Dunărea Călărași s-a întors fără punct de la Buzău și a căzut din nou pe poziție retrogradabilă. Pustai: „N-am scăpat exact de ce ne-a fost frică”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 14:16 Campionat

După o serie de patru meciuri consecutive în care n-a pierdut și a dat senzația că e capabilă să intre în lupta pentru promovare, Dunărea Călărași a încasat săptămâna trecută două eșecuri și a ajuns din nou pe loc retrogradabil. După 1-2 pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, miercurea trecută, echipa lui Cristian Pustai a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu 3-1 de SCM Gloria Buzău. Fosta prim-divizionară a căzut pe locul 16, care duce în Liga 3.

Cristian Pustai: „Am arătat rău, ca o echipă resemnată”

Buzoienii au deschis scorul din minutul 33, prin Bogdan Chipirliu, iar chiar înainte de pauză au punctat și prin Cristian Balgiu (45) și și-au făcut o partea a doua a jocului mult mai liniștită. La scurt timp după reluarea meciului, Chipirliu (55) l-a învins din nou pe Krell, astfel că soarta partidei era deja stabilită. Bogdan Rusu (90) a mai dat Dunării speranțe de doi bani, după reușita sa din finalul jocului.

După meci, antrenorul Cristian Pustai a remarcat greșelile inadmisibile făcute de jucătorii săi și faptul că de ceea ce s-a temut nu a scăpat.

„A fost un meci greu. Veneam după o înfrângere pe teren propriu pe care n-am știut s-o gestionăm cum trebuie. Știam că întâlnim o echipă masivă, periculoasă la fazele fixe. Și, exact de ce ne-a fost frică, n-am scăpat. Am primit două goluri din fază fixă, plus primul gol, pe o greșeală inexplicabilă, pentru că am avut posesie și, dintr-o pasă lungă, Chipirliu a scăpat de la centrul terenului. E o greșeală inadmisibilă a întregii linii de apărare.

Dacă la pauză, contrar cursului jocului, îmi permit să spun lucrul ăsta, m-am dus la vestiar și le-am zis, la 2-0, că am jucat bine, dar am ratat foarte mult, după meci pot să spun, după o a doua repriză încheiată 1-1, că am arătat rău, ca o echipă resemnată. În momentul în care am primit și cel de-al treilea gol, era foarte greu să revenim în joc. Dar, mergem mai departe. Când ai trei ocazii singur cu portarul e greu să spui că poți obține mai mult, dacă nu poți să înscrii din situațiile clare. Era altceva dacă porneau noi cu 1-0, dar deja acesta este un clișeu. Rezultatul este cel trecut pe tabelă și mâine rămân punctele”, a spus Pustai la finalul jocului de la Buzău.

Patru meciuri rămase în acest an, toate pe teren propriu

Pentru Dunărea, până la finalul anului, urmează patru jocuri doar pe teren propriu: Metaloglobus, UTA, Farul și restanța cu Rapid. Pustai speră ca echipa sa să obținuă cât mai multe puncte până la pauza de iarnă.

„Va trebui să reflectăm repede, pentru că, la fotbal, timp să faci nuntă sau înmormântare nu prea este. Să trecem repede peste acest duș rece, pentru că în trei zile am pierdut două partide, și să revenim cât mai repede la rezultate mai bune. Ne așteaptă patru jocuri până la sfârșit pe teren propriu și să sperăm că vom obține multe puncte”, a mai declarat Pustai.

Cu 19 puncte acumulate în 16 jocuri, Dunărea Călărași se află abia pe locul 16 în Liga 2, pe poziție retrogradabilă. Următorul meci programat îl are sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Metaloglobus.

Foto și video: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă