Dunărea, pe val! Echipa lui Pustai câștigă și cu Viitorul Pandurii, după un final „pe muchie de cuțit”. Fostului antrenor de la Pandurii nu i-a plăcut ce a auzit la Târgu Jiu

Dunărea Călărași s-a impus, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii 2, cu 3-1 în deplasarea de la Viitorul Pandurii și a stricat debutul echipei gorjene pe noul stadion din Târgu Jiu. După acest succes, fosta prim-divizionară din sezonul trecut a ajuns la patru partide la rând fără înfrângere, interval în care a bifat trei victorii.

„Am avut un început bun de partidă. E adevărat că am beneficiat și de acea eliminare, care a dus ulterior la deschiderea scorului. Am făcut apoi 2-0, puteam să închidem și jocul, fiindcă am avut câteva ocazii mari, dar echipa gazdă nu a renunțat la luptă, chiar dacă era în inferioritate. Meciul a fost pe muchie de cuțit, mai ales pe final, care a fost destul de incins”, a declarat antrenorul Cristi Pustai.

După acest succes, echipa sa a urcat pe locul 12, la 6 puncte de locul 3, care duce la barajul pentru promovarea în Liga 1. Pustai s-a ferit să vorbească însă despre șansele echipei sale la podium: „Eu mereu cred, chiar și când am avut doar doi jucători în lot. E o situație pe care mi-am asumat-o, când am acceptat să vin la Călărați. Acum, e important să creeam o echipă, dar pentru asta e nevoie de două-trei perioade de transferuri. Momentan, sunt mulțumit când legăm rezultate pozitive. Am avut o serie negativă de lapte jocuri, acum începem să legăm victorii. Din păcate, ni s-au luat șase puncte obținute pe teren (n.r. – cu „U” Cluj, fiindcă a utilizat un jucător în stare de suspendare, și Daco-Getica, deoarece adversara s-a retras din campionat înainte de finalul turului).”

Dunărea a contestat dreptul de joc la Târgu Jiu al celor de la Viitorul Pandurii

Întrebat despre contestația făcută la începutul partidei de echipa sa în privința legalității contractului dintre Viitorul Pandurii și Primăria Târgu Jiu, proprietarul arenei, Pustai a răspuns sec: „Întrebați-i pe conducători. Ei sunt cu regulamentele, eu cu antrenatul echipei”.

Principalul creditor al „originalei” Pandurii, Marin Condescu, a anuntat zilele trecute că nicio echipă nu poate folosi gazonul fără acordul echipei Pandurii, lucru făcut public și printr-un comunicat de presă emis de gruparea gorjeană. Contestatia va fi analizată, probabil marți, de comisia de specialitate din cadrul FRF. Oricum, Dunărea Călărași a câștigat partida.

Îl leagă amintiri plăcute de originala Pandurii

În final, Pustai s-a arătat indignat de faptul că pe stadionul de 30 de milioane de euro se joacă doar meciuri de Liga 2.

„Din păcate, pe acest stadion ar trebui să joace o echipă de Liga 1. Să sperăm că timpul le va rezolva pe toate. A fost un pic ciudat să aud din tribune >, știind că nu e vorba despre Pandurii la care am antrenat eu. Am avut aici cea mai frumoasă perioada a vieții mele (n.r. – echipă cu care a fost vicecampion al României în 2013 și cu care a jucat în grupele Europa League) și revin cu plăcere mereu la Târgu Jiu”, a mai spus Cristian Pustai.

Cu 19 puncte acumulate în 14 meciuri în 16 etape, Dunărea Călărași ocupă locul 12 în Liga 2, iar în runda intermediară joacă miercuri, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu Campionii FC Argeș (locul 8, 22 puncte).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă