Dulca, surprins mai mult de locul ocupat de echipa sa decât de cel pe care se află UTA. „Avem mari probleme de efectiv. UTA? Se va bate la promovare până la final”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 14:57 Campionat

Luceafărul Oradea nu trece printr-o perioadă foarte fericită, ocupând penultimul loc în clasament, cu doar trei puncte peste lanterna roșie deținută de Foresta Suceava. Cristian Dulca a preluat echipa de la Cornel Țălnar și încearcă să redreseze situația, obținând în etapa precedentă o victorie importantă pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare, după ce formația sa a fost condusă cu 1-0.

Însă, UTA nu poate privi cu lejeritate partida de sâmbătă, având în vedere că Luceafărul este o formație ce a arătat că poate presta un fotbal bun. „Înainte să fiu surprins de poziția UTA-ei din clasament, sunt surprins de locul pe care ne aflăm noi și trebuie să redresăm situația cât mai repede. Am arătat că putem juca un fotbal bun, dar am avut și ghinion. La Călărași am jucat foarte bine, ne-am creat ocazii bune de a marca, dar am fost învinși în minutul 92. Dar, au mai fost și alte partide în care am jucat bine, dar am cedat. Sigur, în primul rând, locul UTA-ei nu este în Liga 2-a. Acest club cu toată istoria ei, cu suporterii ei minunați trebuie să fie prezentă mereu în prima ligă. Noi avem mari probleme de efectiv, ne pun în dificultate accidentările, dar trebuie să ne regrupăm și să scoatem un rezultat cât mai bun la Șiria. Chiar dacă acum UTA nu trece prin cea mai bună perioadă a ei, eu sunt convins că la lotul pe care îl au, la situația financiară existentă, până la finalul campionatului această echipă se va bate din nou pentru promovare”, a declarat Dulca pentru Sport Arad.

Chiar dacă ambițiile celor două cluburi au fost mari la începutul campionatului, situația din clasament arată că sâmbătă vom vedea o partidă cu implicații în lupta pentru supraviețuirea în cel de-al doilea eșalon al fotbalului românesc. „Eu, la fel ca orice antrenor, nu pregătesc niciun meci cu gândul la egal, nu pot să merg să le spun jucătorilor mei că ne antrenăm să scoatem un punct. E clar că vreau victoria la Șiria, mai ales că eu am rămas cu acea zicală de la Rapid, care spune că prefer o bară frumoasă unui gol urât. Pregătim meciul de sâmbătă la victorie, avem nevoie de puncte”, a concluzionat fostul fundaș central.

Luceafărul nu se va putea baza la Arad pe Feher, Ciobanu și Tînc, toți cu probleme medicale.

Todea nu e îngrijorat de absența lui Florea și salută revenirea lui Grahovac: „Goluri am dat mereu, problema este că am și luat destul de multe”

Nici UTA nu va putea alinia doi atacanți de meserie în următoarele două partide oficiale. Cristian Todea a mărturisit ieri că Florea a primit repaus total de la medici până miercurea viitoare, în speranța că-și va reveni după entorsa de la genunchi, ce i-a întins și ligamentele.

În atari condiții, Marius Curtuiuș va fi din nou singurul „vârf de lance”, dar antrenorul „Bătrânei Doamne” nu e îngrijorat. „Încercăm să compensăm lipsa lui Florea aducând mai mulți jucători la finalizare. Cred că am și reușit acest lucru în ultimele trei meciuri, în care am dat 8 goluri. Problema este că am și luat destul de multe goluri, dar poate acestea sunt și cerințele și stilul la UTA, să ataci tot timpul, nu să aperi un 1-0 sau un avantaj minim”, a menționat, citat pentru Sport Arad Cristian Todea.

În „cheia” siguranței defensive, „Dulăul” salută revenirea pe teren a lui Branko Grahovac. „Este un portar cu mare experiență, cu multe meciuri în Liga 1, cu palmares, nici nu cred că are rost să vorbim despre valoarea sa. Fără el în poartă am avut unele probleme, este bine că accidentarea lui nu a fost pe atât de gravă pe cât s-ar fi crezut. Urmează ca mâine să aflăm exact care e și situația lui Barna, deocamdată el e indisponibil”, a menționat principalul arădenilor, care și-a dat acordul și pentru legitimarea mijlocașului canadian, Hanson Boakai, dar: „Rămâne de văzut cum se va rezolva cu actele, ultima discuție a fost să rămână. El continuă să se antreneze cu noi, nu știm însă când va putea fi bun de joc”.

Odată cu cele două succese legate în campionat, utiștii vor intra în posesia a 1500 de lei de căciulă, prima de joc promisă de conducere după eșecul din derby-ul de la Timișoara. Pe de altă parte, salariul pe luna septembrie rămâne blocat până când nu se va atinge „cota” de 25 de puncte în clasamentul ligii secunde. „Prima e binevenită, dar pe primul loc ar trebuie să fie rezultatele pe le vom obține de acum înainte. Știm foarte bine care sunt și condițiile în care ne vom debloca salariile și trebuie să le îndeplinim prin rezultate”, a mai punctat Todea.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 14:57 Campionat
Pe aceeași temă