„Dubla” lui Boștină aduce a doua victorie consecutivă Olimpiei lui Csik: „A fost și meritul antrenorului că a fost inspirat”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 15:59 Campionat

De la revenirea lui Tibi Csik pe banca tehnică a Olimpiei, echipa sătmăreană leagă două victorii consecutive. Acum o săptămână Olimpia a bătut Unirea Tărlungieni cu 1-0, iar, sâmbătă, formația sătmăreană s-a impus cu 2-1 în fața echipei FC Caransebeș.

E drept, ambele meciuri au fost câștigate cu noroc, nu după jocuri foarte bune, ci mai mult datorită inspirației antrenorului Csik. Sâmbăta trecută l-a introdus în teren pe Laso, argentinianul reușind să aducă victoria Olimpiei în final de meci. Acum, după o primă repriză ștearsă a Olimpiei, Csik a efectuat la pauză două schimbări. Iar intrările în teren ale lui Feier și Boștină au dinamizat jocul Olimpiei.

În prima repriză, prin așezarea în teren, prin agresivitate, presing, joc ofensiv, oaspeții au reușit să surprindă echipa sătmăreană. Astfel, la prima lor acțiune ofensivă, petrecută în minutul 7, Artean i-a pasat lui Lupu care a pătruns nestingherit printre fundașii sătmăreni după care l-a executat cu calm pe Anca, șut plasat, la colțul lung. Sătmărenii acuză șocul și nu izbutesc mare lucru până la pauză. Ei nu au reușit să lege mai mult de 2-3 pase, iar mingile lungi trimise de fundași direct pentru anemicii Bujor, Laso și Gavrilescu, nu au creat pericol la poarta lui Coca. Așa că singura (semi)ocazie a Olimpiei fost cea din minutul 22 când Bujor a șutat de la 17 metri, dar Coca a reținut fără probleme.

Tibi Csik și-a dat seama că nu are sorți de izbândă cu jocul din prima repriză și a efectuat la pauză două mutări care se vor dovedi inspirate. Au ieșit Laso și Burlacu, au intrat Feier și Boștină. Iar ultimul, prim două execuții de excepție, avea să devină eroul meciului. Astfel, în minutul 47, după un aut al Olimpei, Boștină preia un balon la 10 metri lateral dreapta și, după o piruetă, șutează pe jos, la colțul lung, restabilind egalitatea. Același Boștină are în minutul 58 un alt moment de grație. Atacantul a șutat surprinzător de la 22 de metri, balonul acăzut la un metru în fața portarului și a intrat în plasă. Bucurie mare în teren, bucurie mare în tribune. Olimpia preia conducerea pe care nu o mai cedează până la final și obține o nouă victorie, muncită dar meritată. Totuși, trebuie să menționăm că oaspeții au avut o mare ocazie de a egala, dar Anca a avut un reflex excelent la șutul lui Negoescu din 10 metri.

„Trebuie să recunosc că nu am fost deloc inspirat. Vina pentru jocul slab din prima repriză îmi aparține. Am prevăzut două variante la începutul meciului, din păcate nu am fost inspirat, dar până la urmă ei, în frunte cu Boștină au întors rezultatul și rezultatul contează până la urmă, cele două goluri pe care le-a marcat Alex și încă trei puncte. Îi felicit pe băieți pentru jocul făcut”, a spus Tiberiu Csik la finalul meciului.

„Mă aștept în fiecare meci să ajut echipa, dar astăzi a fost o zi bună, a fost și meritul antrenorului că a fost inspirat și meritul colegilor că au rezistat fizic și după înscrierea celor două goluri și pe tot parcursul jocului s-a dovedit că suntem un grup și chiar ne dorim să câștigăm. Chiar dacă am luat un gol pentru o greșeală, ne bucurăm toți că am reușit să obținem cele trei puncte”, a declarat Alexandru Boștină la conferința de presă.

OLIMPIA SATU MARE    2
FC CARANSEBEȘ        1

Boștină ”47, ”59 / S. Lupu ‘7

Anca-Trip – M. Burlacu (Feier ”46), Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, Bic, Villand, D. Muntean – Vl. Bujor (Scvarzkopf ”68), Laso (Boștină ”46)
Rezerve: Șuta – R. Rus, Micaș, M. Onicaș
Antrenor: Tiberiu Csik

V. Coca  – Al. Manea, A. Dicu, Goșa (cpt.), Bușu – Ologu (Centea ”58), Precup (Poiană ”74) – Dârvaru (Negoescu ”74), Artean, Suru – S. Lupu
Rezerve: Oct. Rusu – Făiniși, Săulescu, Himcinschi
Antrenor: Alin Artimon

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Adrian Vornicu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani) Jucătorul meciului: Alexandru Boștină.

Sursa: Informația zilei
Foto: satumareonline.ro

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă