Duel violet între două echipe cu situații gri: FC Argeș – ASU Politehnica! Cosmin Petruescu: „Stările de spirit sunt asemănătoare. Niciunii nu suntem mulțumiți cu ce am realizat”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 12:19 Campionat

ASU Politehnica are un meci destul de complicat săptămâna aceasta, pe terenul celor de la FC Argeș. Timișorenii au coborât în clasament până pe locul 15, după o singură victorie obținută în ultimele 11 runde, și starea de spirit la echipă nu e cea mai grozavă. În tabăra piteșteană, după egalul cu Energeticianul, antrenorul Emil Săndoi a primit un nou ultimatum din partea conducerii, astfel, dacă nu câștigă, va fi demis.

Antrenorul Politehnicii, Cosmin Petruescu, știe că meciul cu FC Argeș este unul al nemulțumitelor și a precizat că ambele echipe au aceeași stare de spirit. Oficial, la FC Argeș starea de spirit e că antrenorul e pe fărăș.

„Este o partidă interesantă prin prisma faptului că se întâlnesc două echipe diferite ca poziție în clasament, cu număr diferit de puncte, dar, totuși, asemănătoare în privința stării de spirit. Cu siguranță, niciuna dintre echipe nu este mulțumită cu ce a realizat în ultimele două etape, cu toate că și noi și gazdele meritam mai multe puncte. Am văzut toate cele trei jocuri și pot spune că ne așteaptă o partidă dificilă, cu atât mai mult cu cât jucăm în deplasare. Pe terenul lor, Argeșul a făcut 29 de puncte, în afară de Chindia în ultimul minut, nimeni nu a câștigat la FC Argeș. Este o echipă extrem de bine organizată, cu o mare forță ofensivă. Dar, cu toate acestea, noi suntem încrezători și optimiști”, a precizat Cosmin Petruescu.

Probleme de lot pentru timișoreni

La echipa timișoreană vor lipsi accidentații Marvin Shieb, cu probleme la ligamente, Dalin Munteanu, cu mâna ruptă, dar și Octavian Ursu și Ioan Mera, suspendați. Cosmin Petruescu nu a comentat prea detaliat ultimatumul primit de Emil Săndoi din partea conducerii grupării argeșene, dar îi vede pe piteșteni în situația echipelor fără prea mare stres în retur.

„Din punctul meu de vedere, Emil Săndoi este un antrenor cu o bogată experiență și un fost mare fotbalist. A avut multe rezultate pozitive. Sigur, Argeșul și Mioveni, dar și UTA, sunt lipsite de griji la retrogradare, dar nici la promovare nu mai au șanse. Dar la nivelul investițiilor făcute, cu siguranță pregătesc campionatul următor. Presiune este însă la orice echipă”, a comentat Petruescu despre adversari.

„Pentru noi, fiecare meci e ca o finală”

Alin Ignea spune că fiecare meci pentru Politehnica e ca o finală. „E un meci foarte greu. FC Argeș e o echipă foarte bună pe teren propriu. Pentru noi, orice meci este ca o finală. Trebuie să aducem puncte, pentru a avea liniște la echipă, orice meci este important pentru noi. Noi sperăm să adunăm cât mai multe puncte în clasament, orice meci este ca o finală pentru noi. Nu mai avem voie să facem pași greșiți, trebuie să fim mai responsabili din toate punctele de vedere”, a precizat Ignea.

Pentru timișoreni, FC Argeș nu mai are secrete. „Îi cunoaștem foarte bine. Este o echipă foarte bună acasă, au pierdut puține puncte. Dar mergem încrezători, sperăm să ne întoarcem cu toate punctele”, a precizat Raul Vidrăsan.

Cu 42 de puncte, FC Argeș ocupă locul 6. ASU Politehnica are 26 și e pe locul 15. Partida de la Pitești are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 12:19 Campionat
Pe aceeași temă