„E clar că sunt probleme.” Țălnar recunoaște că FC Brașov trece printr-o criză. În retur, „stegarii” au scos două puncte din 12 posibile

Marius ANGHEL 07 Mar. 2017, 15:34 Campionat

După un tur foarte bun de campionat în care „stegarii” au ținut aproape de liderul Juventus București, FC Brașov s-a prăbușit efectiv în startul returului. Din cele patru etape disputate în retur, „stegarii” au obținut doar două puncte din 12 posibile, situație nemaiîntâlnită la echipă în acest campionat.

Problemele au apărut încă din primul meci al returului, acel 1-1 de pe „Tineretului” cu Sepsi, după un meci în care covăsnenii puteau chiar obține victoria, ținând cont că elevii lui Țălnar au terminat meciul în corzi. A urmat eșecul de la București, 1-2 cu Juventus, un meci destul de echilibrat, pierdut pe final. Criza s-a prelungit și în primele două meciuri din 2017. Mai întâi, „stegarii” au pierdut primul meci pe „Tineretului” în acest campionat, 1-2 cu Olimpia Satu Mare, iar runda trecută, brașovenii s-au întors doar cu un punct de la Călărași, 1-1 cu formația pregătită de Adrian Mihalcea.

Cum era de așteptat, această serie neagră nu avea acum să nu tensioneze atmosfera și așa încărcată din vestiarul „stegarilor”. Cum jocul e clar că scârțâie serios, iar echipa pierde ușor dar sigur contactul cu primele două clasate, nu se anunță o perioadă liniștită la FC Brașov.

Blocaj psihic

Antrenorul Cornel Țălnar recunoaște criza prelungită și consideră că este vorba de un blocaj psihic la echipă. „E clar că sunt probleme, aș zice mai degrabă că este un blocaj psihic. Toate problemele din această iarnă cu care ne-am confruntat se resfrâng asupra echipei. Să dea Dumnezeu să primim o veste bună de la CNSL, că ne-am săturat de atâtea amânări. În cazul unui verdict favorabil vom avea liniștea necesară să pregătim meciul cu UTA, unul extrem de important”, a spus Cornel Țălnar.

Arbitraj dezastruos la Călărași

Tehnicianul Brașovului a pus semieșecul din meciul de la Călărași și pe seama arbitrajului lui Adrian Ilyeș. „Am revăzut meciul de la Călărași și acum pot spune că am avut parte de cel mai dezastruos arbitraj din acest campionat. Pe lângă penaltiul neacordat în repriza a doua la Istrati, au fost și alte decizii în defavoarea noastră. Ce poți să mai spui, e adevărata zicala, «la omul sărac nici boii nu trag»”, a comentat Cornel Țălnar.

Au avut două zile libere

Profitând de faptul că în runda a 24-a FC Brașov va sta, pentru că Unirea Tărlungeni s-a retras din campionat, Țălnar le-a acordat jucătorilor două zile libere după meciul de la Călărași. Astfel, primul antrenament din această săptămână este programat în această după-amiază. Următorul meci din campionat al „stegarilor” va fi derbiul cu UTA, care se va disputa la sfârșitul săptămânii viitoare, pe terenul echipei antrenate de Laurențiu Roșu.

L-au vrut pe Lucian Goian

Ținând cont că defensiva nu a funcționat în primele două meciuri din acest an, cei de la FC Brașov au încercat să dea lovitura prin aducerea fundașului central Lucian Goian, cel care a mai jucat în trecut la echipa brașoveană.

Lucian Goian (34 de ani) este în acest moment liber de contract după ce a încheiat aventura indiană, țară unde a jucat la Mumbai City. După ce s-a interesat de situația de la FC Brașov, fundașul nu a mai continuat discuțiile, astfel că nu va veni la Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Alexandru BOTEZATU

Marius ANGHEL 07 Mar. 2017, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă