, L. Ion (cpt.), C. Mihai (P. Ioniță 85′) – Eug. Nica, Val. Andrei
Rezerve neutilizate: Iordan – Mirescu, C. Novac, F. Paraschiv
Antrenor: Augustin Călin

Stadion: Minerul (Motru); Spectatori: 150; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Casian Băla și Alina Mihoc (ambii din Arad).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă